• kokosów niet :) Autor: ~LESZCZ [5.173.161.*]
    Zwykle spółka wypłacała 80% z zysku a teraz tylko 25% . No i gdzie te wasze buńczuczne zapowiedzi i paplanina o zapisach w statucie że spółka INTERAOLT musi wypłacić 80% ?????
  • Re: kokosów niet :) Autor: ~MirASS [5.184.195.*]
    Nawet jeśli wyniki finansowe Inter RAO się pogorszą, to nadal będzie można oczekiwać, że wypłacone dywidendy będą jedne z najwyższych na rynku.
    Główni udziałowcy spółki, posiadający łącznie 80% akcji, podpisali umowę, w której określili politykę dywidendy Inter RAO. Zobowiązali się w niej, że nominowane przez nich do zarządu i rady nadzorczej osoby będą wspierać przekazanie w formie dywidend minimum 70% zysku netto spółki.

To tak jest i będzie ciekawa spółka na tle branży.

https://crowdnews.pl/pomysly-na-inwestycje/o-akcjach-inter-rao-ktore-dopiero-odkrylem/
  • Re: kokosów niet :) Autor: ~Aa [89.64.98.*]
    Pomyliłeś chyba spółki .i piszesz o IR .Rosyjska spółka matka wypłaca o wiele mniejsze procentowo dywidendy , czasem w ogóle nie wypłaca .
  • Re: kokosów niet :) Autor: ~Leszcz [5.173.161.*]
    Ja napisałem w oparciu o to co napisał e-tam . Na jego tekst nie zeareagowałes
  • Re: kokosów niet :) Autor: ~qwer [193.33.174.*]
    Coś mi się wydaje że insaiderzy wywalają akcje.
  • Re: kokosów niet :) Autor: ~e-tam [194.242.52.*]
    W tekscie 'Spólka mama InterRAO daje 1/4 zysku na dywidendę" pisałem o IRAO https://www.moex.com/en/issue.aspx?board=TQBR&code=IRAO&utm_source=www.moex.com&utm_term=rao

Rada Dyrektorów IRAO przedstawiła zgromadzeniu akcjonariuszy zalecenia dotyczące punktów porządku obrad. Co do podziału zysków i strat na podstawie wyników z 2020 r. zalecono wypłatę dywidendy w wysokości 25% zysku netto.

Rozumiem, że litewska córka rosyjskiej matki historycznie więcej płaciła, bo gdzieś kiedyś ustaliła że na dywidendę będzie przeznaczać 70-80 % zysku.

O faktach się nie dyskutuje, tyle ze to żaden fakt do czasu rekomendacji zarządu dla zgromadzenia akcjonariuszy.... poczekamy - zobaczymy!
    Nie ma sensu wprowadzania informacji na podstawie własnych , niczym nie popartych przemyśleń , wprowadza to tylko niepotrzebne zamieszanie . Spółka dywidendę wypłaci na sto procent ponieważ nie ma , informacji o przeznaczeniu wypracowanych środków na inwestycje. Jest jedna niewiadoma ,ta niewiadoma to procent który spółka przeznaczy na dywidendę ..80 czy 100 jest możliwość ,że ponad 100% wpracowanego zysku .Tak również bywało .
  • Re: kokosów niet :) Autor: ~axaa [87.207.244.*]
    Aa~jak zwykle-merytorycznie!I tak trzymać!
    Trudno reagować na wszystkie teksty ,które się pojawiają. Zazwyczaj odnoszę sie do tekstów forumowiczów ,którzy już jakiś czas są w tym miejscu ,lub jeśli osoba " z zewnątrz " powtarza niczym nie poparte informacje.
  • Re: kokosów niet :) Autor: ~axaa [87.207.244.*]
    Rozumiem!Pozdrawiam!
  • Re: kokosów niet :) Autor: ~qwer [193.33.174.*]
    A nie mówiłem, że insaiderzy wywalają jak po.....ni. Jak to ma rosnąć?
[x]
INTERAOLT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.