• 0.468 na dziś wystarczy Autor: ~insider [89.64.38.*]
    Z widłowym trzeba żyć w symbiozie
  • Re: 0.468 na dziś wystarczy Autor: ~Gfd [145.129.243.*]
    No znowu na 2 dni zawiesi
  • Re: 0.468 na dziś wystarczy Autor: ~A0A [89.231.176.*]
    Dnia 2021-03-11 o godz. 12:09 ~insider napisał(a):
    > Z widłowym trzeba żyć w symbiozie

Wysoko mierzysz :-)
  • Re: 0.468 na dziś wystarczy Autor: ~Jam [109.95.144.*]
    Taaa ja trzeba puścić na górnych to 2 dni trzyma A przy -50% nie ma oporów otwierać. Pierd.... Taka symbioze:D
  • Re: 0.468 na dziś wystarczy Autor: warto [79.186.155.*]
    dyby zablokowali obrót przy spadku o 40% to w dniu przywrócenia hand;u bylibysmy instant na 0,06 albo niżej .... to serio nie jest trudne do wyobrażenia sobie ....
  • Re: 0.468 na dziś wystarczy Autor: ~serhtjr [79.163.193.*]
    dla kogo wystarczy,to wystarczy...
  • Re: 0.468 na dziś wystarczy Autor: ~insider [37.225.62.*]
    I ten plan jest dziś do zrealizowania.
  • Re: 0.468 na dziś wystarczy Autor: flooder [91.207.69.*]
    Gitara jakaś pozytywna wiadomość papier dalej trzymam.
  • Re: 0.468 na dziś wystarczy Autor: ~A0A [5.173.201.*]
    Szkoda że nie leci w dół bo chętnie bym dokupił 1 mln. po 10 gr.
  • Re: 0.468 na dziś wystarczy Autor: ~murzyn [46.204.21.*]
    Nie znam się na akcjach, ale na psycho trochę. akcji jest tylko 14, 5 mln. Azja kupił blisko 60%, Angielka sprzedała drobnicę żeby spaść na 4,99% i nie być jedną z głównych inwestorów (nie wierzę w przypadki)-Azja musiał ją przekonać. Pozbyła sie udziałów 12.02, 2 tygodnie poźniej Azja stał się głównym inwestorem. Azja uregulował długi bankowe i prywatne browaru za ok. 20-22 mln + kupił akcje za pewnie milion lub dwa od byłych właścieli większościowych, więc wydał +/- 25. Na rynku tydzień temu było ok. 5 mln wolnych akcji. Kto je skupuje? wg. mnie Azja. Tu nie jest sprawa obecnie na wartości akcji, tylko na udziałach. Przez pryzmat akcji, żeby mu się zwróciło za akcję powinien wziąć 20 zł a przecież to fikcja. Azja inwestując w biznes 5 mln € nie myśli o stopie zwrotu 20-50% rocznie. Mógłby handlować kontenerami w Wólce - 10% bitki a kontenerów w cholerę i zwrot kilkaset procent, mógłby również pożyczać na % i miałby kilkaset rocznie. Azja kupił browar bo uznał, że mu się to opłaca dużo bardziej-ma plan, skupuje teraz akcje, żeby jak najmniej się dzielić. Zrobi emisję, ściągnie linie technologiczne. Azja nie działa zapewne sam, a jeżeli nawet to ma silne poparcie w swojej społeczności. Moim zdaniem na naszych oczach powstaje cos wielkiego. Przy obecnych notowaniach poniżej 7 mln, to za tyle można kupić ładny dom na Żoliborzu, nawet nie rezydencje. Akcji już brakuje na rynku. Myślę, że poza kontrolą Azji jest max 10%. Ja jemu gratuluję i życzę samej pomyślności. Pozdrawiam wszystkich. Najbliższy tydzień będzie w dół górę, ostatni do góry przed WZA, a później wg. reguł
  • Re: 0.468 na dziś wystarczy Autor: ~murzyn [46.204.21.*]
    powinien wziąć 2 a nie 20 żeby wyjść na zero, sorka- myslałem troszkę do przodu
  • Re: 0.468 na dziś wystarczy Autor: ~ktoś-1 [87.101.35.*]
    Ale one nie siedzą tu dla dwóch zla tylko dużo więcej.
    - wyciągną browar z dołka , na bądź co bądź dochodowym biznesie , wywalą akcje od słupów co by zwrócił się koszt akcji zakupionych
    - odsprzedają browar na ryku lub będą kasować regularnie zyski
    A my dalej wzajemnie będziemy się naper.......ć na forum dla paru groszy spadku lub wzrostu.
    ps. dziś oczekiwałem penów pochwalnych dla powiedzmy pozycji długich .... typu a nie mówiłem , w poniedziałek może będzie spadek i ................... będzie moje i tylko mojsze.
    Konkluzja :- ryzyko finansowe niewielkie , dla sportu nie zaszkodzi coś mieć , na długi termin ( ja) może dać sporo zarobić
  • Re: 0.468 na dziś wystarczy Autor: ~R8 [5.173.128.*]
    Termin przydatności piwa to zazwyczaj kilka tygodni, w beczkach starzeje się kilka miesięcy a ja stawiam na dobre wino leżakowane minimum 10 lat. Podobnie z akcjami, sprzedam jak osiągną satysfakcjonujący pułap. Dzienne różnice +-20 % nie robią na mnie większego wrażenia. W mojej ocenie nawet 2 zł to zbyt mało aby pozbyć się walora. Kiedyś na ziemi zarobiłem 600% ale czekałem na to pond 10 lat, to i teraz mogę zaczekać - cierpliwość wynagradza.
  • Re: 0.468 na dziś wystarczy Autor: ~wariat [79.186.184.*]
    Dnia 2021-03-13 o godz. 10:18 ~R8 napisał(a):
    > Termin przydatności piwa to zazwyczaj kilka tygodni, w beczkach starzeje się kilka miesięcy a ja stawiam na dobre wino leżakowane
    Tak tylko się odniosę.... standardowy termin przydatności piwa to rok, ale przyjmuje się, że lekkie sensownie chmielone lagery powinno się wypić w ciągu 6ciu miesięcy. Piwa cięższe odwrotnie powinny być leżakowane przynajmniej rok przed rozlewem i jesczze kilka miesięcy później, piwa bardzo ciężkie (powyżej 25° Plato) zgodnie z prawem nie muszą posiadać daty przydatności do spożycia, realnie powinny być leżakowane minimum 2-3 lata.

Co do sensowności lub nie długoterminowego trzymania akcji małego browaru to się nie wypowiadam… każdy sam ocenia co i kiedy warto zrobić, niektó©zy trafiają inni nie i tyle…

Powodzenia.
  • Re: 0.468 na dziś wystarczy Autor: ~A0A [89.231.176.*]
    Jeżeli rzucą na rynek 138 550 000 szt. akcji to cena za akcję nie wzrośnie powyżej 20 gr.
    Przy wzroście na 1 zł. kapitalizacja takiego małego browaru wynosiła by ponad 100 000 000 zł.
    Ten browar wart jest max 50 mln. zł. i to już jest potężna wartość. Każdy rozsądny inwestor potrafi liczyć.
    Mało kto podejmuje ryzyko wejścia z kasą w spółkę z new connect do tego na fixie.
    Walne zgromadzenie dnia 25.03.2021. musi podjąć takie uchwały (wyjątkowo atrakcyjne)które przyciągną inwestorów.

[x]
CZARNKOW 0,00% 0,10 2025-11-10 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.