• Przesiadka Autor: ~Obs [81.219.151.*]
    Mi wystarczy, lubie małe studia bo jest dużo wiekszy potencjał jak tytuł wyjdzie. Tutaj troche kończyła mi się cierpliwość i wchodze w Kool2Play, gdzie w produkcji są 3 tytuły, pierwsza premiera w drugim kwartale 2021 a spółka jest bardzo rozsądnie wyceniona na ok 30m zł bo nie było nagonki marketingowej jak to w spółach Playwaya.

Szukając inwestycji w gamedevie, trzeba szukać potencjału w spółkach małych, z silnym zespołem, które już mają za sobą udane produkcje wiec minimalizuje ryzyko kolejnego kota w worku (ala Simfabric niestety) ale są jeszcze małe. Spólce przy wycenie 20-50 milionów złotych dużo łatwiej urosnąć x5, do 200m złotych wyceny - do tego wystarczy jeden dobrze sprzedany tytuł. Wiec nie ma sie co żalić, ze Huuuge nie dowiozło oczekiwań, tylko szukać spółek wzrostowych i realnych. Na bazie tego mój nowy czarny koń to Kool2Play - o wycenie ok 30m zł, z dużym własnym zespołem deweloperów, z realnymi przychodami i pipelinem 3 tytułów w przygotowaniu, pierwszy ma wyjść juz wkrótce. Nie mówię ze będzie x5, ale zdziwie się jak kurs po premierze nie urośnie 100-200%, bo wciąż będzie to poniżej 100m złotych wyceny.

W co jeszcze z małych deweloperów realnie wycenionych inwestujecie??
  • Re: Przesiadka Autor: ~Cieplepalto [89.64.33.*]
    Następne ubrany w go..o lata i nagania na wszystkich wątkac
    Nie dajcie się ubrać w ten jego wynalazek!!!
[x]
SIMFABRIC -1,37% 1,58 2026-04-23 16:33:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.