Adwersarz hahaha a policzysz może jaka będzie C/Z po pierwszym kwartale ? Ile rank może zarobić uda mu się choć 5 mln zarobić ? To byłby chyba sukces...
Chytrus to termin negatywny, który doskonale pasuje do Twoich wpisów. Ale nie przejmuj się, mimo całego swego szalbierstwa w podejściu do inwestowania, co jest pracą dla myślących i cierpliwych, może i Tobie coś ostatecznie skapnie. Przy takich ogólnych zyskach i głupiec może czasem liczyć na szczęśliwy przypadek...
W rezultacie nasze wskaźniki zadłużenia netto do kapitałów własnych pozostały na bezpiecznych poziomach” – skomentował prezes firmy. Skąd więc spadki na wykresie? Po pierwsze, mocne wyniki zostały już zdyskontowane dużym trendem wzrostowym. Po drugie, okazją do korekty okazały się być słabsze od oczekiwań wyniki za IV kwartał (wynik netto ponad 2 mln zł niższy od konsensusu). Wczoraj kurs naruszał poziom 2 zł. "
Ron ja zajmowałem 3 kw. 2020 i założyłem że dzielny Ronson zarobi w I kw. 2021 5,5 mln netto razem wychodzi wtedy za 3 kw 2021 i I kw. 2021 ok 16,5 mln zysku netto / 164 mln akcji = 0,10 zł na akcję....
Ron ja zsumowałem 3 kw. 2020 i założyłem że dzielny Ronson zarobi w I kw. 2021 5,5 mln netto razem wychodzi wtedy za 3 kw 2020 i I kw. 2021 ok 16,5 mln zysku netto / 164 mln akcji = 0,10 zł na akcję....
Nie wiem.
Oprocentowanie kredytu jest niskie wiec uwazam ze wyniki beda dobre. Jak stopy procentowe w dół to inwestuje się w akcję. Ludzie zaciąga darmowe pieniądze. Wiec logicznie idac ta myślą, więcej sprzedanych mieszkań.
I tak na koniec, co mam pisać? Ludzie chca wszystko juz, odrazu.
Chcieli 6ml wyszlo 3ml ale na koniec i tak wyszło na + za caly rok.
Ale IV kwartał rozczarował. Co za żart.
Spółka generuje zyski a sam wiesz co mamy od roku?
Gratulacje dla zarządu!
Racja ale sam widziałeś że w III i IV kw Ronson się nie popisał :(( Ale jak trzeba było wyniki podciągnąć pod sprzedaż 100 mln zł za obligacje to w pierwszym półroczu 2020 poszły przekazania najzyskowniejszych inwestycji. To było dobrze przemyślane.
Nie to oczywiście nie spisek ale Ronson doskonale skumulował przekazania by sprzedać dobrze obligacje nawet się chwalili że ofert mieli na 150 mln i ok mogli obniżyć oprogramowanie. To naprawdę świetny ruch był. Tyle że to wcale nie znaczy że teraz Ronson nadal będzie miał takie wyniki jak w I kw 2020 niestety to się nie uda.
Jesli nie bedzie mial, to.wiesz co robić.
Trzeba poczekać.
Jesli bedzie tak jak myślisz to mysle ze nie bedzie gdzie wracać.
Marża ma byc na podobnym poziomie.
Ron napewno się temu przygladaleś tak jak wszyscy albo i bardziej wiesz że wysokomarżowy City Link i drogi Moje Miasto ... te projekty już są sprzedane tam został jeszcze poznański Grunwald z nami eska marzą ale już nie ponad 30% tak jak City Link. I masz całkowitą rację Ronsona trzeba obserwować bo prędzej czy później znów będzie podawać dobre wyniki... Ale na razie na to bym nie liczył.
Będzie gdzie wracać spokojnie tam tylko Szczecin mieli z bardzo maleńką marżą. Oni potrafią zarabiać, ale potrafią też świetnie wykorzystać okazję by sprzedać obligacje. Są w tym naprawdę dobrzy.
Czemu czlowiek zawsze widzi ze musi byc wiecej? Nie wystarczy co jest?
W banku ziemie jest b.duzo pod nowe mieszkania. Jesli bedzie utrzymywał zyski jakie sa to warto inwestowac.
Jesli wyniki będą sie pogarszac wtedy sprzedac udziały zysk czy strata i dac gdzie indziej zaufanie.
Wiem ze każdy w tych czasach chce juz teraz byc miliarderem.
Jednak kazda inwestycja potrzebuje czasu.
Ja widze zyski za caly 2020 rok.
Jesli utrzymaja marże i zysk w 2021 plus dywidende to bede rozumiał dalczego mam pieniadze.
Pozdrawiam
Ron człek to chciwa bestia... Musi mieć więcej tak już mamy od czasów jak biegaliśmy z kamieniami i wluczniami za mamutem... To były wtedy OLBRZYMIE inwestycje :))
A poważniej to jeśli ludzie zobaczą że sesji w pierwszym półroczu tego roku są niższe niż w tamtym... no cóż troszkę się rozczarują dlatego trzeba się dobrze zastanowić nad strategią. Co nie e znaczy że Ronson jest zły ot tak sobie to skumulował że teraz będzie ciężko powtórzyć to pierwsze półrocze 2020
Ron człek to chciwa bestia... Musi mieć więcej tak już mamy od czasów jak biegaliśmy z kamieniami i wlóczniami za mamutem... To były wtedy OLBRZYMIE inwestycje :))
A poważniej to jeśli ludzie zobaczą że zyski w pierwszym półroczu tego roku są niższe niż w tamtym... no cóż troszkę się rozczarują dlatego trzeba się dobrze zastanowić nad strategią. Co nie e znaczy że Ronson jest zły ot tak sobie to skumulował że teraz będzie ciężko powtórzyć to pierwsze półrocze 2020 - poprawki
Ronson nie podrasował wyników w 1q pod obligacje tylko mając rekordowe super wyniki 1q uplasował korzystnie obligacje w odpowiednim czasie teraz by tak łatwo nie poszły .Przecież to samo robi inna firma developerska wiedząc że ma rekordowe wyniki 4q robi zaraz po wynikach emisję .
Ale to co zarząd zrobił z obligacjami to żadna sztuka Sztuka to wyciągnięcie kursu na 2,4 gdy wszyscy wiedzą
że będą słabe wyniki i opchnąć akcje jeleniom przy milionowych obrotach na szczycie
wg zasady chytry podwójnie traci , jak jeleń zobaczy że rośnie to kupi wszystko po każdej cenie byle przyłączyć się do pędzącego stada
Czy komuś z forum przeszkadza że stado pędzi już z górki chyba nie grunt trzymać się stada .
Po prostu wykorzystali okazje i zrobili emisję obligacji w najbardziej odpowiednim momencie dla nich przy przekazaniach największej ilości wysokomarżowych mieszkań. Dlatego nie liczył bym na powtórkę wyników z I kw. 2020 obecnie.
Zgadzam się tez z Zakarem: "Oni potrafią zarabiać, ale potrafią też świetnie wykorzystać okazję by sprzedać obligacje. Są w tym naprawdę dobrzy."
Dnia 2021-03-15 o godz. 19:21 ~Zakar napisał(a): > Nie to oczywiście nie spisek ale Ronson doskonale skumulował przekazania by sprzedać dobrze obligacje nawet się chwalili że ofert mieli na 150 mln i ok mogli obniżyć oprogramowanie. To naprawdę świetny ruch był. Tyle że to wcale nie znaczy że teraz Ronson nadal będzie miał takie wyniki jak w I kw 2020 niestety to się nie uda.
Gdyby Waszą wiedza oraz wynikają e z niej wnioskibyły cokolwiek warte, a co najważniejsze, gdyby chociaż w części były zgodne z prawdą, powinniście sami zacząć budować i sprzedawać mieszkania oraz inne nieruchomości. Zresztą, z taką wiedzą widziałbym dla Was sukces w wielu różnych branżach. Ale prawda jest taka, że Wy nawet w gadaniu jesteście nędzni i fałszywi...
Dovado niefałszywie zgadzam się ...
Ale to co zarząd zrobił z obligacjami to żadna sztuka Sztuka to wyciągnięcie kursu na 2,4 gdy wszyscy wiedzą
że będą słabe wyniki i opchnąć akcje jeleniom przy milionowych obrotach na szczycie
wg zasady chytry podwójnie traci , jak jeleń zobaczy że rośnie to kupi wszystko po każdej cenie byle przyłączyć się do pędzącego stada
Czy komuś z forum przeszkadza że stado pędzi już z górki chyba nie grunt trzymać się stada .