Dnia 2021-03-12 o godz. 11:03 ~Takijeden napisał(a): > Powinni cie podac do prokuratury za podawanie nieprawdziwych informacji i tyle mysle ze to ktos zrobi
Śmiało... już na Krezusie mnie podawali i do KNF-u i do Prokuratury - po czym kurs spadł realnie do 0, bo zawieszono tą wydmuchę.
Wszędzie tak samo piszesz trollu. Ile w tobie pogardy do innych i zawiści, że ktoś zarabia a ty nie. Tylko czemu masz taki nik, nieadekwatny do tego co piszesz?
Dnia 2021-03-12 o godz. 12:01 ~ktoś napisał(a): > Wszędzie tak samo piszesz trollu. > Ile w tobie pogardy do innych i zawiści, że ktoś zarabia a ty nie. > Tylko czemu masz taki nik, nieadekwatny do tego co piszesz?
Staram się prawdę pisać i nikomu źle nie życzę. Często zdarza mi się zabierać głos i wyrażać swoje zdanie w momencie szczytów na balonach pompowanych przez spółdzielnie. Tak było na Krezusie, CFI, 4Mass, Biomedzie, CDProjekcie (przy 460 zł) i kilku innych spółkach... ostatnio na Labocannie.
I Wy tu los Labocanny podzielicie... Podobne infa nawet ten Zarząd fabrykuje. I pytanie nie brzmi czy, tylko... kiedy po pump nastąpi bardzo bolesny dump.
Tylko w tym roku po wzroście z okolic 6 zł przez dwie sesje 28 zł lizała... A ile kosztuje dziś ??? Otóż jak już jej kurs runął to nawet na tej bazie w okolicach 6 zł się nie zatrzymał... dziś było nawet 4,40 zł, a mimo to wiecie co Wam powiem - to wciąż bardzo drogo jak za bezwartościowe akcje.
Przed Easycallem identyczna "kariera"... niestety.
przyznaję rację Comowi, bawiłem sie tymi akcjami spekulacyjnie jak były po 10-16 zl, ale pozniej juz odpuściłem, nie miałbym juz szacunku dla siebie gdybym nadal je kupował. A teraz to chyba tylko psychopaci to kupują, albo kompletni laicy lub spóldzielnia ala labocanne, letus czy ciasteczka
Dnia 2021-03-12 o godz. 21:37 ~st napisał(a): > Jakie konkurowanie z NASA? Chyba za duży pustak jesteś, aby rozumieć założenia działania SatRevolution.
Z założeń dziania SatRevolution to widzę póki co jedno: Wyciągnąć jak najwięcej dotacji. Skala biznesu i wyniki finansowe tej spółki są póki co śmieszne, a straty... dość przykładne.
Poza tym... jakie to ma znaczenie? Nawet jeśli rzeczywiście chcą wejść na NC poprzez Easycalla to nadal nie widzę powodu, by płacić za akcje tego balona choćby 1/10 obecnej ceny, a już szczególnie Wam - drobnym akcjonariuszom.
Ni niestety ale żeby ktos zarobił to ktos musi stracic.Wszyscy nie wygracie tylko raptem garstka z was, a reszta dawcy kapitalu.O tym zapominacie ynwestorzu bez pojęcia.Wydaje wam sie ze złapaliscie byka za rogi, a tu Cichy wam pokaże cos to za byk. Fundamentow brak, tylko obietnice jak na wszystkich jego spolkach.A ja chetnie popatrze jak was cichy rozegra
Dnia 2021-03-13 o godz. 09:01 ~Cichy_Patrowitz_itd napisał(a): > Ni niestety ale żeby ktos zarobił to ktos musi stracic.Wszyscy nie wygracie tylko raptem garstka z was, a reszta dawcy kapitalu.O tym zapominacie ynwestorzu bez pojęcia.Wydaje wam sie ze złapaliscie byka za rogi, a tu Cichy wam pokaże cos to za byk. Fundamentow brak, tylko obietnice jak na wszystkich jego spolkach.A ja chetnie popatrze jak was cichy rozegra
Oczywista oczywistość. Jakkolwiek zdaję sobie sprawę, że w związku z pandemią i powszechnym dodrukiem pieniądza na GPW pojawiło się sporo nowej kasy, to wciąż zadaję sobie pytanie dlaczego tak łatwo przychodzi różnej maści spółdzielniom generowanie przepływu tej kasy do własnej kieszeni...
Ale cóż... taki jest świat. Wystarczy irracjonalnie nadmuchać jakiś kurs... pokazać jak to pięknie rośnie, dołożyć do tego jakieś kosmicznie bzdurne infa i już "ulica" się podpala i snuje wizje jak to wydmuszkowy Easycall będzie w branży kosmicznej działał i współpracował z NASA, czy z ze SpaceX, a może z nimi konkurował. :-) :-) :-) I tu paradoksalnie zależność jest taka, że im bardziej wzrosło tym lepiej! Łatwiej będzie wymusić "okazyjne" uśrednianie na -20%, -30%, -50%, -70% i -więcej %....
Ale tu większosc tnwestorów ma wiek z 2 z przodu, to nie ma czego sie spodziewac po nich. Gruby ma ułatwioną sprawe.Wystarczy że pusci bąka i juz zlatują niczym muchy w poszukiwaniu kupy
Hmmm... słychać głosy, że spadać nie będzie, bo tu jest niewielki free float. Moi drodzy... przy tak nadmuchanej cenie, to tu w każdej chwili do strony podaży mogą dołączyć akcje za free float nie uważane...