• Wyjaśnienie Autor: ~adnrzej [31.182.35.*]
    Misiaczki niektóre nie wiedzą w co się pakują. Firma Opteam dokonała transakcji swojej platformy E-płatności, która byłą kurą znoszącą złote jaja. Obecna dywidenda to jednorazowy wybryk, bo ani grosza więcej z tego już nie będzie. Niestety, ale sama spółka nie wygląda dobrze i po odcięciu dywidendy kurs może zanurkować jeszcze bardziej, więc wszyscy kupujący teraz zostaną z ok. 10zł na akcję, ale z papierem który po odcięciu dywidendy może polecieć znacznie grubiej niż sama wartość wypłaconej dywidendy.
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~franek278 [159.205.147.*]
    Lecimy na do bazy początek 16
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~franek278 [159.205.147.*]
    Wszedłem po 23
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~adnrzej [31.182.35.*]
    To kupiłeś ode mnie :D
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~ja [80.51.178.*]
    Wartość księgowa na akcję 20,55 zł
    Zastanów się czemu spółka nie podaje wyników za 2020. Po sprzedaży e-płatności nie ma się już czym pochwalić
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~e-PKPek [80.51.178.*]
    To nie ten pociąg. Na 16 to się przesiądź. Ten jedzie na 30.
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~romek [80.51.178.*]
    Andrzej sprzedałeś to nie płacz. Ja kupiłem i czekam co dalej. Zawsze jest pewne ryzyko. Skoro ty sprzedałeś z zyskiem to firma jest dochodowa.
    Fantaści. Firma sprzedała swoją najbardziej dochodową gałąź, tu nie ma pola do rozwoju, bo całość ze sprzedaży wywalają w dywidendzie, czyli nie mają pomysłu na dalszy konkretny rozwój.
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~kalipso [83.11.64.*]
    no - ale to nie całe - godnie z Umową: (i) Emitent sprzeda na rzecz Kupującego 8.668.034 akcji w kapitale zakładowym PeP (stanowiących 20,51% kapitału zakładowego PeP oraz uprawniających Emitenta do wykonywania 8.668.034 głosów na walnym zgromadzeniu PeP, tj. 20,51% całkowitej liczby głosów na walnym zgromadzeniu PeP), tj. wszystkie akcje w kapitale zakładowym PeP, które posiada Emitent; oraz (ii) Innova i inni akcjonariusze PeP sprzedadzą Kupującemu wszystkie akcje w kapitale zakładowym PeP posiadane przez, odpowiednio,
  • Re: Wyjaśnienie Autor: ~Marek [94.40.99.*]
    ...poza tym , nie całość, 24 mln z tego zostaje w firmie i nie wchodzi w dywidende...
[x]
OPTEAM -1,95% 3,02 2026-04-14 13:59:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.