Wg. mnie przejęcie jest możliwe - jednak wydaje mi się że 20 zł jest za niską ceną i Value oraz Cron nie sprzedadzą za tyle. Szczególnie Pan Zdunek dużo poświęcił spółce i zaryzykował też bardzo dużo aby "wyprostować firmę". "Prostowanie" sie udaje i wszystko wskazuje że mało brakuje do pełnego zdrowia . A gdy to nastąpi wracamy do wycen jakie powinny być dla firmy zaliczanej do "wielkiej polskiej trójki IT". Reasumując - przejecie jest możliwe ale nie teraz . Spółka jest uzdrawiana i wszystko wskazuje ze proces idzie dobrze. Value i Cron bezpośrednio kontrolują i zarządzają spółką i plan ( oczywiście wg. mnie) jest taki aby w pełni pokazać jej możliwości i wrócić do wielkiej trójki . A wtedy cena w okolicach 40zł będzie okazją dla inwestora........
Nie sprzedadzą. Firma nie ma nowych kontraktów a na rynku widać wyhamowanie związaną z COVID. Ostatnie wystąpienie prezesa nie było cukierkowe a raczej w tonie, jest ciężko. Tutaj potrzeba dużego projektu za duże pieniądze.
Mógłbyś coś więcej napisać kto to jest Pan Zdunek i jaki jest jego udział w kierowaniu Sygnity, bo spółkę trzymam od niedawna i nie znam jeszcze zbyt dobrze. Wg mnie jednak dojdzie do sprzedaży. Value Fiz jest funduszem, który lubi takie transakcje. Wejście w restrukturyzacji, wyjście po zakończeniu procesu restrukturyzacji. Nie interesuje ich długotrwałe budowanie wartości spółki bo nie są ekspertami branżowymi. Drugi akcjonariusz Cron sprzedał niedawno akcje Simple. Widać więc także skłonność do sprzedaży. Zarząd widzi w sprzedaży też wiele pozytywów, takich jak poszerzenie grupy produktów przez inwestora zagranicznego, współpraca przy wyjściu zagranicę.
Że sprzedadzą to pewne. Ale wydaje mi się że 20 zeta to jeszcze nie ten poziom. Osobiście mam nadzieję na "trochę " więcej. :-) Spółka obecnie jest dobrze prowadzona i nawet pomimo rynkowych wahań będzie się dobrze rozwijać. Więc ja sobie spokojnie siedzę i paczę z wesołością na różnych tam ZUBERKÓW latających i trolujących. Ja sobie założyłem horyzont dwa/trzy lata. Spokojnie przetrzymam każdego trola :-)