3,30 byłoby przy dużo mniejszym zysku. Wynik będzie historycznie najlepszy więc spodziewamy się większych wzrostów. Akcje były dzisiaj systematycznie skupowane przez insiderów i nie tylko, bo wzrosty od jutra są pewne
A na jakiej podstawie uważasz, że naganiam? Jestem z Pccexol od dłuższego czasu. Spolka jest ode mnie znam ludzi tam pracujących, czekam na uruchomienie lini w Brzegu Dolnym, czekam na konkrety inwestycji w Azji, czekam aż covid pójdzie w zapomnienie i produkcja ruszy pełną parą! To źle, ze jestem z moją spółka na dobre i na złe???
Na większe zyski w całym 2020 roku wpłynęła niższa cena tlenku etylenu (głównego surowca kupowanego przez PCC Exol) w pierwszym półroczu 2020 roku za sprawą światowego lockdown'u. Obecnie ceny surowców (m.in. też ropy naftowej) wystrzeliły w górę. " Grupa nie może zapewnić, iż w przyszłości ceny wykorzystywanych przez Grupę surowców nie wzrosną do poziomów, które spowodują wzrost cen produktów Grupy a przez to ograniczenie ich sprzedaży. Grupa nie jest w stanie wykluczyć sytuacji, w której będzie pozyskiwała surowce po cenach wyższych niż konkurenci. Znaczna zmienność obserwowana przez Grupę na rynku surowców od momentu wybuchu epidemii COVID-19, jest także dodatkowym czynnikiem ryzyka."
ale te wyniki zbudowały wpływy z kosmetyków! które niezle urosły! a czeka jeszcze rosnący przemysł, (q4/q3 o8%) i uruchomienie nowej linii. ten zysk nadal będzie rósł!
W 4Q jak będzie 9-10mln zysku to dobrze i optymistycznie. 4Q zazwyczaj jest najsłabszy.. Łącznie przekroczy 40 mln zł za 2020 rok. Jak nie będą mieli dużych potrzeb finansowych to dywidenda z tego klasyczne 9gr lub wyższa o 4 gr co obcięli w zeszłym roku, czyli 13 gr.