Witam sympatyczne forum Ktoś by się pokusił o prognozy zysków Blirta i BMX na ten rok ? Nie jestem za bardzo w temacie różnic między Blirtem a BMX. W obliczu zapotrzebowania na testy która spółka jest lepiej pozycjonowana na rynku ? A może warto mieć obydwie ? Wiem że Blirt miał lepsze wyniki w ubiegłym roku, ale to juz przeszłość. Pzdr
Mój skromny Excel wskazuje, że przy 50 mln sprzedaży kwartalnie zysk kwartalny osiągnie ok. 18 mln. Jaka będzie sprzedaż w całym roku - zobaczymy. Niektórzy będą się pukać w czoło, ale ja liczę na 250 mln sprzedaży i 90 mln zysku netto.
Dla mnie ta spółka jest szczęśliwa, poza oczywiście tym że przeanalizowałam ją pod względem fundamentalnym i ciągle zwiększam ilość akcji w portfelu. Ale to giełda i każdy sam bierze odpowiedzialność za swoje pieniądze.
Abiesiak dobre. Ale caly ten watek jest o wilku i Czerwonym Kapturku albo Czerwonych Kapturkach bardziej. ;) A na BMX maja jeszcze godzine, zeby obronic 35 pln, ktory jest granica wczesniejszej strefy akumulacji, z ktorego wzorcowo wybili sie do gory konczac boczniaka. Jesli dzienna swieca zamknie sie powyzej, a tak podejrzewam, to sa w domu. A Blirt tez jak w zegarku. Moze przed zamknieciem lub jutro na otwarciu bedzie proba zebrania wszystkiego troche nizej.
Porównałam w prosty sposób Blirt do Biomedu i wygląda na to ,że cena za akcję blirta jest niedoszacowana. Blirt kapitalizacja 368 mln przy zysku rocznym netto 22 mln ,natomiast Biomed kapitalizacja 1 046 mln przy zysku netto rocznym 4,5 mln. Ile powinien kosztować Blirt ?
Dnia 2021-03-17 o godz. 17:17 ~kiz napisał(a): > Dnia 2021-03-17 o godz. 16:59 ~Pati napisał(a): > > Porównałam w prosty sposób Blirt do Biomedu i wygląda na to ,że cena za akcję blirta jest niedoszacowana. Blirt kapitalizacja 368 mln przy zysku rocznym netto 22 mln ,natomiast Biomed kapitalizacja 1 046 mln przy zysku netto rocznym 4,5 mln. > > Ile powinien kosztować Blirt ? > >>> a ty Ciulu nie lataj po forach BML i nie naganiaj na śmiecia !!!! >
O co ci chodzi"kiz"tutaj też piszą porównania innych spółek, każdy ma rozum i sam decyduje a ciula to wiesz gdzie sobie szukaj ale widocznie prawda boli.
Nie będę się tu wypowiadał czyje akcje lepiej mieć Bmx czy Blirta. Spokojnie można mieć dwie firmy w portfelu :) Jednego jestem za to pewien. Forum Blirta bije na głowę forum Bmx :) Jest tak dobre, ze dziw bierze ze to na Bankierze :). Trzymajcie panie i panowie poziom tak dalej Pozdro :)
:) Pozdro Kuba Na forum Bmx wole przez pewien czas nie wchodzić. Niedawno byl tam rynsztok, teraz już ciężko to nawet nazwać. Jak będzie konkurs na najlepsze forum na Bankierze macie moj glos :) Milego weekendu wszystkim.