Ktoś się usilnie stara wyjść i nie może. Zaraz jest zasypywany przez tych co brali 1,8+ Jesień ---> 1 zł tam znajdzie się popyt :). Inni zarabiają, a tu bezruch i zamrożenie gotówki. Wszystko idzie w kierunku, o którym piszę od pół roku
od pół roku piszesz i twoja prognoza nie może się spełnić to znaczy że od pół roku jesteś w błędzie i w ogóle nie masz pojęcia o tym co robisz ale podejścia do tematu nigdy nie zmienisz no bo jak to, przecież twoja naukowa teoria istnieje już tyle czasu i oficjalnie o niej poinformowałeś że prędzej na szafot za herezje niż wyprzeć się swoich wierzeń. Nie masz pojęcia o tym co robisz, a twój charakter wcale nie pomaga ci w tym co próbujesz osiągnąć. Zmień branżę albo zbuduj jakieś podwaliny oparte na rzeczywistości jeśli już na upartego zdecydowałeś się robić to co robisz i nic innego nie wchodzi w rachubę.
Merytorycznie możemy podyskutować. Nie widzę podstaw do wzrostu. Firma w agonii, ktoś zawisł i widzi, że nie rozbierze dostawców, a każdy wyskok pow 1,3 zł jak sfrustrowany podbijający odpuści to ruchy animatora. Jesienią w rynek zejdzie 2 mln akcji z locków i do tego czasu zł powinniśmy przywitać. Oczywiście może to być wcześniej np. za 3 tyg jak sentyment do parkietu będzie passe. Jedno wiem - nigdy się nie mylę i kwestią czasu jest to o czym piszę. Przy 1,15 Ty znikniesz, a ja będę tu nadal uświadamiał. Wbrew hurraoptymizmom czytają te wpisy potencjalni kupujący i zachowują rozwagę. A to już dużo. Nie straszyłbym gdyby nie było podstaw, niestety jest b. źle, a będzie jeszcze gorzej. Moim zdaniem też to czujesz tylko blokujesz tę informację z racji zamrożenia kapitału
Laurent, twoja opinia wygląda na przemyślaną i rozsądną, ale niestety TYLKO wygląda. Przypomina trochę przewidywanie pogody za pół roku - albo się prognoza sprawdzi albo nie. Giełda i spółki na niej notowane są tylko do pewnego stopnia przewidywalne. Na giełdzie jedna rzecz jest niezmienna - zmienność.
Dziś wyniki za 2020, mam nadzieję, że znajdzie w nich odbicie optymizm pani prezes Bogajewskiej, z jakim opowiadała w ostatnich wywiadach o sytuacji finansowej spółki. Czekam na nowe komunikaty i przekroczenie 2 zł.
Jakie 10 zł. Tu 90% wisi na haku i przy okolicach 1 zł zostanie niesmak. Zbieracz się ewidentnie poddał i teraz cierpliwie czekamy na zjazd przebijający ostatnie zejście. Okolice 1 zł będą i nie ma sensu Wasze zaklinanie gdy podświadomość oczekuje wzrostów. U mnie liczą się realia. Jeżeli teraz napiszę, że w ciągu najbliższych 3 lat zobaczymy na spółce 30 gr to parskniecie śmiechem. Tymczasem dla mnie jest to scenariusz b. prawdopodobny i chłodnym okiem inwestora bez emocji. Obsuwę < 1 zł zobaczymy szybko (maj?), a na pewno jesień :) Serdecznie pozdrawiam zdystansowanych, to tylko handel!