Raczej więcej, dużo więcej. Zobacz jaki jest progres na sprzęcie komputerowym, a NTT radzi sobie świetnie. Przez cały okres pandemii sprzedają jak ciekawostkę przypominam kompy w komlecie do gier. Sklep internetowy hula!
jeśli 7 to mamy 14 za cały rok, więc c/z =5 :) i dywidenda sowita 6-10% to takich wynikach, a że 1kw ciąg dalszy mega wyników to już widać po asbisie... tanie te NTT
No nie przesadzajcie, pisałem o 100 % III / IV kw. Wyniki za 2020 będą najwyższe w historii spółki, a do tego Firma skupowała akcje własne trochę ponad 250 000 akcji (dokładnie kto chce niech liczy). F/F mały 32,67% ( trochę mniejszy, nie liczyłem skupionych akcji). Aż mi się nie chce wierzyć, że ludzie tego nie zauważyli. Ale do czasu. Asbis pokazuje kierunek. Za rok jaka będzie cena?
no i pięknie, wystarczy coś delikatnie uświadomić niezorientowanym i kurs rośnie :) więcej rozmawiamy => więcej osób czyta i poznaje co to za spółeczka i dołącza do akcjonariatu
Ja bardziej minimalistycznie obstawiam zysk netto 4q2020 coś powyżej 3mln zł.
To i tak da zysk za cały 2020 ponad 10mln zł.
Do tego obstawiam dywidende ok. 0.35zł.
zakładajac ze 4kw jest zawsze najlepszy jesli chodzi o sprzedaz
to przy przychodach ok 275 mln i rentownosci sprzedazy na poziomie 1,4%, minimalny zysk to ok 4 mln
moze byc wiekszy na poziomie max 5 mln, jesli przychody operacyjne beda na poziomie z poprzednich kwartałów
wiec zysk za 2020 to ok 11-12 mln
przy cenie 7 zł c/z to 8
a dywidenda moze byc na poziomie 0,30-0,40 zł
szkoda ze wzorem z asbis nie podaja na biezaco miesiecznych wyników sprzedazy
A to prawda na ASBIS można co miesiąc zobaczyć przychody dzięki czemu można na bieżąco kontrolować/widzieć jak spółka się rozwija.
A odnośnie zysku na NTT jak będzie 10mln w 2020 to ja będę zadowolony (to jest zalozenie minimum) a wszystko powyżej to już dla mnie na plus.