• pełnomocnictwa na walne Autor: ~rozgoryczony [79.184.239.*]
    składam dyspozycje wystawienia zaświadczeń o prawie uczestnictwa w Walnych, a Pan pyta: uczestnictwo osobiste, czy przez pełnomocnika? Bo jeśli pełnomocnik to przy dyspozycji należy podać jego imię i nazwisko oraz pesel - wymóg KNFu.
    Powiedziałem "osobiste" i już zdania zmienić nie mogę, bo dyspozycje z wszystkich posiadanych na Dzień Rejestracji akcji poszły.
  • Re: pełnomocnictwa na walne Autor: ~ZENEK [85.89.184.*]
    Dnia 2021-03-16 o godz. 13:55 ~rozgoryczony napisał(a):
    > składam dyspozycje wystawienia zaświadczeń o prawie uczestnictwa w Walnych, a Pan pyta: uczestnictwo osobiste, czy przez pełnomocnika? Bo jeśli pełnomocnik to przy dyspozycji należy podać jego imię i nazwisko oraz pesel - wymóg KNFu.
    > Powiedziałem "osobiste" i już zdania zmienić nie mogę, bo dyspozycje z wszystkich posiadanych na Dzień Rejestracji akcji poszły.

================
    Witam,
    Byłem dzisiaj w Warszawie W DM Millennium i nie podnosili tego tematu . Właściciel akcji ma niezbywalne prawo z Ważnych powodów (np nagła choroba, nieszczęście w rodzinie) zmienić sposób uczestnictwa z osobistego na przez pełnomocnika. Nie wyobrażam sobie pozbawienie tego prawa i natychmiast poszedłbym do Sądu. Pozdrawiam
  • Re: pełnomocnictwa na walne Autor: ~Aga [46.76.253.*]
    Prawda. Ten "doradca" to jakiś szczypior. Będziesz z nazwiska na liście z KDPW, a pełnomocnik może przedstawić papier protokolantowi na WZA.
  • Re: pełnomocnictwa na walne Autor: ~gunio77 [213.216.120.*]
    Ja w swoim biurze maklerskim w Santanderze dowiedziałem się trzeba telefonicznie zgłosić dyspozycje na 2 walne.
  • Re: pełnomocnictwa na walne Autor: ~rozgoryczony [79.184.239.*]
    mam na kopii dyspozycji w pozycji 7. (inne:): "uczestnictwo osobiste"
    obsługujący mnie Pan z CDM Pekao S.A. mówił, że to wymóg KNFu, aby taka deklaracja znalazła się przy wystawionym zaświadczeniu na Walne. Jeśli powiedziałbym, że "przez pełnomocnika" musiałbym na miejscu podać jego personalia i pesel
    Zachowywałem się w Biurze Maklerskim nieco wulgarnie i może dlatego mnie zrobił w balona, a ja uwierzyłem. Jutro tam zadzwonię i wyjaśnię sprawę. Jeśli mnie okłamał, to mu nawymyślam przy klientach :)
  • Re: pełnomocnictwa na walne Autor: ~Alan [5.173.244.*]
    To ty rozgoryczony trochę furiat jesteś.
  • Re: pełnomocnictwa na walne Autor: ~Kulawy [37.30.51.*]
    Ksywki nie na darmo są wymyślane .... Choć ja mam wszystkie nogi zdrowe .....
  • Re: pełnomocnictwa na walne Autor: ~Aga [31.2.86.*]
    A ja nie jestem aż tak brzydka jak aga;)
  • Re: pełnomocnictwa na walne Autor: ~Re2 [88.199.162.*]
    Aga ty tak sobie nie dodawaj . Ja jestem brzydsza i się nie chwalę. Na walny będzie furora jak mnie zobaczą.
  • Re: pełnomocnictwa na walne Autor: ~zbyszek [37.8.231.*]
    Załatwilem telefonicznie w CDM Pekao S.A. i wspomniałem o pełnomocnictwie..Było bez odzewu.Potwierdzenie przyslą pocztą .Jednak po 5 min gosć oddzwonil do mnie i poprosil o podanie danych pelnomocnika ,że są niezbędne. Nazwisko i pesel .PODAŁEM.
  • Re: pełnomocnictwa na walne Autor: ~Aga [31.2.86.*]
    Ciekawy case z tym BM PEKAO, zadzwonię do starego kolegi i zapytam czy u nich w POK coś o tym wiedzą, bo ja takiego "zalecenia" wprost nie miałam. Ciekawe, czemu to miałoby służyć? A jak pełnomocnictwo jest z prawem substytucji to co?

Daję do Chałas i Wspólnicy ogólne a kancelaria dobiera do sprawy korzystając z prawa substytucji.
[x]
ROPCZYCE -0,45% 21,90 2026-04-13 15:32:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.