• Dodatkowa emisja Autor: ~CzarnkowianinSercem [46.187.229.*]
    Cześć
    Na walnym ma być decyzja o dodatkowej emisji za 10 gr
    Jestem żółtodziób, ale myślę, że też - bez względu na to, czy mamy akcję, czy nie to można będzie je ma być z dodatkowej emisji?
    Jedynie bez prawa poboru jeśli uchwały przejdą...
  • Re: Dodatkowa emisja Autor: ~Rozum [5.184.200.*]
    Czyli wywala w rynekjak zwykle i kupią taniej po 10 gr myślę zanim tu coś urośnie to może maj do tego czasu czekać bo wróci kurs na 10 gr
  • Re: Dodatkowa emisja Autor: ~ktoś-1 [87.101.35.*]
    Czas przeróżnych teorii upadku i wywalania akcji rozpocząć .
    Panowie ja wręcz przeciwnie twierdzę, że nikt nie będzie wywalać akcji, a wręcz przeciwnie powołany nowy zarząd kupi akcje, zapewne nie w ilościach masakrycznie dużych . Ale spodziewał bym się newsów po walnym Pan xyz z zarządu kupił tyle i tyle , następnego dnia inny z zarządu .
    Emisja skierowana będzie do inwestora - ów chcących objąć akcje, i nie po to aby wywalić je grosz dwa więcej od emisji , bo to nie ma sensu . Weź pod uwagę ,że oprócz akcji zakupionych przez nowego właściciela, wykłada kasę na wznowienie produkcji oraz oddłużenie firmy ( już 3,5 mln + 500 tysięcy na wznowienie produkcji i dalej w projekcie walnego jest zapis o dalszej możliwości udzielania pożyczek ) to ile musiałyby kosztować akcje aby wychodził na przysłowiowe swoje.
    Nie wiem , może obejmującym będzie jakiś fundusz który jest skłonny wyłożyć kasę na restrukturyzację firmy - zobaczymy .
    Tutaj potrzeba po walnym informacji kto wchodzi do nowego zarządu, jakie cele stawia sobie zarząd do tego jeszcze może jakiś przychylny artykuł , no i oczywiście przejście na notowania ciągłe
    ps. Ci co walili w nas jak w bębenek akcjami już odeszli, i oby nie wrócili
  • Re: Dodatkowa emisja Autor: ~Łysy [46.134.104.*]
    Emisja ma być dla inwestora czy inwestorów w zamian za to, że pompują w browar pieniądze na wznowienie produkcji. To nie sport, że dajesz 3 miliony a w zamian dostajesz billboard na budynku browaru. Jakie piwa robią w Czarnkowie i w Kamionce i w jakich ilościach? I jakie są plany na sezon? Jak ktoś ma sraczkę dzisiaj, przed walnym, że go zasypią akcjami z nowej emisji to nie powinien tu wchodzić w ogóle. Ludzie inwestują w mabion czy biomed oszczędności życia gdzie jedna informacja "nie będzie leku/szczepionki" sprawi, że w pół godziny stracą te pieniądze a tutaj obawy kupić akcje za tysiąc pln browaru, który wznawia produkcję. Za rok w marcu ile będzie kosztowała jedna akcja biomedu mabionu i Czarnkowa?
[x]
CZARNKOW -9,09% 0,10 2026-04-13 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.