Niebawem wyniki, ale oczywiscie nie moga odtrabic mega zyskow bo by mu sie nie udalo zdjac spolki z gpw... to nic ze slonecznik na ukr ponad 90% w gore, tu i tak w raporcie bedzie padaka
taka padaka jak na kernelu czy innych agro :) Wszystkie pokażą super zyski, a jeden agroton nie...już od 3 lat czytam że sciągaja agroton z giełdy i jakoś ściągnąć nie mogą...dziwnym trafem tego typu dywagacje pojawiają się przed wynikami, razem z informacjami o wojnie w donbasie i o tym że właściciel kradnie i zaraz spółka padnie - ja już się przyzwyczaiłem :)
I co z tego że Agroton pokaże super wyniki jak prezes cały zysk zajuma na swoją wypłatę.....tak jak za 2019?......?
Można się łudzić że będzie inaczej......ale szanse małe.......
Jeszcze raz napiszę to co piszę od dawna.....Agroton to super spółka ale szef złodziejowaty........
Cieszę się że tak wyśmienity znawca stosunków międzynarodowych dotarł na to skromne forum, wiec biorąc pod, znawstwo tematu wręcz bijące z poprzedniej wypowiedzi, ja jako skromny, mało wiedzący człowiek odważę się odrobinę popytać. Rozumiem, że pisanie o wojnie przed wynikami półrocznymi też ma związek z rocznicą zajęcia Krymu? Również pisanie o wojnie przy każdej próbie wybicia ma związek z jakoś rocznicą zajęcia Krymu? Konflikt trwa, na granicy od czasu do czasu postrzelają do siebie i tyle. W żaden sposób nie ma to przełożenia na działalność operacyjną spółki, lecz w odpowiednim momencie służy do schłodzenia kursu. Od momentu, gdy jestem na tym forum czytałem kilkanascie lub kilkadziesiąt postów o wojnie. Ogólnie nie zauważyłem, aby były publikowane w momencie gdy faktycznie coś się zaczynało dziać lecz w momencie gdy trzeba było skorygować kurs. Co do Kernela to fakt Kernel dzieli się zyskiem i jest to duży plus. Przeglądając dokumenty spółki nigdzie nie zauważyłem, żeby była wcześniej wypłacana dywidenda, więc teraz darcie szat jest trochę dziecinne. Ja uważam, że stać ich na to oby się podzielić, ale nie ja podejmuje decyzje :)
I tak się pseudoekspert zdenerwował, że zamiast odnieść się do pytań to rzuca inwektywami :) Słabo spada dzisiaj, wiec czekamy na następne wpisy. Tym razem może cos nowego zamiast starych dobrych melodii :)
śledze spółkę od lat, wyszedłem bo nie będę walczył z wiatrakami, spadnie do x i odbije wówczas wracam. Jak ktoś już napisał co wiosnę te same tematy. Wojna, geopolityka teraz doszli anglicy, zmiany w us, zawsze dojdzie temat rosjan i ich rychłej napaści na ukraine... Czekam z boku na odp moment powrotu. pozdrawiam.