• 29 godzin. Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [89.70.153.*]
    Zacznę szybko od tego, ze sprawdziłem, ze tylko dwa razy w okresie ponad pół roku, wolumen był nizszy niż dzisiaj i to o grosze. Raz kilka dni temu, a raz pod koniec grudnia, po ktorym Blirt zaliczyl przyjemny wzrost z 19 na 26 czyli prawie 37% w 5 dni. Ale o wiele ciekawsze jest odkopanie sytuacji z 4 wrzesnia 2020, kiedy wolumen zatrzymał się na poziomie 337 akcji, mimo, ze w poprzedzajacym okresie to bylo kilka lub kilkanascie tysiecy, czyli tak jak teraz. Był to najniższy wolumen Blirta od początku pandemii w Polsce do dzisiaj. Ciekawe jest też to jak wyglądała w powiększeniu akcja zbicia kursu w następnych godzinach.

Po 4 wrzesnia i wolumienie 337, przez kolejne 9 godzin handlu nastąpił zdecydowany spadek kursu z 7.3 do 6.0 a przez niecałe 15 minut dotykał poziomu 4.5 - co musiało być ciężkim przeżyciem dla akcjonariuszy. W ciągu kolejnych 20 godzin handlu kurs nie tylko wraca do 7.3, ale zatrzymuje się dopiero na 8.7. Tego dnia kończy się cykl spadkowy a kilka tygodni później kurs wyznacza szczyt na 45 pln.

Jest conajmiej kilka powodów dla których niskie wolumeny często poprzedzają silne wybicia i nie chce o nich teraz pisać. Ale czekanie w nieskończoność, znudzenie, brak wiary i cierpliwości, rozżalenie, że na innych aktywach są super wyniki, może skłaniać do rezygnacji więcej osób, niż akcja zbicia kursu. Nie wiemy jak się potoczą zdarzenia tym razem, ale to co możemy, to już teraz podjąć decyzję jak będziemy reagować w różnych sytuacjach i kiedy przyjdą być konsekwentni.
  • Re: 29 godzin. Autor: ~Dd [195.181.170.*]
    "jak będziemy reagować w różnych sytuacjach"
    Jedno wiem na pewno, z uśmiechem na twarzy będę reagował na kolejne Twoje wpisy;)
    I oczywiście, żeby za A poszło B, to dokupiłem dziś pakiecik za 18.8 zł., wszak trzeba się motywować do odwiedzania forum:)

Swoją drogą, mam w portfelu inne spółki, mam takie z mniejszymi pakietami i takie z większymi, ale nic nie wyzwala we mnie takich emocji co Blirt - sam nie wiem dlaczego, może jakiś zmysł podświadomie czeka na to co nieuniknione.. Czyli okres w którym przez długi czas będę chodził z bananem na twarzy zerkając w telefon z wyświetlonym wykresem:)

• Re: 29 godzin. Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [89.70.153.*]
    Dd mozesz sie nabijac. Ja tez mam obsesje i to kompletnie nieadekwatna (zona sie ze mnie smieje). Analizuje wiele spolek ale to co tu robie to jest nienormalne. A przeciez jeszcze sie nie zaczelo. Ale tu mam kolezanki i kolegow, wiec jesli przyjdzie zginac to we wspanialym towarzystwie to nie wstyd. Moze dlatego.
  • Re: 29 godzin. Autor: ~Dd [195.181.170.*]
    Ależ ja się nie nabijam!
    Czasem zdarzy mi się pośmiać z analiz AT, ale dziś nie to miałem na myśli.
    Masz rację, jeśli tonąć, lub zarabiać kokosy, to tylko w doborowym towarzystwie;) Zobaczymy kto dłużej wytrzyma:D

• Re: 29 godzin. Autor: ~rumun [83.23.224.*]
    tylko kompletny ignorant teraz sprzedaje akcje. Za 3 tygodnie szacunkowe wyniki przychodów. Teraz jest czas na zbieranie. Wynik moze pobic nawet Q4 bo testuje sie cały czas na okrągło.
    Nigdy nie zrozumiem tych co sprzedają w takim momencie. Wystarczy ruszyć troche mózg i zebrać fakty, zobaczyć jak zachowywał sie blirt historycznie przed wynikami. Przecierz to jest kopiuj/wklej z poprzedniego roku. Dopóki będą rekordy w testowaniu to blirt ma żniwa.
    Akcje sprzedaje sie po wynikach kiedy leszcze lykają kazdą ilość przy strzale +30%
  • Re: 29 godzin. Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [89.70.153.*]
    No a jak sobie radzisz kiedy byl duzo wyzszy lot a Ty wysiadles na 30%? Ja tak mialem w piatek chyba.
  • Re: 29 godzin. Autor: ~Dd [198.16.66.*]
    Muszę jeszcze dodać, że takiego świra jak ja, to raczej nie masz (możesz żonę pocieszyć;) - przeglądam sobie dzisiaj dla rozrywki Opinie i rekomendacje na stronie Blirta, np. The unusual isolation of carnobacteria in eyes of healthy salmonids in high-mountain lakes - The amplicons were purified with an ExtractMe DNA Clean-up & Gel-out kit (Blirt, Poland) :D
  • Re: 29 godzin. Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [94.254.224.*]
    :D hahaha. 1:0 dla Ciebie. Ja jutro zamawiam zestaw malego chemika.
  • Re: 29 godzin. Autor: ~Ewa [83.6.104.*]
    Te 4,5 o których piszesz to była okazja, trwająca zaledwie chwilę i kto miał szczęście ten mógł stać się posiadaczem 1233 akcji po super cenie pod warunkiem, że zrobił to dokładnie o 12:30:03 :). Blirt jest od marca bardzo ciekawą spółką, ale ten kto chce tanio kupić większą ilość musi przygotować się na tygodnie zbierania i mrożenia środków. Tylko niektórzy wytrzymają marazm ciągnący się długie tygodnie. Z mojej perspektywy mogę powiedzieć, że opłaca się trochę poczekać:) Obecne spadki w przypadku tej spółki są doskonałą okazją małych zakupów w dobrej cenie. W mojej ocenie duzi gracze, nie lubią bawić się w zbieranie okruchów i wejdą w spółkę jak zwykle po pojawieniu się szacunków, kiedy to cena dojdzie do 25-30 a potem wyżej i uradowani z takiego obrotu sprawy zniecierpliwieni aktualni akcjonariusze zaczną sprzedawać swoje akcje. Wówczas dopiero zacznie się zabawa. Fundamentalnie jak wiadomo Blirt wygląda świetnie. Pozdrawiam!
[x]
BLIRT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.