Wysypywanie akcji przez fundusze poniżej, czy trochę powyżej 1 zł nie należy do rzeczy wytłumaczalnych. Może wcześniej była krótka sprzedaż? A może dalej występują krótkie pozycje? Można to sprawdzić jedynie przez zakup dodatkowych akcji. Ja mam trochę kasy i możliwe że zwiększę pozycję o 50-100% na dłuższy termin. Tu nie trzeba dużo. Absolutnie nie doradzam nikomu aby naśladował moje inwestycje, bo możliwe, że tak mi się tylko wydaje.
Jednocześnie trzeba zauważyć, że teraz z tego poziomu spodziewana jest korekta. Nie będę sprzedawał , bo może być korekta. Chwilowo się wstrzymam i kupię, powiększę pozycję na korekcie.
Każdy powinien inwestować tylko i wyłącznie w oparciu o swoje decyzje. Obecnie Alta należy do najbardziej atrakcyjnych pod względem stosunku kapitalizacji do wartości inwestycji na rynku. To, co piszę jest oczywiste, ale wydaje się być na razie ignorowane, a nawet wypierane. Uważam, że niezależnie od dotychczasowej postawy prezesa, a przecież nie jest on wyjątkiem, wystarczy prześledzić losy niektórych, innych spółek, kurs powinien być znacząco wyższy w przyszłości. Powinien, nie oznacza, że będzie, zobaczymy...Dla jednych ważniejszy jest szybki zysk, dla innych liczy się dłuższa perspektywa, ale w obu przypadkach najważniejsze jest ryzyko w porównaniu do potencjalnych korzyści, a tutaj te relacje wyglądają bardzo zachęcająco.