• ogłoszenie dywidendy Autor: ~mich [5.184.81.*]
    kiedy można spodziewać się ogłoszenia dywidendy? I mniej więcej jakiej wysokości?
  • Re: ogłoszenie dywidendy Autor: ~LESZCZ [164.126.162.*]
    W maju 2022
  • Re: ogłoszenie dywidendy Autor: ~St [89.64.91.*]
    Sprawdzenie tego, kiedy była ogłaszana w zeszłym roku, na bankierze zajmuje jakieś 30 sekund.
  • Re: ogłoszenie dywidendy Autor: ~Wiatr [5.173.235.*]
    W Maju 2022, bo spółka postawi nową farmę wiatrową, a kurs będzie po 50zł.
    Wszystko dlatego ze jeśli środki z ofe zostaną w ZUS to wiele spółek się znacjonalizuje:)
    W Maju 2 złote netto dostaniesz. Jak zarząd tak zadecyduje. Nie mniej jednak jeśli kupiles Inter to zyskasz pytanie czy Yield czy Value w tym roku. Może jedno i drugie?
  • Re: ogłoszenie dywidendy Autor: ~LESZCZ [109.241.108.*]
    Co ma OFE do Interaolt :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Chyba że coś przegapiłem :)
  • Re: ogłoszenie dywidendy Autor: ~axaa [87.207.244.*]
    Nic nie ma ! I dobrze!
  • Re: ogłoszenie dywidendy Autor: ~Wiatr [5.173.235.*]
    Tak jak Axa napisał.
    Inter rao nic nie ma.
    Po lipcu może okazać się ze wiele spółek dywidendowy jest państwowych, a Inter nie będzie :)
  • Re: ogłoszenie dywidendy Autor: ~Aa [89.64.96.*]
    IRL pośrednio jest państwowy , w każdym razie państwo ma tam udziały ,ale rosyjskie .
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.95.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: ogłoszenie dywidendy Autor: ~adam [194.181.82.*]
    DYWIDENDA MAJ JAK CO ROK , PÓŻNIEJ DYWIDENDA VI LUB VII ATENTE WICEPREZES KUPIŁ ponad 32tys akcji po cenie rynkowej na gpw bo dywcia będzie ogromna
  • Re: ogłoszenie dywidendy Autor: ~MirASS [37.248.157.*]
    Litewski koncern energetyczny działający także na Łotwie i Estonii wypłacał historycznie wprost gigantyczne dywidendy o stopach między 12,5%, a nawet 23,5%, będąc zdecydowanie najszczodrzejszą spółką ze wszystkich 3 prezentowanych dzisiaj zestawień. Do jej minusów zaliczyć można małą stabilność przychodów i spadek zysku obserwowany między latami 2019, a 2020. Dołóż do tego wyższą niż w 2019 roku cenę akcji i mamy stale bardzo, ale jednak mniej atrakcyjną niż wcześniej, spółkę dywidendową.

Stopa wypłaty dywidendy w rejonie 85% oraz stopa dywidendy ponad 10% czyni IRL świetną spółką dywidendową. Nieco problematyczna jest jej obecna cena akcji, wynosząca 19,25 zł, która przy malejącym zysku sprawia, że spółka (choć tania) jest „historycznie droga”. Oto prognozy dotyczące pewności wypłaty dywidendy i jej wysokości dla spółki InterRAO Lietuva w 2021 roku:

Prawdopodobieństwo wypłaty dywidendy: bardzo wysokie.
    Prognozowana wysokość dywidendy: 2,30-2,65 zł na akcję.
    Prognozowana stopa dywidendy przy obecnym kursie, czyli 19,10 zł (12.03.2021): między 12,04%, a 13,87%.
    IRL jest więc prawdziwą „dywidendową dojną krową” przed której zakupem może przestrzec jej spadek przychodów, a więc zainteresowanego wysoką stopą dywidendy inwestora skłaniam do dokładnej analizy jej sprawozdania finansowego, a zwłaszcza czynników jakościowych i przyszłościowości jej biznesu w celu poszukania odpowiedzi na tajemnicze skoki przychodu i zysku w ostatnich latach.

https://inwestomat.eu/prognoza-wysokosci-dywidend-spolek-z-gpw-przed-sezonem-wyplat-2021/?fbclid=IwAR3ss_zzfpu5lmEed9K3jb7MtcutkwAV_66dbJL57x2fq4tNPu4SlVFYvns
  • Re: ogłoszenie dywidendy Autor: ~Timon [88.199.172.*]
    Akcje trochę przewartościowanie
  • Re: ogłoszenie dywidendy MirASS Autor: ~LESZCZ [5.173.160.*]
    Jak podobny artykuł zamieściłem wcześniej to mnie wyśmiano :) To nie tylko brak stabilnej ceny jest ryzykiem dla akcjonariusza. Mała płynność to także problem w przypadku szybkiego wyzbycia się akcji :)
  • Re: ogłoszenie dywidendy MirASS Autor: ~Aa [89.64.98.*]
    Według analizy Simply Wall St spółka jest niedoszacowana 17,9 - 20 %
  • Re: ogłoszenie dywidendy MirASS Autor: ~LESZCZ [5.173.160.*]
    Te szacunki są tyle warte co rekomendacje Domów Maklerskich :))))))))) To rynek weryfikuje cenę :)
  • Re: ogłoszenie dywidendy MirASS Autor: ~Aa [89.64.98.*]
    Zgadzam sie ,odpowiedziałem tylko na szacunki o których wspominaliście na podstawie artykułów .
  • Re: ogłoszenie dywidendy MirASS Autor: ~axaa [87.207.244.*]
    Wycena fundamentalna IRL -STOCKWATCH - wycena mieści się w granicach 23-34pln

Tyle.Nie ma co puszczać setki :).Wystarczy jeden uśmiech!
    Do ~LESZCZ/Siedzisz tutaj na forum IRL a podobno sprzedałeś akcje z dobrym zyskiem!Po co to piszesz i judzisz?Po co zniechęcasz i obrzydzasz?
    Zajmij się chłopie sportem-wyluzujesz nerwy.
    ZAJMIJ SIE CZYMŚ; PO PROSTU I PRZESTAŃ TUTAJ MĄCIĆ!Pozdrawiam axaa
  • Re: ogłoszenie dywidendy MirASS Autor: ~LESZCZ [109.241.108.*]
    Ty jesteś jakiś nie reformowalny :) To jest forum dyskusyjne a nie klub wzajemnej adoracji . Nie podobno a sprzedałem z zyskiem 10 tysi. Co ja tutaj robię ? Czekam podobnie jak pan Kawa aż spadnie na buzie :)))))))))))) Cena 10pln za jedną akcję mile widziana :))))). Jak dla mnie przy tych wynikach obecna cena jest zawyżona- pozdrawiam i zaciśnij zwieracze :)
    Dnia 2021-03-15 o godz. 11:07 ~LESZCZ napisał(a):
    > Ty jesteś jakiś nie reformowalny :) To jest forum dyskusyjne a nie klub wzajemnej adoracji . Nie podobno a sprzedałem z zyskiem 10 tysi. Co ja tutaj robię ? Czekam podobnie jak pan Kawa aż spadnie na buzie :)))))))))))) Cena 10pln za jedną akcję mile widziana :))))). Jak dla mnie przy tych wynikach obecna cena jest zawyżona- pozdrawiam i zaciśnij zwieracze :)

Nie reformowalny jesteś TY.Generalnie O CZYM PLECIESZ?JAKIE ZWIERACZE?Cena 10pln? ...chętnie!Wrzuć synu na.... luz
    Przestań z tymi setnymi uśmieszkami.Naprawdę nie jesteś zabawny.
    I to jest ostatnia odpowiedz moja ...na TWOJĄ!
    Normą jest chłopaku polemika a nie pouczanie . Moje posty wyprowadzają Ciebie z równowagi stąd te zwieracze :) . 10pln to z mojej strony prowokacja chociaż na GPW wszystko jest możliwe. Merytoryczna polemika mile widziana :)))))))))
    ..........@@@@@@
    Małpa - błazen :))))))))))))))
  • Re: ogłoszenie dywidendy Autor: ~Obserwator [88.199.172.*]
    Grupa wypracowała 0.61 eurocenta zysku na akcję brutto w 2020 roku.Wypłacają z jednostkowego .
  • Re: ogłoszenie dywidendy Autor: ~HmH [89.64.74.*]
    Czyli spadki...szkoda
  • Re: ogłoszenie dywidendy Autor: ~Kawa [37.248.156.*]
    Kiedyś na pewno.
[x]
INTERAOLT -0,84% 11,54 2022-03-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.