"Podczas typowej Fazy Akumulacji C dochodzi do pojawienia się tzw. sprężyny (ang. spring). Spring najczęściej działa jak ostatnia pułapka na niedźwiedzie, zanim rynek zacznie osiągać higher lows. W trakcie fazy C gracz dba o to, aby na rynku pozostało już niewiele aktywów do sprzedania – sprawdza czy wszyscy Ci którzy mieli już sprzedać już to zrobili.
Sprężyna najczęściej przełamuje obecne na rynku poziomy wsparcia, aby powstrzymać (ang. stop out) inwestorów przed opuszczeniem rynku i wprowadzić ich w błąd. Spring można również określić jako ostateczną próbę zakupu akcji po niższej cenie przed rozpoczęciem trendu wzrostowego. Pułapka na niedźwiedzie skłania inwestorów detalicznych do pozbycia się posiadanych przez siebie aktywów."
Wszystko się zgadza, ale to nie ten moment - pewnie koło 30-40. 3K akcji to nie spring. Myślę, że to zwykła pomyłka - okazja do złapania do koszyczka. Takie już tu bywały. No chyba, że ktoś chciał za to kupić okazyjnego Hempa po 2,5;) Pozdrawiam:)
Anavrin zgadzam sie z Toba. Taki ruch jest jak wiosenny powiew :) Przy 30-40 moze byc tez korekta ale podejrzewam, ze zatrzyma sie znacznie wyzej niz 19.0. Ewa po arkuszu wiesz, ze ten ruch w dol to nie byla pomylka i Twoj wpis nieco daje mi do myslania w jakiej grasz druzynie :p Ale nie oceniam tego. ;)
Jakby się to nie nazywało, jest to badanie dna przez dużych graczy, czy istnieje tam podaż, którą można zebrać. Dużo inwestorzy sprawdzają, czy rynek jest gotowy do wzrostów. Koreluje to z najbliższymi wydarzeniami. One stanowią paliwo fundamentalne do wzrostu ceny. A o fundamenty tu nie trzeba się martwić. Jeśli 1q zamknie się z zyskiem około 12mln, rynek zacznie wyceniać zyski z 2021r. na poziomie 50mln. Wystarczy wyliczyć c/z i sprawdzić, jaka wychodzi wartość przy obecnej cenie. Plusem jest też obecne otoczenie medialne. Widać, że w grze są znowu biotechy. Dużo gracze na pewno na tym chcą zarobić. A my razem z nimi.
Dzięki za dobre słowo. Ja uczę się cały czas i chcę poznawać różne aspekty AT. Choć tu jestem ze względu na wyniki spółki i niedoszacowanie, to lubię analizować pod względem technicznym. Przez to się uczę odczytywać lepiej ruchy rynku. Dzięki AT można zyskać małą przewagę i wychodzić na plusie. Polecam Stock Jam Session na YT. Tam są różne wykłady, może niektóre bardziej pod Forex, ale ciekawie traktują o kwestiach technicznych i psychologii na rynku. To przykład
https://youtu.be/Sgg9FQSNav0
Warto zgłębiać wiedzę, by każdy z nas, niezależnie jak gra, wiedział co robi i był świadom swoich decyzji.
Fundamenty i wyniki wazna sprawa, AT powinno sluzyc do określenia czasu wejścia. Tytaj wszystkie warunki spełnione, AT sugeruje wybicie górą z kanału wzrostowego zasieg 45 zł na początek
Sprenżynka sie napina. Do ilu wybije to sie okaże,pierwszy opór na 30 zlotych. Covidowe spółki będą grane przez najbliższe tygodnie wiec wszystko możliwe