Po ubiegłym roku myślę, że jest wystarczająco dużo osób, które mogą dysponować taką kasą, a które to osoby, są po prostu pasywnymi akcjonariuszami nie mającymi żadnych planów wobec spółki. Także, bez podniety. Innymi słowy, to nie muszą być jakieś strategiczne zakupy.
A ja myślę że sprzedał to Rockbridge - bo przypadkowy akcjonariusz nie sprzedaje 70 tys. akcji w 2 transakcjach nie sprzedaje się ot tak. Jeśli Rockbridge to może wkrótce komunikat o zejsciu poniżej 5%. Kupującym albo ktoś z dotychczasowych dużych akcjonariuszy albo jakiś fundusz dla którego to może być początek inwestycji w spółkę. Myslę tez że transakcje były wczesniej umówione. Tak czy siak coś na Spółce się dzieje i to jest bardzo pozytywne!
Akurat patrzałem na ekran i ani w przypadku transakcji 30tys. i 40tys. zlecenia kupna i także sprzedaży nawet przez ułamek sekundy nie stały w arkuszu zleceń. pojawiły się jako transakcje dokonane. Wyglądało to tak, jakby jedna osoba wcisnęła naraz przyciski kup i "sprzedaj". Jeśli to była ustawka, żeby wzbudzić zainteresowanie spółką to efekt osiągnęli, obroty wzrosły. Dla mnie jest to dziwne, ale może szukam teorii spiskowej ?