• Pytanie Autor: yaago [31.7.41.*]
    Zarząd easyCALL.pl S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej: „Spółka) informuje, iż w dniu dzisiejszym podpisał z SatRevolution S.A. z siedzibą we Wrocławiu (dalej: "SatRev") list intencyjny, rozpoczynający proces negocjacji w sprawie fuzji lub przejęcia, w wyniku którego może dojść do przejęcia przez Spółkę działalności SatRev w uzgodnionej przez Strony formule prawnej (dalej: „Transakcja”).

EasyCall przejmuje SatRev? Spółka kosmiczna jest tak słabo wyceniana, że EasyCall dotowane przez kilku prywatnych inwestorów jest w stanie ją przejąć ? Za kilkanaście/kilkadziesiąt mln złotych ? A jeśli fuzja, to chyba prędzej odwrotne przejęcie?

Jeśli do tego dojdzie, to cena akcji z czasem na pewno przekroczy 100zł albo i więcej. Kosmos to przyszłość, ale samo przejęcie mnie bardzo mocno zastanawia. Co myślicie?
  • Re: Pytanie Autor: ~Takijeden [5.173.96.*]
    To bedzie drugi Cdprojekt nawet jesli wszystkich akcji bedzie np 10 mln to przy cenie 100 mamy ledwo miliard czyli nic
  • Re: Pytanie Autor: ~Takijeden [5.173.96.*]
    A z tych np 10 mln w obrocie obecna ilosc czyli 300 k wystarczy pare inf o kolejnych satelitach itd i spekula zeobi co trzeba zreszta sam JC na bank to mega wyciagnie Jrholding tez kupuje na gieldzie nie po to zeby stracic
  • Re: Pytanie Autor: yaago [31.7.41.*]
    Rozumiem entuzjazm, sam jestem zaciekawiony tym przejęciem i zgadzam się, że kapitalizacja 1mld to tyle co nic. Zastanawia mnie tylko jak to ma wyglądać od strony technicznej? SatRev wchodzi na Newconnect łącząc się z EasyCall i zmieniają profil dzialałności całej spółki, czy będą działać równolegle pod jednym szyldem? SatRev mnie bardzo przekonuje, EasyCall już nie do końca.
  • Re: Pytanie Autor: yaago [31.7.41.*]
    Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz. Wszedłem z ciekawości na google maps i wpisałem adres siedziby SatRev. W budynku pod tym adresem siedzibę ma Genomtec, która niebawem ma wejśc na NC. Jakieś powiązania między SatRev a Genomtec ?
[x]
ECL 4,19% 17,40 2025-09-26 16:49:56
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.