Ostatnio bardzo modne, szczególnie na słabych spadajacych spółkach.
Jezeli chodzi o mnie to mam zawsze wystawione zlecenie. Dla mnie są to działania bez celu i efektu. To rynek decyduje o kursie , a nie forum bankierowych flustratow. Najlepiej żeby wszystko rosło i każdy mógł zarabiać, niestety nie ma sprawiedliwości.Muszą być biedni I bogaci na tym świecie.
Według zasady... że się nie znam to się wypowiem... ale czy shortować na gpw to można większe spółki tj. PZU, Lotos etc. i tak od paru miesięcy Biomed i Mecator(coś obiło mi się o uszy, że aby shortować spółkę GPW musi wprowadzić taki instrument finansowy)
Zwykly wyjadacz chleba ma utrudniony dostep do szortowania, szczegolnie na malych spolkach, nie ma takich mozliwosci jak banki, fundusze. Jedynie przez ETFy.
Tu jest potencjał do wzrostów . Dziwne , że akcje są tak nieruchawe , myślę że jeszcze mało jest spółka nagłośniona , ale to nastąpi . To kwestia czasu .
Nie, po prostu Marvipol rośnie po dobrych informacjach, a nie tak jak rynek. Teraz będzie stał w miejscu bądź jeszcze delikatnie spadnie aż do czasu wyników.