Trakcja, torpol obroty ok 1mln tutaj 30k średnio. Zue jest o połowę mniejsza od torpolu a zainteresowanie zerowe. Nawet na forum nie ma z czego się pośmiać.
Gdzie jest kasa z 3 lat bo wychodzi że dokładają do interesu, w 2017, 2018 chyba mieli -77mln i jeszcze nie odrobili tego, w 2020 4 mln zysku, 2019 3mln, o co chodzi?
Torpol przychody 2x większe tylko a zysk co roku 50mln, 400mln gotówki, i co roku dywidenda, o co chodzi? Taka różnica, dostają jakieś dofinansowanie czy jak?
Ludzie nie rozumieją iż firma jest niedowartościowana. Wydaje mi się iż będzie beneficjentem środków unijnych które w najbliższych dniach wejdą na polski rynek. W porównaniu z Torpolem jest bardziej elastyczna gdyż wykonuje zarówno torowiska tramwajowe jak i kolejowe. Niebawem to będzie widać na kursie i obrocie. Pozdrawiam
Wartość zue jest prawidłowa 120mln, zysk roczny 4mln, gdzie jest kasa z przerobionych 2,5 mld zł z trzech ostatnich lat, chyba że w raporcie nie widzę jakieś pozycji typu kapitał zapasowy 100mln nie, nie widzę nic takiego, coś tu jest nie tak
Myślałem, że w 4 kwartale wykażą ładny zysk połowę tego co miał torpol np. 25mln to by się zgadzało bo mają połowę przychodów, połowę kosztów itd, drugie 25mln teraz w 1 kwartale na zakończenie tych kontraktów, ale nie, wychodzi na to że na tych kontraktach są na minusie ok 60mln,
Też liczyłem na jakieś zyski i kurs w granicach 10ciu. A tu dalej bryndza. Zapowiadali się super. Widać,że będzie powtórka z rozrywki. I zobaczymy znowu 3 z hakiem.