Widok zupełnie nowy na POZ. Działam na tym walorze długo. Zaliczyłem wtopę. Zarobiłem. Obecne zachowanie pod oporami to zupełna nowość. Są kupujący, którzy kapitałowo na razie kontrolują impuls wzrostowy. Tak sobie pomyślałem że teraz to by się przydała tutaj taka akcja jak z short squeeze na amerykańskich gamerach!
Tak jest na spółkach mało płynnych. Akumulacja papieru jest trudna, bo jak chcesz kupić 2 mln akcji to kupując w jednych zakupach podnosisz kurs o 50%.
Dlatego muszą kupować po 80 tys, a następnie dołować kurs pakietam po 30 tys. i znowu dokupować.
Taka kolej rzeczy.
Płynność przyjdzie, ale to nie na tych poziomach, tylko jeśli kapitalizacja przekroczy odpowiednio dużo (liczę na min. 500 mln zł za całą spółkę). Kurs na poziomie 10,8, da kapitalizacje 500 mln.
Dnia 2021-03-09 o godz. 11:36 ~B921 napisał(a): > "ce" słyszałem, że Ursusa kupilem po 1,50 > > Jak tam ujemne kapitały własne? wytrzymujesz psychicznie?
Silne ręce mają moc:) Ja mam dzisiaj super dzień. Dużo farta. Wyszedłem z TRK, wszedłem w POZ po 2, 61, a pozycja na MAB pęcznieje. Wtopa na KGH odrobiona z nawiązką znaczną aż miło. Pozdrawiam wszystkich i witam na pokładzie! Combo, dzięki za pomysł na inwestowanie. B921 no mam nadzieje że niepotrzebne emocje to już przeszłość?
Mike ma zawsze dobry czas,tylko wszystko po fakcie ,sprzedaje i kupuje ale wirtualnie i cieszy się z wirtualnych zysków(człowiek który wyprzedza wszystko i wszystkich w sprzedawaniu i kupowaniu różnych firm w idealnym momencie )bardzo ciekawy gość.
Buszmen, Sonny możemy założyć wątek na mabionie. Tak myślę co? Chociaż tam jeszcze więcej nawiedzonych niż tu
Enzo z numerkiem. Super wpis. Dobrze wiedzieć że ktoś mnie zna tak dobrze. Krzepiące
Mike spytaj się combo(kiedyś chyba omonatopeja) jak zacząłem zaangażowanie w pozbud ok rok temu ,jak szorwał po dnie 0 .71 zł,jeszcze miało być 0.6 zł dlatego że łączył się z Agnes i będzie z tego wielka kicha(wyprowadzenie kasy ze spółki) a okazało się odwrotnie.i tak męczę się tutaj patrząc jak trzymają kurs za mordę i spokojnie trochę oddaję jakuznam że dobrze urosło i czekam tak jak wczoraj na 2.9 gdzie wszyscy piszą o wsparciu i odkupuje ,widziałem na dogrywce 9 03 jak poszło na 15 zł 1 mln akcji czyli ktoś kasiasty tutaj wchodzi albo powoli spekuła interesuje się obrotem na spółce.
Radzę zajrzec na Remak. Gra jest pod transformacje energetyczna.
Fragment raportu: „Na rynku krajowym ważną perspektywą jest konieczność dostosowania urządzeń energetycznych do nowych norm środowiskowych zawartych w tzw. konkluzji BAT. Konieczność dostosowania energetyki zawodowej i cieplnej do BAT wymusi wielomiliardowe inwestycje w tym okresie, co stanowi szansę dla Remak-Energomontaż S.A., którą zamierzamy wykorzystać. Oferujemy także w pełnym zakresie modernizacje i budowę nowych przemysłowych ciepłowni miejskich, gdzie również planujemy pozyskać w najbliższych latach kolejne projekty do realizacji. Po roku 2021 spodziewamy się z kolei dużej ilości projektów modernizacyjnych bloków 200 MW, co powinno umożliwić nam kontynuację prac w tym segmencie rynku. Jak widać w perspektywie najbliższych kilku lat powinno pojawić się sporo inwestycji w naszym segmencie realizacyjnym co powinno zapewnić Spółce stabilny rozwój. "
Enzo, ja sprzedałem, podziałałem z kasą gdzie indziej i ponownie kupiłem 2.61. Zmieniłem podejście do inwestowania. No wiesz wpływ combo:) Jest lepiej, mniej stresu.
Żadna tajemnica w co obecnie wkładam pieniądze, a skąd wyjmuję. Tylko nie wiem czy bankier to puści. Powiększam długą na kc.f, mam pozycje na POZ, MAB (połowę sprzedałem na oporze 90zł) i HOR (typ jednego z forumowiczów, z którego zacznę wychodzić). No i mam nieco gotówki i zastanawiam się nad shortem na fw20.
@mike POZ - ok MAB - super timing HOR - jw FW20 - jw KC.F - hmm ... kupa kasy na utrzymywanie pozycji (?) Patrząc na Twoje ruchy sobie myślę zawodowo:) Pozdrawiam!
Z Kawy wyszedłem na minusie. Reszta rzeczywiście dała mi zarobić, a fw20 trzymam na krótko bo na wig20usd jednoznacznie. Teraz oglądam typy, bo gotówka do zagospodarowania:)