• Faza C akumulacji Wyckoffa. Autor: ~Anavrin [31.60.149.*]
    "Podczas typowej Fazy Akumulacji C dochodzi do pojawienia się tzw. sprężyny (ang. spring). Spring najczęściej działa jak ostatnia pułapka na niedźwiedzie, zanim rynek zacznie osiągać higher lows. W trakcie fazy C gracz dba o to, aby na rynku pozostało już niewiele aktywów do sprzedania – sprawdza czy wszyscy Ci którzy mieli już sprzedać już to zrobili.

Sprężyna najczęściej przełamuje obecne na rynku poziomy wsparcia, aby powstrzymać (ang. stop out) inwestorów przed opuszczeniem rynku i wprowadzić ich w błąd. Spring można również określić jako ostateczną próbę zakupu akcji po niższej cenie przed rozpoczęciem trendu wzrostowego. Pułapka na niedźwiedzie skłania inwestorów detalicznych do pozbycia się posiadanych przez siebie aktywów."
  • Re: Faza C akumulacji Wyckoffa. Autor: ~Ewa [83.6.245.*]
    Wszystko się zgadza, ale to nie ten moment - pewnie koło 30-40. 3K akcji to nie spring.
    Myślę, że to zwykła pomyłka - okazja do złapania do koszyczka. Takie już tu bywały. No chyba, że ktoś chciał za to kupić okazyjnego Hempa po 2,5;) Pozdrawiam:)

• Re: Faza C akumulacji Wyckoffa. Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [89.70.153.*]
    Anavrin zgadzam sie z Toba. Taki ruch jest jak wiosenny powiew :) Przy 30-40 moze byc tez korekta ale podejrzewam, ze zatrzyma sie znacznie wyzej niz 19.0. Ewa po arkuszu wiesz, ze ten ruch w dol to nie byla pomylka i Twoj wpis nieco daje mi do myslania w jakiej grasz druzynie :p Ale nie oceniam tego. ;)
  • Re: Faza C akumulacji Wyckoffa. Autor: ~Anavrin [31.60.149.*]
    Jakby się to nie nazywało, jest to badanie dna przez dużych graczy, czy istnieje tam podaż, którą można zebrać. Dużo inwestorzy sprawdzają, czy rynek jest gotowy do wzrostów. Koreluje to z najbliższymi wydarzeniami. One stanowią paliwo fundamentalne do wzrostu ceny. A o fundamenty tu nie trzeba się martwić. Jeśli 1q zamknie się z zyskiem około 12mln, rynek zacznie wyceniać zyski z 2021r. na poziomie 50mln. Wystarczy wyliczyć c/z i sprawdzić, jaka wychodzi wartość przy obecnej cenie. Plusem jest też obecne otoczenie medialne. Widać, że w grze są znowu biotechy. Dużo gracze na pewno na tym chcą zarobić. A my razem z nimi.
  • Re: Faza C akumulacji Wyckoffa. Autor: ~Freddy [37.248.253.*]
    Sąd że Wyckoff razem z Darwinem pękają ze śmiechu patrząc co wyprawiacie z ich teoriami do których dzisiaj by się nawet nie przyznali....
  • Re: Faza C akumulacji Wyckoffa. Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [89.70.153.*]
    Może tak być Freddy. Są jak ci dwaj dziadkowie z muppetów Statler i Waldorf, którzy ciągną ze wszystkich łacha :) Znaczy z naszych teorii. :)))
  • Re: Faza C akumulacji Wyckoffa. Autor: ~Anavrin [31.60.157.*]
    Każdy ma swoje analizy wykresów. Zaprezentuj swoją. To jest moja i nikt prócz mnie nie musi się z nią zgadzać.
  • Re: Faza C akumulacji Wyckoffa. Autor: abesiak [5.173.245.*]
    Anavrin daj luz to nie ten target :) dla mnie fajne rzeczy piszesz :) lubię mieć szerszy pogląd. Dzięki Tobie odrobiłem lekcje z Wyckoffa. Dzięki :)
  • Re: Faza C akumulacji Wyckoffa. Autor: ~Anavrin [31.60.157.*]
    Dzięki za dobre słowo. Ja uczę się cały czas i chcę poznawać różne aspekty AT. Choć tu jestem ze względu na wyniki spółki i niedoszacowanie, to lubię analizować pod względem technicznym. Przez to się uczę odczytywać lepiej ruchy rynku. Dzięki AT można zyskać małą przewagę i wychodzić na plusie. Polecam Stock Jam Session na YT. Tam są różne wykłady, może niektóre bardziej pod Forex, ale ciekawie traktują o kwestiach technicznych i psychologii na rynku. To przykład

https://youtu.be/Sgg9FQSNav0

Warto zgłębiać wiedzę, by każdy z nas, niezależnie jak gra, wiedział co robi i był świadom swoich decyzji.

Pozdrawiam.
  • Re: Faza C akumulacji Wyckoffa. Autor: ~Gracz [46.134.3.*]
    Fundamenty i wyniki wazna sprawa, AT powinno sluzyc do określenia czasu wejścia. Tytaj wszystkie warunki spełnione, AT sugeruje wybicie górą z kanału wzrostowego zasieg 45 zł na początek
  • Re: Faza C akumulacji Wyckoffa. Autor: ~Onnn [178.235.146.*]
    Na piczatek 45 a na koniec ile? Marzycielu
  • Re: Faza C akumulacji Wyckoffa. Autor: ~Ojtam [46.134.3.*]
    Sprenżynka sie napina. Do ilu wybije to sie okaże,pierwszy opór na 30 zlotych. Covidowe spółki będą grane przez najbliższe tygodnie wiec wszystko możliwe
[x]
BLIRT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.