Według mnie skoro skupili taką pulę akcji, to jeszcze powinni dokupić kilka procent aby mieć swobodę i bezpieczeństwo w rządzeniu. Bo tak naprawdę nie wiadomo czy jakiś fundusz nie dokupuje akcji Radpola.....
Może taka umowa tu wpadnie jak na ZUK STĄPORKÓW. Kursy tych firm szorowały nie tak dawano na tych samych poziomach. Dzisiaj to ZUK STĄPORKÓW dzięki kilku umowom przekroczył barierę najpierw 3 zł a teraz 4 zł, i pewnie zmierza do 5 zł. Giełda jest fajna.
Spółka wymaga cierpliwości teraz ,
Póki co nie ma pod co grać ,
Dywidenda jest - może jeszcze ulec zmianie jej wielkość i to raczej zostać powiększona tu głos będzie miało THC
Wezwanie i dalszy skup przez THC -
Oceniam ze raczej z rynku i nie na siłę , powoli od zniechęconych i znużonych papierem grających pod wezwanie ,
Wirbet póki co wynajęty
Podkreślę że w mojej ocenie brak jest możliwości zdjęcia spółki z giełdy jak zakładał THC ale z przyjemnością wysłucham merytorycznej dyskusji
W dłuższej perspektywie trend wzrostowy nie zachwiany ale na fajerwerki bym nie liczył w najbliższym czasie
Jesli THC bedzie chcialo zwiekszyc dywidende, to moze oznaczac, ze wezwania nie bedzie. Jesli bedzie glosowal przeciwko dywidendzie, to na pewno wezwanie bedzie.
firma działa konsekwentnie i rozważnie - np. pozyskiwanie umów zagranicznych, najem Wirbetu przyczynia się do zwiekszenia zasobów Radpol, ale też taki pozytywny spokój powoduje, że inwestor spekulacyjny raczej nie bawi się Radpolem. Według mnie takim bodźcem do wzrostów mogłaby być jakaś większa i ciekawa umowa. Np. takim czymś była umowa na ZUK STĄPORKÓW za chyba 47 mln. PLN, która przebudziła spółkę z letargu.
Trochę DIBRE opóźnione, ale w dzisiejszym komentarzu porannym napisali: "Radpol liczy na powrót do realizacji inwestycji na rynkach wschodnich oraz chce kontynuować wzrost sprzedaży w Europie m.in. w oparciu o większą aktywność na nowych rynkach. Portfel zamówień na początku 2021 r. jest na wyższym poziomie niż portfel z 2019 r. i 2020 r."
Marketing wokół spółki się zaczyna. Spółka będzie na konferencji Trigona 7-9 kwietnia. Pierwsza taka konferencja od wielu lat. Znak czasów, ze mały przemysł wraca do zainteresowania inwestorów
od zawsze powtarzałem, że marketing i PR to kula u nogi, a zarazem najsłabsze ogniwo tej spółki... z tego co wiem tylko jeden polski DM pokrywa Radpola i dwóch zagranicznych brokerów, więc może coś się zmieni w tej kwestii... chyba zaczęli czytać forum bankiera :)
Witam wszystkich. Chciałbym kupić akcję, bo branża widać na topie tylko potrzebuję argumentów że to zacznie rosnąć, bo na razie drepta w miejscu. To że spółka ma fundamenty to już doczytałem, tylko o co lata tutaj że nic się nie dzieje?? :)) Z góry dziękuję
Beniu. Dziecko drogie. Gdzie Ty patrzysz :) ta spółka urosła w ciagu roku o ponad 150% jak szukasz aktywów które rosną 100% w kwartał ro na pewno nie na Radku. Ja kochany trzymam akcje kupione po 8 i mniej i myślę że takuch jak ja jest tu wiel. Hahaha. Pozdrawiam długoterminowych i cierpliwych
Spokojnie czekam na wyniki za I kw
i ewentualny ruch z strony THC ,
Nie spodziewam się cudów po I kw wystarczy niech po prostu będą lepsze niż okres porównywalny ,
Długoterminowo realne 100% wzrostu od obecnej ceny przy założeniu spółki jako wiarygodnego kontrachenta przy dużych realizacjach dostarczających komponenty o wysokiej jakości
Za błędy dużych akcjonariuszy płacą mali. Bo duzi wcześniej wiedzą o problemach w spółce, pudrują ją i wychodzą. Radpol miał być wielki poprzez zakup bubli: np. Wirbetu. Naprawa zajmuje już dobre parę lat i w tym momencie to już głupio byłoby się wycofywać.