Podejrzewam, że nigdy. Przecież CDR nie będzie stało w miejscu. Chociaż CRB ma w tej chwili niewątpliwie daleko większy potencjał do szybkiego wzrostu. No ale pobawmy się: mijanka w wersji hiperoptymistycznej dla CRB - 5 lat. W wersji optymistycznej - 10 lat. Jeżeli się mylę na niekorzyść CRB, to tym lepiej dla mnie :)
Silna? Moim zdaniem ktoś się zwyczajnie zmęczył czekaniem. Znowu dobrałem a mialem tego nie robić. Albo bedzie interes zycia albo epicka wtopa :P BTW. Kolejnym razem Tomek okazał się Nostradamusem kursu. Wprawdzie nie jest to jeszcze poziom 52 ale tak blisko, że przewidywania zaliczone.
Moze ktos keszuje warranty. Bardziej prawdopodobny dzis spadek przez rzadzacych i ich zapowiedzi o prawdopodobnym lockdownie. Ot i tajemnica.
Popytu nie ma wystarczajacego to spada. Juz jakas panna sie smiala z tego stwierdzenia wczesniej ale tak to dziala. Bedzie test 50 tak to widze.
Wina nie rządzących a zarządu. Niepotrzebnie w tak licznych wywiadach mówili, że z początkiem roku ruszą mocno z marketingiem i że zobaczymy w 1q zwiastun i gameplay. To raz, dwa dołowanie kursu zaczęło się od podbicia w połowie stycznia na 75 zł i chwilę po tym poszło o espi o sprzedaży przez zarząd 90k za 52 zł, głupi byłem, że wtedy nie sprzedałem. Mam nadzieje, że te akcje nie są od dwóch miesięcy wciskane w rynek, ale na tej giełdzie już nic mnie nie zdziwi.
Ciezko dyskutowac bo ja mam inna perspektywe inwestycyjna i wiem dlaczego mam akcje tej spolki. Ty raczej odnosisz sie do krotszego okresu i rozumiem ze mozesz nie byc zadowolony z obecnej wyceny spolki.
Może się i pospieszyli z tym przewidywaniem ale w każdej robocie coś dzieje się czasem nie tak jak powinno. Jak dla mnie początek roku kończy się za 8 dni. Potem się zobaczy na ile są słowni. Niedawno prezes mówił, ze premiera WH w połowie roku jest niezagrożona, więc zostały już ostatnie szlify i testy. Też jestem jestem lekko zmęczony czekaniem ale staram sie być "cierpliwy i spokojny" :)
Zwykła korekta przez to co się dzieje na całym rynku. Dobra okazja do dobrania biorąc pod uwagę cenę i to, że mówimy o 1-2 kwartałów do wydania gry. Nie ma się co nakręcać, dobierzcie sobie po niedużym pakiecie i poczekajcie 2 tygodnie, po świetach giełda ruszy.
Panowie cierpliwosci . Dzisiaj dobralem 100 szt drogocennych jak dla mnie akcji . Co prawda moglem poczekac i kupic taniej , bo dla kogos one sa mniej cenne i wysypal sie z pakiecikiem . Reasumujac wszyscy tego samego oczekujemy , ale sytuacja jest jaka jest wiec spodziewam sie ze do konca miesiaca albo inaczej kwartalu bedzie cos wiadomo . Faktem jest ze zagrywka z 30k byla ponizej pasa , i zaskoczyla tych co sa od dluzszego czasu . W moim przypadku od 3.2020 srednia sie podnosi bo caly czas dokupuje . Gorzej jak ktos zakupil po 90+ i od ponad pol roku sie kisi . Pozdrawiam .
Co to jest 30 tys akcji za 52 zł. Columbus wypuścił kilkadziesiąt milionów akcji po 1 zł przy kursie 60 zł. To jest nic i ja bym poza systemem obrotu nie płacił nawet 50 zł za akcje. A jak ktoś to kupił za tyle to znaczy, że wie że na tym zarobi. Tez coś dzis dobrałem, jestem dobrej myśli, premierą PCF może zmienić znowu nastawienie do gamingu i odwrócić trendy.
Dnia 2021-04-01 o godz. 09:04 ~Wu napisał(a): > Ciężko to nazwać mijaniem to raczej CDR ostro na wstecznym jedzie. Jeszcze trochę i zacznę sie zastanawiać czy nie wejść znowu w Redów.
ROTFL Dziwie się, ze ludzie mają takie pomysły w ogóle?! Kitra taki na perle, ale zostania dawcą chęć silna w nim jest.
7 lat czekania na "dzieło" - warto pamiętać dokonania!
najważniejsze to nie popełnić błędu jak przy CDR jak zrobiła się wielka ucieczka przy 60 zł bo ludziom nerwy puściły. Później była taka petarda że nie dało się już rozsądnie wskoczyć :)