• Podejrzana cisza Autor: ~Novy [5.173.184.*]
    jak na mega raport. Ciekawe jak to wyjdzie w poniedziałek.
  • Re: Podejrzana cisza Autor: ~Zakar [77.111.247.*]
    Tu Cisza ale na Marvipolu handlują więc jest ok
  • Re: Podejrzana cisza Autor: inwestujemypl [37.47.5.*]
    Pieniądz lubi ciszę . Liczyłem i podawałem na forum w styczniu
    Zobaczymy w poniedziałek
    Dom przy Okrzei 78 lokali o wartosci 50mln marza 35% mamy 17 mln
    CPU 283 lokale o warosci 131 mln marza 27% mamy 35,5mln
    Topiel 18 21 lokali o warosci 49 mn marza 31,3 % mamy 15,4 mln
    Riiera Park 56 lokali 22 ,8 mln marza 23 % mamy 5,2 mln
    pozostale 5 lokali wartosci 6 mln marza 30% mamy 1,8 mln
    Razem 443 lokale o wartości 259 mln zysk brutto 74,9 mln
    74 ,9 mln dodac pozostałe przychody operacyjne 10 mln (magazyny)
    minus koszty ogolego zarzadu 10mln mius koszty sprzedazy 1,9 mln
    Mamy 73 mln odjąc podatek i koszty finansowe 20 mln mamy 50 mln zysku netto za 4q
    https://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-rachunek-zyskow-i-strat/MVP,Q

Ale to przeszłośc liczy sie przyszłośc

Mamy sprzedane lokale za 800 mln czyli 200 mln zysku bruto ze sprzedaży do zaksiegowania (oprucz developerów wszystkie spółki ksieguja coś sprzedanego do przodu , juz do zysku) plus podpisana  umowa z lipca 2020 franczyzy na budowę hotelu klasy premium, na 266-pokojowy hotel Mövenpick w Kołobrzegu .
    Hotel ekskluzywnej szwajcarskiej marki powstanie tuż przy plaży w Kołobrzegu. Pierwszy tej sieci w Polsce 
    W tym roku trzy dywidendy dwie z zysku za 2020 jedna w grudniu zaliczkowa z zysku za 2021rok
    W przyszłym roku dywidendy co kwatał a gdzie nastepne sprzedaze z kupionych w zeszłym roku 6 nieruchomości przeznaczonych pod zabudowę mieszkaniową wielorodzinną w – Warszawie i  Wrocławiu. Zakup kolejnego gruntu na początku 2021 roku w dzielnicy Białołęka oraz mozliwości sprzedaży w tym roku nastepnych 6 magazynów .
    oraz plan zaangażowania wiekszym kapitałem ze 130 mln na 200 mln i posiadanie 10 magzynów z ktorych pochodzi 50% zysku.

• Re: Podejrzana cisza Autor: ~Ja [37.248.174.*]
    Czekam z niecierpliwością do poniedziałku,wierzyć mi się nie chce że skoro tak dobrze to dlaczego nikt tego nie kupuje przy c/wk 0.4.
    Na co ludzie czekają kupując np. Trakcję po 6? Stalprofi po 11? A tu nic.
  • Re: Podejrzana cisza Autor: ~Novy [5.173.184.*]
    Rano coś skubneli i marazm.
    Bardzo dziwne.
    Chciwośc ludzka nie zna granic dlatego gracze na GPW nie inwestorzy Czy ktoś tutaj patrzy na wyniki Czy po poprawie zysku operacyjnego za 2019 rok o 100% był wzrost nie zjazd z 5,8 na 3,2 .
    Czy po pokazaniu straty przez Ronson w 3q Ronson spadł nie wzrósł z 1,2 na 2,4 .
    / Kazdy patrzy żeby szybko zarobić a nie inwestowąć w fundamenty .
    Po 4q bedzie c/z 3,5 .mnie to nie przeszkadza .
    Czy jest tego plus oczywiście mozna tanio kupić spółki ponizej jej wartości likwidacyjnej .
    Warośc likwidacyjna Marvipolu 7,5 zł czyli gdyby spółka nic nie zarabiała i ogłosiłą upadłośc to przyszedłby syndyk spłacił długi z kapitału obrotowego (który łatwo spienieżyć bo to mieszkania )i z pozostałej reszt kapitału obrotowego wypłacił mi 7,5 zł .
    Mozna sob ie wyobrazić lepsza sytuację bez ryzyka chyba nie a inwestory sprzedawy w marcu po 3,2. bo lepiej było kupić KGHM .JSW czy ,Taurona i zarobić po 300% i mieli rację tylko że to nie są inwestorzy tylko gracze bo wartośc lokwidacyjna KGHM nie plus tylko minus 63 zł ,JSW minus 36 zł ,
    Taurona minus 8,4 zł
    Przeciez żadna z tych spółek nie wypłaciłą w 2020 dywidendy i co z tego jak ten wzrost to tylko korekta znoszaca 62%spadków ale pod to sie gra gra a nie inwestuje

Jest tylko jeden wskażnik pokazujący zasięgi to Fisher
    mamy Ronson tu proste bo akuratnie kurs porusza się bokiem

https://invst.ly/u7d04
    ale wskaznik ten sobie doskonale radzi z kursami poruszjącymi sie wtrendzie rosnacym i do zakończenia wzrostu jeszce drugie tyle wzrostu
    https://invst.ly/u7d41

Inwestujemy znów się nameczyles ładnie to wszystko podsumowaleś... i po Twoim wpisie ...ktoś skubnął 300 akcji Marvipolu po 1,82.... Pisz dalej ..:)
    A poważnie to trochę tu ludzi jest którzy inwestują... siedzimy sobie zakupieni i obserwujemy czasem ktoś coś dokupi. Jest tanio to łatwo można kupić a inni no cóż jak przyjdzie moda na dobre spółki i wahadło się wychyli w drugą stronę ... z niedowartościowanych na przewartościowane to sprzedamy je tym którzy będą się podłączać a sami poszukamy następnych niedocenianych firm w innych branżach.
  • Re: Podejrzana cisza Autor: ~Milano [31.0.48.*]
    Cisza jest dobra to oznacza, że jeszcze nie ma spekulantów, a to oznacza, że możliwe większe wzrosty/zminność przed nami
  • Re: Podejrzana cisza Autor: ~Milano [31.0.48.*]
    ... Pozdrawiam wszystkich bądźcie zdrów :)
  • Re: Podejrzana cisza Autor: ~marek830123 [89.228.207.*]
    Ktoś jednak nie wytrzymał i kupił rzutem na taśmę trochę akcji.

Może p. Obajtek albo jego partnerka(ostatnio ponoć inwestowali w developerke;)
    Hahaha czy to oznacza że Marvipol będzie budować pałace i dwory ?
  • Re: Podejrzana cisza Autor: ~Novy [89.64.70.*]
    Zobaczy w jaki biznes wejdą.
    Został jeszcze poniedziałek na tanie zakupy?
    W piekarnie.

Parówki już robi koleżanka więc konkurencji robić nie będzie. Ale o piekarniach jeszcze nie wspominali więc może Marvipol wejdzie w budowę projektu pt. "Piekarnia na każdej stacji Orlenu"
  • Re: Podejrzana cisza Autor: ~Inwestujemypl [37.47.5.*]
    Jaki związek ma Obajtek z Marvipolem możesz wyjaśnić skoro wyraźnie pisze że wszedł w budowę domów .
    Formalnie nie jest osobą publiczną dlatego nie musi pokazywać wszystkim swojego majątku chciałbyś żeby wszyscy znali Twój majątek .Masz swój pilnój swego .Świadczy to tylko o tym że to bardzo opłacalny biznes nawet dla fotowoltaniki.
    Taki
    Columbus Energy wchedł tydzień temu w podobny biznes w segment budowy domów jednorodzinnych i co wtym dziwnego że wszyscy w to wchodzą . .
  • Re: Podejrzana cisza Autor: ~Novy [89.64.70.*]
    Pensyjkę ma na pewno nie małą w Orlenie wiec go stać na zakupy.
    Nie ma co się czepiać gościa ma możliwość to kosi kasę.

Ale przecież ja tylko pisałem, że "segment parówkowy" w Orlenie jest już zajęty, to może partnerka prezesa wejdzie w segment pieczeniowy.

np. "Buła prezesowej na każdej stacji" takie hasło mogło by być.
  • Re: Podejrzana cisza Autor: masekrut555 [89.231.194.*]
    ja dobierałem, cyfrowy zapis papierowy leżał z ostatniego przetasowania

marvipol i agroliga może coś tam sobie jeszcze ruszą w tym miesiącu

mam nadzieje że w końcu spadną jakieś fundamenty które śledze bo jak nasdaq czy wig20 -3% to te spółki które obserwuje ani drgną więcej niż 3% w dół, szkoda czasu bawić się w ciuciubabkę więc pakuję się do góry z założeniem uśredniania w dół

jakby ktoś był ciekaw trzecią falę wygaszą w czerwcu i znowu bufor więc nawet jeśli coś by łupnęło to odrobi przed zimą no chyba że spółka krzak albo trup ale jak ktoś takie trzyma w worku to wgl nie powinien się zabierać za ten hazard oderwany od rzeczywistości

krachu jak w 08 nie będzie dopóki nie zrobią wielkiego resetu czyli proponuję obserwować które banki i jak im idzie z wdrażaniem oficjalnych kryptowalut, w ostatnie miesiące mieliśmy kilka takich ogłoszeń, 3 banki centralne już testują w społeczeństwach, ale to wciąż za mało

najpierw trzeba oswoić barany z paszportami i kodami QR jak się nauczą tym posługiwać (wymóg nowej chorej normalności) to następne co można będzie kontynuować likwidację gotówki i przechodzić na te krypto w naszym przypadku przyjmiemy krypto EBC

jak ludzie przestaną patrzeć tak przez pryzmat pieniędzy to zobaczą że ten 'pieniądz' to zwykły papier z drukarek, ludzie mają tak wyprane mózgi że mają to za coś cennego, złotem się człowiek też nie naje, żyjemy w gorszych czasach niż 1939-45 mówię tu o 2019-45 i póki co kręci się ten najmniej groźny cyrk którego zagrożeń można uniknąć jak się myśli krytycznie a nie łyka wszystko jak leci, ale to co chcą nam zafundować do 2030 to głowa mała.. więc nie ma co żałować papieru do podcierania tyłka na spółki gdy szykują się nawet konflikty zbrojne, nowoczesny holokaust, faszyzm medyczny wprowadzony na stałe, kontrole wojsk na drogach wprowadzane na stałe (począwszy od lipca 2021)

tak z innej beczki polecam każdemu żyć tak jak zawsze chciał zamiast smętać że jest niewolnikiem który ma czas tylko na pracę, ten rok to ostatnia taka szansa - jak nie wykorzystacie to swoje żale zabierzecie ze sobą do piachu a robota i tak wam przepadnie bo "elity" idą w kierunku wytworzenia 50% bezrobocia do 2030, stąd to wyniszczanie klasy średniej, forsowanie w mediach dochodu gwarantowanego, AI, 5G i już siedzą nad 6G

nie "kto co sobie pomyśli", "bo tak wypada" tylko cieszcie się życiem bo za każdym razem jak widzę takich ludzi to wzdycham jak są urobieni przez swoich oprawców i krążą w takich więzieniach myśleniowych

pozdrawiam

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.228.207.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Novy [89.64.70.*]
    co tam Marek napisałeś ze Cię usunęli?
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~marek830123 [89.228.207.*]
    chyba mój komentarz został uznany za promowanie spożycia narkotyków
[x]
MARVIPOL -1,53% 7,74 2025-10-30 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.