Ja czekam na dywidendę. Niech zarząd działa tak, aby co roku była wypłacana dywidenda. Dlatego ważne są inwestycje w innowacyjność - nie konkurujemy ceną a jakością.
Ciągnie przemysł/budowlanka. Napływy do misiów i mamy taki tego efekt. Pasywny, stabilny popyt. Mała płynność, to kurs mocno rośnie. Jeszcze jest dość dużo transakcji na sprzedaj, które są systematycznie czyszczone ale widać, ze to kwestia czasu.
Czyżby Cedzik się wysypał ?
Siedzi cicho kto został jeszcze z starej ekipy ?
Wyniki zazwyczaj po sesji ,
Dzisiaj szeroki raczej będzie wzrostowy ,
Dla techników piękny mocny trend wzrostowy ,
Dziś wyniki.A nawet bankier nie umieścił Radpola na poniższej stronie https://www.bankier.pl/zapowiedz-dnia Trzeba wejść głębiej :( Ciężko w ten sposób się dostać do większego grona potencjalnych indywidualnych akcjonariuszy.
Spokojnie. Co raz więcej mediów pisze o dużych inwestycjach w cieplownictwo, dystrybucje energii elektrycznej. Ja zakładam, że przy planowanej sprzedaży aktywów związanych z Wirbetem(grunt) za Ok 10 milionów złotych spółka powinna wypłacić do 100% zysku za 2020 czyli jakies 6 milionów złotych ~ 15 groszy na akcje. Przy tych cenach 5%. Dla tych co brali w emisji po 1,4 dużo, to ponad 10%
15 gr. to dużo. Ja wolałbym symboliczne maks 5 gr, a resztę mogliby wrzucić (jak nie potrzeb inwestycyjnych w środki trwałe i R&D) na zwiększenie sprzedaży np. poprzez wiekszą liczbę szkoleń dla odbiorców, nawiązanie współpracy z poważnymi firmami wykonawczymi, a na samym końcu zwiększenie wydatków na marketing poprzez bzdurne google czy facebooki.
6 milionów od spółki, która robi pod 20 milionów operacyjnego cash flow i ma aktywa do sprzedaży warte 10 milionów złotych ? Capex spółki roczny to 7-8 milionów max
Skoro nie ogłosili 2. wezwania i zaczęli w rynku kupować, to znaczy, ze fundusze nie chcą sprzedać akcji i nie ma sensu przeprowadzać wezwania.
Ja obstawiam dziś wyniki za 2020 oficjalne i zaudytowane (wstępne już podawali). Rekomendacja Zarządu ws. podziału zysku netto i zwołanie ZWZA. Jutro jeszcze konferencja spółki i można zakładać oczekiwań spółki co do 2021 roku i celów ze strategii