To jest zwyczajne zbieranie od niecierpliwych. Będą tak zbierać jeszcze kilka miesięcy. Cierpliwi będą trzymać i zarobią. Już to pisałem - pod koniec roku 100 zł.
malarze wykresów to też sternicy... ewidentnie na niemal każdej sesji dużo więcej walora jest kupowane po wyższych cenach niż oddawane z lewej aby niby nic się nie stało... jak ktoś uważa to za normalne to jego wola mnie do takiej opinii nie przekona
ja to widzę inaczej, ktoś próbowal 2 X mocne wsparcie ustawić, żeby kurs szedł już tylko wyżej a ktoś inny stwierdził, takiego wała jak Polska cała i wykorzystał to do sprzedaży, teoretycznie po to by zrobić kółeczko. Przynajmniej ja bym tak zrobił ;)
@reggaer co innego silna baza wsparcie i tutaj oddawanie a, co innego jak się wyrwało 2 razy dość silnie pod 38 zeta jakby w tych sesjach z limitem - 32-38 policzyć tę średnią ważoną wolumenem to kazałoby się, że najwięcej akcji jest kupowana po cenach rosnących czyli na parwo z lewej oddawane są relatywnie niewielkie ilości choć przyznam, że wczoraj było raczej odwrotnie, niemniej dziwne to było jakby pewna demonstracja ilości i wrażenie, że to pozorowany obrót takie przekładanie z konta na konto niejako z tych samych rąk do złudzenia przypominało to mi tę sesję sprzed wybicia z przełomu roku choć oczywiście nie na takich wolumenach ale, można też wierzyć w kółka na zeta czy dwa, bo obecnie pli zacieśnia amplitudę ps> dogrywki nie mają większego znaczenia, hehe, najuczciwszy byłby taki system transakcyjny na zakończenie, który właśnie wyliczałby cenę po jakiej danego dnia zawarto najwięcej transakcji...