Pisałem wczoraj, pisałem 25 stycznia, ale nieeee...... Krynica balooooooon najlepsza. Lubawa cały czas gotowa, wsiadać bo jak będzie po 3zł to będziecie kupować pisząc że tanio.
W ostatnich dniach kurs akcji spółki Lubawa S.A. zachowuje się relatywnie silniej od szerokiego rynku. Od początku tygodnia ceny zyskały +7.8% (vs WIG -2.6%) a wczoraj doszło do wybicia górnego ograniczenia trójkąta. Z klasycznego punktu widzenia pojawia się sygnał dla byków do dalszych wzrostów i m.in. zeszłorocznego maksimum. Zgodnie z geometrią rynku, potencjalny zasięg wskazuje na ruch powyżej psychologicznej strefy 2zł.
Zobaczysz wyniki roczne to będziesz wiedział co się wydarzyło :) Wsiadać i zapinać pasy! Możliwa korekta ale jeszcze nie jutro, choć Lubawa lubi czwartki a piątki nie bardzo, więc może być różnie, na starcie pewnie dzida +5%, ale do południa powinno się skorekcić. Druga spółka to relpol, do wejścia w poziomach 6,7 - 6,9 jak rocbridge się wyprzeda to też będzie dzida, może nie spektakularna, ale ze 20% do ugrania w najbliższym terminie, a najgorszym boczniak z silnym wsparciem na 6,4 - 6,5. Tak więc żeby nie było, a w perspektywie 2 lat liczę na 80-100% - typowy long z fajnymi perspektywami. Skupuję też fajną spółkę z NC, ale wrzucę typa za miesiąc jak skończę skup co by nikt mi kursu nie podnosił :) Pozdrowienia dla mariana!