• Ile jest browarow na GPW? Zywiec i Czarnkow. 8.8 zl/akcje Zywca w 1991r Autor: ~Pytanie [80.111.34.*]
    Kto pamieta te czasy jak Zywiec poszedl z
    Minimum:15,5000 zł (93-03-23)
    Maksimum:382,5000 zł (94-03-08

Bo ja tak. Nie od razu Krakow zbudowano. ;-)
  • inny target, inna strategia Autor: ~łysy [178.212.155.*]
    To, że Czarnków urośnie w ciągu roku jest oczywiste. Browar wznawia produkcję. Jest nowy inwestor. Druga sprawa to wymiana akcjonariatu i system notowań. Teraz akcje oddają ci co kupili poniżej 40groszy. Nie ma się co im dziwić, jak masz zarobku 400% to czas to spieniężyć i kupić passata ;) Dużo ludzi jest ubranych od piątku po 50-60 gr (aż rzucę okiem jaki to procent akcji) i w tym akcjonariacie nadzieja, że nie przyszli tu na chwilę tylko po to, by cieszyć się otwarciem browaru, patrzeć jak się odradza i przy okazji zarabiać. Jak ktoś liczy na szybki zysk to niech nawet tu nie wchodzi, bo mu odetną łapy. System notowań jest nieprzewidywalny. Będą notowania ciągłe to będzie normalniej. W notowaniu jednolitym sprzedający sypią pkcem, bo boją się, że nikt od nich nie kupi akcji z zyskiem 100, 200 czy 300%. Ja tu kupiłem pakiecik 2000 akcji po 51 gr. Ale widzę, że są gracze, którzy biorą po kilkanaście tysięcy. Będzie okazja kupić taniej to i ja dobiorę. Mam czas tu siedzieć. Liczę na duże emocje i duże zyski.
  • Re: inny target, inna strategia Autor: ~Pytanie [80.111.34.*]
    A ja mam pakiet 100 razy wiekszy i spokojnie czekam na rozwoj wypadkow.

W odroznieniu od leszczy ja mam czas. Dzieci mi z glodu nie placza ;-)

Taki Easycall trzymalem od 2 zl przez 4 lata aby sprzedac 'Januaremu' po 20-25 zl.
    Tutaj tez sobie troche poczekam. Gorzej juz nie moze byc.

PS. Z takimi stratami to przez pare ladnych lat nie beda placic podatkow. TARCZA PODATKOWA. Czysty zysk. :-)
  • Re: Ile jest browarow na GPW? Autor: ~Janina [194.88.3.*]
    Wszystko zależy od tego co ustalą na walnym 25.03.2021. Wiadomo że będzie emisja akcji.
    Problem w tym ile akcji i w jakiej cenie ?
  • Re: Ile jest browarow na GPW? Autor: ~ktoś-no1 [77.115.144.*]
    I do kogo będzie przeznaczona ,
  • Re: Ile jest browarow na GPW? Autor: ~Tolek [46.134.126.*]
    Emisja pewnie prywatna to bez strachu a może okazać się że po cenie np 1 zl i wtedy okaże się że dziś darmocha
  • Re: Ile jest browarow na GPW? Autor: ~Tolek [46.134.126.*]
    A co do ilości spółek to raczej 2 my i żywiec
[x]
CZARNKOW 0,00% 0,08 2025-09-19 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.