2,3 mln zysku. Niby fajno, patrząc że rok wcześniej strata, ale jak się to zestawi ze spadającymi przychodami i 7 mln. kary, które nad spółką wiszą w pozwie to sam nie wiem. Jak wasze opinie?
Ja oceniam to sprawozdanie jako przelomowe. Szczegolnie wazne, ze spolka po wielu latach zaczela generowac operacyjnie gotowke. Dodatkowo mowia o duzym portfelu zamowien, czyli przychody powinny wrocic.
Bdg dzięki za link. Muszę się zagłębić mocniej w temat.
P.S. Niewiarygodne, że na Bankierze w wątku nie było plucia na autora, że nagania na spadki/wzrosty tylko merytoryczna dyskusja. A myślałem, że po 2020 już nic mnie nie zaskoczy.
Ja też traktuje papier mocno długoterminowo, a tymczasem pewnie czeka nas realizacja zysków po dobrej informacji, bo tymczasowo nie ma pod co grać. Zakładam zjazd w okolice 2,7 i znowu coś tam dokupię.
Masz rację, korekta jeszcze przed nami, bo poprawa wyników musi być potwierdzona wzrostami sprzedaży, a póki co, to taka techniczna zmiana rentowności.
Wczoraj ten cały zrzut to ja zrobiłem za co Was serdecznie przepraszam. Trochę mi głupio ale trzymałem dużo kupionych akcji ze średnią 1,92 i faktycznie byłem zmuszony do ich sprzedaży. Nie było to spowodowane moją niewiarą w ten walor ale niestety pilną potrzebą posiadania gotówki. Jeszcze raz przepraszam i obiecuję, że w przeciągu 2-3 miesięcy jeszcze tu wrócę i podkupię co się da. A co do raportu to oceniam go jako bardzo dobry - zgodny z tym co Zarząd zaplanował wcześniej. Kierunek jest obrany, restrukturyzacja się powiodła a z czasem będzie dużo lepiej.
PS: Nie odjeżdżajcie z kursem za bardzo beze mnie.
Sam mam prawie 30k tych papierów. Przy obecnym średnim dziennym obrocie, nie da się wyjść bez śladu nawet tak stosunkowo niewielkim kapitałem, a stop lossy można sobie w buty wsadzić . Pozdrawiam.