• Czy warto zainwestować w DADELO? Autor: ~NOWY [83.28.212.*]
    jestem nowy na giełdzie i rozważam inwestycje w DADELO.

Obecnie spółka wyceniana jest na około 750 000 0000 zł? T jaki zysk będzie miała spółka w połowie roku i na koniec roku? Jakie są przewidywania . Jaki będzie przychód.
    Tak wstępnie przy tej kapitalizacji to chyba już ciężko będzie osiągnąć zyska na poziomie 75mln złł?

Czy ktoś może pomóc?

• Re: Czy warto zainwestować w DADELO? Autor: ~stefan [37.248.223.*]
    jeśli na poważnie na tym forum zadajesz takie pytanie to szczerze radze Ci lokatę w jakimś banku
  • Re: Czy warto zainwestować w DADELO? Autor: ~BYKU [144.217.240.*]
    nie nie warto. poczekaj aż sie rozwiną i będą mieli taki przychód i wtedy sobie kupisz he he he
  • Re: Czy warto zainwestować w DADELO? Autor: ~Piotr [37.47.52.*]
    Kapitalizacja na dziś to 250mln.
    To dużo, bardzo dużo mając na uwadze wyniki. Co może być atutem do tego by rósł kurs?
    Że mimo wszystko będą się rozwijać, że rynek jest rozdrobniony i będą go może odbierać, no i przede wszystkim mają doświadczenie z Oponeo. Bo to tw sama ścieżka.
    Nie zmienia to faktu, że wycena jest wysoka i to ryzyko jest nie zarobią 100%. Ważna będzie dynamika w tym roku
  • Re: Czy warto zainwestować w DADELO? Autor: ~Marcin [188.165.29.*]
    hmm ciekawe co bardziej przekonuje anonimowe wpisy "milionerów" na forum czy zakup jednorazowo 50k akcji hmmm ja już wiem
  • Re: Czy warto zainwestować w DADELO? Autor: ~janek [139.99.238.*]
    gdyby kierować się się wyłącznie kapitalizacja przy zakupach to nie wie co byś kupił na gpw. zerknij na kapitalizacje i wyceny spółek. pamiętam takie teksty na mercatorze przy 160 czy cdprojekt przy 90 bez końca mógłbym tak wyliczać a kończy się tym że tacy matematycy wskakują potem na górce gdy większość realizuje zysk i płaczą później
  • Re: Czy warto zainwestować w DADELO? Autor: ~NOWY [83.28.213.*]
    Ja jak najbardziej na poważnie.
    Wygląda na to , że jest to dość ryzykowny papier , wzrost o 100% mało prawdopodobny a więcej to już zapomnij, moim zdaniem można się liczyć z obsuwą o nawet 50% .
    Zakładam , ze średnio rower kosztuje 700zł a zysk to niech będzie 5% , konkurencja w tym segmencie jest duża.
    Przy stosunku C/Z nawet 10 to zysk powinien wynieść 25mln zł.
    Moim zdaniem obecna kapitalizacja jest mało realna do osiągnięcia w najbliższych dwóch latach.
    Jeśli zostaną liderem na rynku polskim i wyjdą poza Polskę to tak. Ale obecnie za duże ryzyko .
    Mogę się mylić, jednak życzę tym co mają papier wzrostów.

• Re: Czy warto zainwestować w DADELO? Autor: ~Nicko [37.248.223.*]
    Zapoznaj się z plamami i strategią spółki a potem pisz. Rower za 700 zł to nawet w hipermarkecie nie kupisz. Zobacz jakie marże mają, wszystko jest w raportach finansowych. Też życzę powodzenia bo z taką wiedzą to o stratę nie trudno.
  • Re: Czy warto zainwestować w DADELO? Autor: mac41 [109.206.213.*]
    Jeśli chcesz z sukcesem inwestować na giełdzie, to po pierwsze musisz się orientować jaka jest kapitalizacja i wyniki spółek, a po drugie umieć prognozować. Na razie widzę że słabo, odradzam.
  • Re: Czy warto zainwestować w DADELO? Autor: ~Hinol [87.98.254.*]
    Koniecznie poinformuj o tym fundusze które tu inwestują, głupcy nie wiedzą co robią, że stracą.
  • Re: Czy warto zainwestować w DADELO? Autor: ~Dex [5.173.192.*]
    Zainwestowałem.....zobaczymy
  • Re: Czy warto zainwestować w DADELO? Autor: ~Mariusz [91.235.230.*]
    Czytam tutaj jęki, że kapitalizacja jest duża... no to Panowie kupcie sobie taką spółkę gdzie kapitalizacja jest mała i po problemie...
    A czy ktoś z Was wie jaki mają obecnie udział w rynku? Odpowiem Wam ok. 1,5% a wiecie ile chcą mieć 10-15% - i to jest mowa wyłącznie o Polskim rynku. Mają też plany ekspansji na rynk izagraniczne. Możecie się tylko domyślać o ile wzrosną przychody i zyski firmy. Wiecie co się stanie jak oprócz sklepu staną się również producentem rowerów? Ten rynek ma tylko jeden kierunek... Moim zdanie nie ma bardziej pewnej i bezpiecznej spólki na giełdzie. Jedynie co trzeba robić to siedzieć spokojnie na papierach - ja mam zamiar tak robić przez kilka lat. Może za 5 lat sprzedam papiery.... A część z was dalej będzie pisała o wysokiej kapitalizacji, że za drogo itp.
  • Re: Czy warto zainwestować w DADELO? Autor: ~Rower [91.206.6.*]
    Liczba akcji 11 467 500, cena 20.9 co daje kapitalizację 239 670 750 zł
  • Re: Czy warto zainwestować w DADELO? Autor: ~Tommy [185.246.208.*]
    Wycena eObuwie to 5 mld pln, czyli praktycznie o jedno zero więcej i najwieksi w to wchodzą właśnie...
  • Re: Czy warto zainwestować w DADELO? Autor: ~tomasz77 [83.11.84.*]
    https://sportowefakty.wp.pl/kolarstwo/931786/do-polskich-sklepow-wrocily-zapisy-przypominaja-sie-czasy-rodem-z-prl-u

dobre czasy dla dadelo
    Wkrótce być może produkcja komponentów wróci nad Wisłę. Na ten moment nawet wykonany w Polsce znaczy tyle co pospawany, lub poskręcany tutaj. W tym momencie to okazja do zdobycia rynku przez tego kto ma asportyment, kto jak nie Oni?
  • Re: Czy warto zainwestować w DADELO? Autor: ~Mars [188.137.71.*]
    też się nad tym zastanawiam
    Perspektywa dla spółki jest dobra, pytanie czy w krótkim, czy w długim terminie. Udział w rynku też jest bardzo w cenie. Rok temu było coś z butami, że nie ma dostaw, a mimo to eobuwie idzie jak burza, pomimo olbrzymiej konkurencji.

Dla konsumentów w tym sezonie natomiast zostaje nadzieja, czy Prezydent załatwi, że Xi Jinping przyśle samolot z częściami na ratunek polskim cyklistom :D

Inna sprawa, że naprawa czy odświeżenie roweru o wartości 1500-2k w ciągu sezonu to wydatek w okolicach kilkuset złotych, jak nie więcej. Może się to przełożyć na sprzedaż nowych rowerów po prostu. Sam w ciągu 2-3 lat wydałem na serwis więcej, niż wartość roweru.
  • Re: Czy warto zainwestować w DADELO? Autor: ~Tomasz77 [77.92.49.*]
    Wyniki super!
  • Re: Czy warto zainwestować w DADELO? Autor: ~fazi [31.0.46.*]
    wyniki wow !
[x]
DADELO 0,00% 63,60 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.