• Info dla Pana Hoffmanna Autor: _boss_ [185.93.242.*]
    Witam, Panie Prezesie. Całkowicie zgadzam się z podjętą decyzją o sprzedaży ZCP Wykładziny. To dobry ruch i należy skupić się na włókninach. Cieszymy się, że w końcu jest jakieś info na ESPI odnośnie strategi i rozwoju spółki. Co do ceny sprzedaży liczę na 120-200 mln zł. Oczywiście forum podważa moje szacunkowe wyliczenia ale nie mają wiedzy, że część wykładzinowa jest prawie nie zadłużona, a magazyny pełne, a to wszystko mnożymy x 6. Jeżeli chodzi o brak wzrostu kursu dzisiaj po podaniu informacji to bardzo dobrze, bo kupujący widzi, że akcjonariat nie jest zachwycony sprzedażą. A tym samym kupujący dowartościowywuje się, że robi dobry interes. Myślę, że oni tego nie czytają. Zawsze byłem wielkim zwolennikiem Ltx, a teraz tym bardziej.
  • Re: Info dla Pana Hoffmanna Autor: ~BROK [46.169.25.*]
    Dnia 2021-03-19 o godz. 20:24 _boss_ napisał(a):
    > Witam, Panie Prezesie. Całkowicie zgadzam się z podjętą decyzją o sprzedaży ZCP Wykładziny. To dobry ruch i należy skupić się na włókninach. Cieszymy się, że w końcu jest jakieś info na ESPI odnośnie strategi i rozwoju spółki. Co do ceny sprzedaży liczę na 120-200 mln zł. Oczywiście forum podważa moje szacunkowe wyliczenia ale nie mają wiedzy, że część wykładzinowa jest prawie nie zadłużona, a magazyny pełne, a to wszystko mnożymy x 6. Jeżeli chodzi o brak wzrostu kursu dzisiaj po podaniu informacji to bardzo dobrze, bo kupujący widzi, że akcjonariat nie jest zachwycony sprzedażą. A tym samym kupujący dowartościowywuje się, że robi dobry interes. Myślę, że oni tego nie czytają. Zawsze byłem wielkim zwolennikiem Ltx, a teraz tym bardziej.

Ad.1 Liczyć to możesz nawet na 1 mld ale to znaczy że musisz powtórzyć iloraz, iloczyn , sumę i różnicę.
    Ad.2 Forum podważa twoje szacunki bo nie umiesz czytać raportów okresowych w których jest podana ebitda z poszczególnych segmentów produkcji.
    Ad.3 Stan magazynowy jeżeli wyjdzie na + nie jest mnożony przez 6 tylko dodawany do średniego ebitda z 2019 i 2020 pomnożonego przez 6. Czyli musisz jeszcze powtórzyć kolejność działań.
    P.S Ja również jestem zwolennikiem LTX tylko nie lubię ludzi którzy nie znają matematyki na poziomie podstawówki.
  • Re: Info dla Pana Hoffmanna Autor: ~Sipowiec [94.254.184.*]
    Z tym nieudacznikiem o przerośniętym ego (czyli bossem) nawet nie warto dyskutować.
    Zenujacy poziom wiedzy i obeznania w świecie nie tylko ekonomii, biznesu, spółek itp ale i podstawowych możliwości interpretacji informacji docierających ze spółki
    On może byc co najwyżej autorytetem dla innego deficytu intelektualnego jakim jest JUREK, no bo przecież zgodnie ze starym chińskim przysłowiem " gupek znajdzie zawsze większego od siebie gł. , który bedzie go podziwiał " !
    . A tylko o uznanie chodzi takiej nędznej, niedowartościowanej i zakompleksionej istocie.
    Dlaczego to pisze ?
    Jak inaczej wyjaśnić fakt kumulowania akcji ltx zgromadzonych na kontach klientów BM , żeby potem prezentować na forum jako swoje ?! jaka nędza trzeba byc ?
  • Re: Info dla Pana Hoffmanna Autor: ~JUREK [83.23.165.*]
    Odezwal sie glowny najmądrzejszy Ten jak by byl na mijsco Huffmanato by sdilkukurydz hudow oslyk tore byłam sam zanpladnial
  • Re: Info dla Pana Hoffmanna Autor: ~JUREK [83.23.165.*]
    On hodował by osly które osobiście by wypasal
  • Re: Info dla Pana Hoffmanna Autor: ~Adam [5.173.104.*]
    Sipowiec skąd wiesz, że boss to pracownik biura maklerskiego i skąd u Ciebie tyle jadu? Jeżeli się mylisz to oznacza, że Ty jesteś zerem, a boss to jest gość z klasą.
  • Re: Info dla Pana Hoffmanna Autor: ~Sipowiec [5.173.113.*]
    Adamie masz rację - boss ma klasę ( a nawet osiem ukończonych) i żyj z tym dalej
  • Re: Info dla Pana Hoffmanna Autor: ~Adam [5.173.104.*]
    Od jutra może być niespodzianka na kursie. Ja gdybym chciał kupić 100k, a nie przepłacić nie brał bym pkc na otwarciu, tylko kilka sekund po otwarciu kupił bym wszystkie pakiety po pewnie wystawienia aby ukarać niedowiarków.
  • Wreszcie przyszedł czas LTX Autor: _boss_ [185.93.242.*]
    Strategia się potwierdziła, odchodzą od wykładzin. Idą w kierunku włóknin. Ogromna gotówka w kasie i rewelacyjny zysk netto r/r przynajmniej +500%. 1q 2021 też rewelacyjny. Na horyzoncie dywidenda 50-60% do obecnej ceny. Kupcie popcorn i mamy mocne kino akcjii. Wielu nie orientuje się w bieżącej sytuacji i mają powystawiane akcje na S. Jutro będzie polowanie, kto pierwszy ten lepszy.
  • Re: Wreszcie przyszedł czas LTX Autor: ~kossa [37.190.129.*]
    do kiedy przepustka?
  • Re: Wreszcie przyszedł czas LTX Autor: ~Fazi [80.50.238.*]
    Boss i jak tam polowanie. To polowanie chyba nie na grubego zwierza , raczej na pchły.
  • Ale się uśmiałem Autor: _boss_ [185.93.242.*]
    Czy Miś Fazi Z Muppet Show do mnie pisze???  https://www.google.com/search?q=Mi%C5%9B+Fazi&sa=X&rlz=1C1ASUM_enPL835PL835&stick=H4sIAAAAAAAAAONgFuLQz9U3SDIwMFXiBLEMjdLKkrVkspOt9EvKgCi-oCg_vSgx1yo5I7EoMbkktaj4EWM4t8DLH_eEpfwmrTl5jdGDC69yIRUuNte8ksySSiEpLh4puH0aDFJcXHCeFZMGE88iVk7fzKOzFdwSqzInsDECAGtGVPqeAAAA&biw=1920&bih=1089&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=J3lRtrS6_ds-rM%252Coj1QTLuKKyZj3M%252C%252Fm%252F012fvc&vet=1&usg=AI4_-kQ2NxRvZaeJpX0-bc6EHGRrrrTRoA&ved=2ahUKEwiG-PvE4MPvAhVFmYsKHVTxAhMQ_B16BAgkEAE#imgrc=J3lRtrS6_ds-rM
  • Re: Ale się uśmiałem Autor: ~kossa [37.190.129.*]
    leje sie już z cystern...czy tylko po rajtkach?
  • Re: Ale się uśmiałem Autor: ~Fazi [80.50.238.*]
    Ty lepiej ksywę na Pinokio zmień
  • Re: Ale się uśmiałem Autor: ~kossa [37.190.129.*]
    czyli jak w tytule..... na balkonie bOOsy dziadek i kudłaty miś..a pod sceną spekua z Mercatora walczy o akcjie lumpexa i tak co dzień... czyli jak w tytule..
[x]
LENTEX -0,82% 7,24 2025-11-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.