Teraz mamy nowe rozdanie i ilość pobrań starych gier nie ma znaczenia na tym etapie dla kursu inwestorzy czekają na świeże "mięso " , zastanawiające jest tylko jedno czy ilość otwartych projektów nie jest zbyt duża dla tego dewelopera . Wystarczy że zrobią chociaż jedną grę dobrze w którą będę miał ochotę pograć .... Jak teraz spartolą sprawę to faktycznie holding ich przejmie tak Jak" zartowali " tylko że to Będzie śmieciowa wycena . 2q będzie decydujący dla czapeczek, być albo nie być.
Fakt, trochę mniej wchodzę bo już widze że do raportu za 1kwartał nie ma sensu się tu bawić, chciałem poczekać aż rynek przełknie te 2 koszmarne kwartały ( 4kw 2020 i 1 kw 2021) ale po tym komunikacie o programie motywacyjnym witki mi już opadły, pozostaje się tylko cieszyć że udało się w zeszłym roku pozbyć tego dziadostwa z ładnym zyskiem :)
Dnia 2021-03-16 o godz. 18:47 ~bart napisał(a): > Fakt, trochę mniej wchodzę bo już widze że do raportu za 1kwartał nie ma sensu się tu bawić, chciałem poczekać aż rynek przełknie te 2 koszmarne kwartały ( 4kw 2020 i 1 kw 2021) ale po tym komunikacie o programie motywacyjnym witki mi już opadły, pozostaje się tylko cieszyć że udało się w zeszłym roku pozbyć tego dziadostwa z ładnym zyskiem :)
to co obecnie CZAPECZKI otp... to mistrzostwo świata ..:) :)
Dnia 2021-03-17 o godz. 14:26 ghost-man napisał(a): > Dnia 2021-03-16 o godz. 18:47 ~bart napisał(a): > > Fakt, trochę mniej wchodzę bo już widze że do raportu za 1kwartał nie ma sensu się tu bawić, chciałem poczekać aż rynek przełknie te 2 koszmarne kwartały ( 4kw 2020 i 1 kw 2021) ale po tym komunikacie o programie motywacyjnym witki mi już opadły, pozostaje się tylko cieszyć że udało się w zeszłym roku pozbyć tego dziadostwa z ładnym zyskiem :) > > to co obecnie CZAPECZKI otp... to mistrzostwo świata ..:) :)
... no cóż ...?! - wśród donaldów, sławków, jarków, danieli to nasi niezłomni bohaterowie
Dnia 2021-03-16 o godz. 17:49 ~borewicz napisał(a): > Bartowi to już się nawet tu wchodzić nie chce :))) > > a swoją drogą gratuluję MAB - mam nadzieje ,że miałeś towar w dobrej kasie???
wywaliło mi wszystkie stopy na MAB po tej jeździe na 98 i opadzie w tym samym dniu na 59 zł obecnie juz nie tykam przy takim kursie i takich obrotach - zbyt duży kapitał spekulacyjny .. bawię sie na MON, a na TBL czekam sobie spokojnie na realizację tej analizy ..
Dnia 2021-03-17 o godz. 19:31 ~bart napisał(a): > Mi się na MAB skończyła cierpliwość 3 tyg przed wybiciem i powyrzucałem po 22-24 :) kilka % zysku no ale trudno :)
ja miałem tylko resztki z gry w okolicy 3 tys zł ale przy takiej fontannie na 2 sesjach dało historyczny wynik procentowy na akcjach ..
pewnie by nie wyszedł gdyby nie to, że trzymali to na widłach prawie 2 sesje ...
ciekawy jestem z tym MON co mi nawywijają bo tam sie dość mocno zaangażowałem w grę - kup/sprzedaj - sprzedaj/kup
czujnym okiem też patrzę na CRM i FOR, na tym drugim fund trzyma krótka pozycje od połowy lutego jak zacznie to zamykać może być ciekawie :)
Dnia 2021-03-15 o godz. 21:58 ~Enigma napisał(a): > ghost-man - twoje porównanie jest bez sensu, to tak jakbys porównywał ilośc sprzedanych sztuk Wiedźmina rok temu w lutym i obecnie ........
Zgodzę się, że to porównanie nie ma sensu. Do oceny spółki służą współczynniki, które u T-bulla są bardzo korzystne, jak na spółkę gamingową. Do tego ewentualnie można dodać zapowiedzi, umowy.
Współczynniki nie mają znaczenia, jeśli spółka jest nowa i dopiero się rozwija. Tbull wbrew pozorom i współczynikom się zwija. Oni tam tak udaja w tej firmie i kombinują jak tu tak oszukać i coś opowiedzieć na co ludzie zareagują ale nic nie wydać. Oni karmią ludzi różnymi informacjami aby kurs nie wylądował w szambie ale też wiedzą że za długo tak nie pociągną. Kłamią jak z nut i w tym są mega dobrzy i do tego ten marketing...Szulernia. Kto wie czy po emisji nie sprzedadzą tych swoich udziałów i opuszcza tą tonacją łajbe. Czapeczki marketingowo naprawde daja rade ale na produkcji gier i ich wydawaniu kompletnie ignorują to że coś powinni pokazać...
W kontekście wyników za 4q 2020 r. to tbl chyba rzutem na taśmę (29.12.2020) dostał pomoc de minimis z PARP w kwocie 216.150 zł. Wchodząc na stronę sudop.uokik.gov.pl elegancko widać z czego żyją.