• Tokeny Autor: ~Lisek [5.173.237.*]
    Jak tu cisza zapanowała...
    Każdy zastanawia się czy plany się urzeczywistnia. A ja dochodzę do wniosku że trafiliśmy na perełkę (wraz z INC)
    Coraz głośniej robi się o tokenach
    https://www.dobreprogramy.pl/Szef-Twittera-sprzedaje-swoj-pierwszy-tweet.-Jest-juz-warty-miliony,News,113737.html
  • Re: Tokeny Autor: ~nw [31.0.48.*]
    To bardziej nie kwestia "czy" a "kiedy". Niewątpliwie jest to przyszłościowy kierunek rozwoju dla firmy. Tak jak i gaming. Marzec zapowiada się ciekawie. Liczę na co najmniej 3 istotne espi, dwa o umowach z Nessie i Softie oraz trzeci o zakończeniu prac nad eSPORTSbase. Spółce brakuje rozpoznawalności, fundamenty nam rosną solidne i to w różnych dziedzinach, ale póki co nie przekłada się to na obroty, które w najlepszych dniach wynosiły 300-400 tyś zł. Liczę że w pewnym momencie wystrzelimy jak np. Braster, który był niedawno po zdaje się 20-25 gr a obroty miał mniejsze jak u nas. FF na ten moment to ok 40%, myślę że prędzej czy później zainteresuje się nami jakiś fundusz, przed premierą Raisemana lub Gigafactory. Na chwilę obecną największą niewiadomą są ewentualne dodruki dla ww. spółek, ale na szczescie już za kilka-kilkanaście sesji wszystko będzie jasne. Liczę że jeśli będą, to będą sporo mniejsze niż dla Playway, ale jakie by nie były w zamian za rozwodnienie dostajemy dwa zgrane i doświadczone zespoły które wniosą do CDT dużo dobrego, więc tak - trafiliśmy na perełkę.
  • Re: Tokeny Autor: ~Lisek [5.173.237.*]
    Plw dostaje ok 1,7 mln akcji więc przejmowane firmy wg mnie nie powinny dostać więcej niż 200/300 tys akcji a nie zdziwię się gdyby było to w okolicach 100 tys.
    Nie są to jakieś ogromne spółki ale długofalowo mogą się bardzo przydać.
    Pożyjemy zobaczymy.
    Kiedy raisemana ruszy na pewnie zainteresuje sie to spolka wiele podmiotow.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [219.100.37.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Tokeny Autor: ~Lisek [5.173.252.*]
    Za oceanem już bardzo głośno o tokenach NFC.
    U nas zrobi się dopiero po starcie raisemana.
    Ciekaw jestem przyszłości tego projektu bardzo...
    https://businessinsider.com.pl/finanse/kryptowaluty/tokeny-nft-co-to-jest-nathan-apodaca-sprzedaje-swoje-wideo-z-tiktoka/m5qj8nt
  • Re: Tokeny Autor: ~nw [83.8.133.*]
    Skoro już jesteśmy przy temacie to przypomniało mi się że Kamil Stanek (współzałożyciel Codeaddict) niedawno udzielił krótkiego wywiadu na ISBtech.
    https://x.isbtech.pl/e-rozrywka/wartosc-nft-to-dobro-ktore-reprezentuje/
  • Re: Tokeny Autor: ~nw [83.8.133.*]
    W jednym z artykułów które tu kiedyś zamieściłem była wzmianka że poza grami i filmami będzie można stokenizowac np: dzieła sztuki czy konie wyścigowe, w zasadzie cokolwiek. I kto wie czy CDT nie będzie brało w tym udziału... To oczywiście tylko spekulacja ale jak już Raisemana będzie śmigać to mogą podpiąć pod nią inne działy niż same gry lub stworzyć nowe platformy dla dzieł sztuki itp. Po cichu liczę na to ale na razie nie ma żadnych potwierdzonych info więc potraktujcie to jako moje gdybanie.
  • Re: Tokeny Autor: ~Luk [78.31.138.*]
    Może tak być jakiś czas temu ukazał się artykuł w którym Pan Stanek mówił o tokenach NFT jak duże może być ich zastosowanie, technologia nie jest trudna a platforma Raisemana da im takie możliwości.
[x]
PROACTA -0,82% 0,72 2026-03-13 16:19:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.