Chciałem poruszyć temat niskiego ff. Zastanawiam się nad tym, czy spółka może pójść w kierunku przymusowego wykupu akcji i zejścia z giełdy. Proszę o merytorykę. Ten aspekt jest dla mnie istotny, względem pewnych obaw w tym temacie. Czy też bierzecie to pod uwagę. Jakie są ewentualne kroki prawne do skupu i jakie są szanse na ten scenariusz. Pozdrawiam.
"2021-03-03 14:00 Zarząd Blirt S.A. z siedzibą w Gdańsku („Emitent”) informuje o podpisaniu umowy na świadczenie usług Autoryzowanego Doradcy z Navigator Capital S.A. z siedzibą w Warszawie dotyczącej wprowadzenia akcji Emitenta do obrotu w Alternatywnym Systemie Obrotu"
Wcale nie przeczy. To akurat wynik regulacji prawnych. Akcje muszą zostać, zgodnie o prawem zdematerializowane. A umowa jest tego konsekwencją. I już. Myślę, że może i komuś chodzi po głowie opcja wykupu. Na to jednak trzeba by spółka miała sporo kasy. A Blirt kasę ma,tyle że też ma w planach duże inwestycje. Wszystko zależy jak zwykle od pieniędzy i planów głównego.
Ale bzdury... Dematerializacja, regulacje prawne? Piszesz o czymś, o czym nie masz pojęcia z założeniem, że odbiorcami będą ignoranci?
Elementem systemu premiowego mają być akcje. Co oni tu wykręcą, czy zrobią to w cywilizowany sposób, czy też np. wydadzą pracownikom akcje po 1 zł bez lock-upu - to się jeszcze okaże. Natomiast w związku także z powyższym wykup przymusowy w grę nie wchodzi.