Będą tak sterować kursem to w końcu przyciągną uwagę GPW. Niech ktoś znajdzie w historii GPW: ogłoszenie o pozytywnym stratecznym znaczeniu dla firmy (Umorzenie postępowania upadłościowego) i spadek kursu (przed komunikatem 0,428 - następnego dnia 0, 4 i dalsze spadki do 0.36. Przecież to zakrawa w wydźwięku na absurd - czyli niedozwole manipulacje. To tak jakby Mabion przy kursie ok. 23 po ogłoszeniu współprawy z Novavaxem zamiast iść jak poszedł do góry 5x , spadłby o 30% do 16 złotych. Tyle że Mabion jest firmą obserwowaną. Notowania ciągłe a nie ustawkiz fixinga
Dnia 2021-03-19 o godz. 14:18 ~Gfd napisał(a): > To polska gielda przez male p tu pewniaki celowo nie rosna tylko niepewne spolki ale cierpliwosci zycze
Pewniaki :D :D :D
Gdyby tu było choćby 60% pewności, że urośnie w ciągu roku to by nie spadało tylko wciąż rosło.... niestety tu jest sporo nadziei, że przetrwa ale najwyżej 30% szans na to, że da się zarobić.... i dlatego popyt jest jaki jest.
Uwierz sa na giełdzie ludzie którzy mają kase i się na tym znają .... gdyby to był pewniak to FF zniknąłby w czyimś porfelu w 2 sesje .... ale tak nie jest. Za to da się zarobić jeśli jest się uwaznym i ma trochę nosa a trochę szczęścia.
Szanse na zysk są w danym momencie WPROST PROPORCJONALNE do stanu arkusza KUPIĘ ... a jego interpratacja to już każdy sam.
Mnie tam patrząc na historię transakcji i czas ich realizacji (większość równo o 11.00 i 15. 00), że problem jest po stronie podaży przy oferowanej cenie a nie popytu. Obroty nieduże (duże mniejsze niż przy 0.6, 0.55 etc). Ale pisałem o kursie "na Życzenie" i GPW. O zeszło na 0.35 haha, choć weekend przed nami, ale chyba lepiej było się pozbyć za 0.36?
No właśnie po co tyle milionów akcji zmieniło właścicieli w ciągu ostatnich 2 tygodni? a o emisji akcji wiadomo od końca lutego. Czyżby ktoś się sercem kieruje w stosunku do byłych posiadaczy/akcjonariuszy? i czeka na kurs 2-3 grosze - bo przecież ilość akcji większa a browar ten sam.
"Pytanie" kupiłem 120 tys. po śr. 498. Wystarczy. Jak przewidujesz, no i ja tak uważam - starczy, jak sie Easy call powtórzy, to starczy na prywatne zaskórniaki i jeszcze kilka drobiazgów
Dnia 2021-03-19 o godz. 16:15 ~Pytanie napisał(a): > Nowe akcje nie beda od razu dopuszczone. A jak browar zacznie dzialac to leszcze beda sie tu zabijac o akcje i piwo z Czarnkowa. > > Ja spokojnie dobieram i czekam na browarek. Niedlugo wakacje Gdybys dobierał to bys nie gadał ze dobierasz bo chcialbyskupic tanio .... serio wiemy to .... :D