• Ja to tu tylko zostawię Autor: ~aldzik [5.173.106.*]
    http://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,466114

Pomyślcie kto jest powiązany z BBA i kto jest odpowiedzialny za wejście ST ;) A po przeczytaniu raportu porównajcie sobie daty w komunikatach...

"Zarząd spółki Beskidzkie Biuro Inwestycyjne S.A. z siedzibą w Bielsku-Białej _dalej: "Spółka"_ informuje, iż w dniu dzisiejszym złożył w Komisji Nadzoru Finansowego pismo w przedmiocie cofnięcia wniosku o wpis do Rejestru Zarządzających Alternatywnymi Spółkami Inwestycyjnymi. Powyższe spowodowane jest podpisaniem listu intencyjnego, rozpoczynającego proces negocjacji w sprawie połączenia Spółki z innym podmiotem, o czym informowano raportem bieżącym nr 8/2021 w dniu 7 lutego 2021 r. Dalsze procedowanie wymaga prowadzenia przez Spółkę działalności operacyjnej, co stoi w sprzeczności z wyłącznym profilem działalności Alternatywnych Spółek Inwestycyjnych. Ponadto Zarząd zaznacza, że Spółka zbyła dotychczasowy portfel inwestycyjny, o czym informowano raportem bieżącym nr 5/2021 z dnia 2 lutego 2021 r.

W związku z powyższym Zarząd zaproponuje zmianę Statutu Spółki w zakresie przedmiotu działalności w porządku obrad najbliższego Walnego Zgromadzenia."

• Re: Ja to tu tylko zostawię Autor: ~Qwert [5.173.48.*]
    Wiele spółek Januarego wrzuca raporty w ten sam dzień i moze to być tylko zbieżność dat. Fakt jest taki ze drugi dzień z rzędu czerwono tu i to bardzo. Nie wyglada to aktualnie dobrze
  • Re: Ja to tu tylko zostawię Autor: ~aldzik [5.173.106.*]
    Zbieżność? Może... A czy widziałeś raport Aldy z 17 grudnia? :)

http://biznes.pap.pl/pl/news/search/info/37986173,alda-sa-(14-2020)-podpisanie-umowy-na-swiadczenie-uslug-autoryzowanego-doradcy

• Re: Ja to tu tylko zostawię Autor: ~AD [37.248.219.*]
    Przystanek na 2 zł
    To samo jest chociażby z advertigo, z tym ze tam January już ma bardzo duży pakiet, kilka procent zostało kupione na 3 umowy cywilno prawne, które mógł kupić ktoś od niego (tym bardziej ze w jednej z nich sam się ujawnił) I ostatnio jeszcze inna firma bada spółke. Możliwe ze już ma tam miejsce proces due dilligence. Duży pakiet ma w easycall jeszcze i ostatnio dokupił. A to spółki portfelowe, które przygotowywuje sobie już dłuższy czas „pod siebie”. W przypadku Aldy to jest jedna wielka spekulacja i bądźmy szczerzy: z każdym dniem szanse tu na Saule maleją.
  • Re: Ja to tu tylko zostawię Autor: ~aldzik [5.173.106.*]
    Tutaj ściągają jakieś 85% akcji jedną transakcją, dodatkowo mogli dokupić pakiet poniżej 5% z rynku, aby się nie ujawniać i nie pompować kursu. Po co im więcej? Ja nadal wierzę, że może się tu sporo dobrego wydarzyć. Ale dzięki za Twoje przemyślenia, przydaje się spojrzeć z innej perspektywy :) Jeśli coś Ci jeszcze przychodzi do głowy to chętnie poczytam. Pzdr!
    Ściągnięcie 85% akcji jedna transakcja i ogłoszenie po tym planu połączenia z Saule brzmi zbyt banalnie jak na Januarego. Patrząc po jego ruchach mocno kombinuje żeby spekulanci pompowali kasę w kilka jego spółek na raz i później nierzadko realizuje z nich zysk. Jeśli to on jest podmiotem kupującym Aldę to można spokojnie czekać kilka tygodni, miesięcy, bo pojawi się w tym miejscu na pewno jakaś ciekawa spółka, ale jest ryzyko ogromnego dodruku bo akcji jest mało w obrocie. Jedyną spółką, gdzie to nie grozi i jest gotowa pod „szybkie przejęcie” jest Advertigo gdzie jest już blisko 30mln akcji w obrocie i jej raczej nie grozi ogromny dodruk. To tylko i wyłącznie moje przemyślenia. Dowiemy się pewnie jeszcze w tym miesiącu, gdzie wyląduje Saule. Nie można zapominać o Satrevolution, które tez jest w kolejce do wejścia na giełdę i patrząc po trendzie na podbój kosmosu i ich kontraktach, dofinansowaniach może się okazać, ze będzie znacznie ciekawszym kąskiem na longterm jak Saule :)
  • Re: Ja to tu tylko zostawię Autor: ~Darek [37.47.58.*]
    Każdy ma swoje zdanie, Tak czy inaczej jeżeli st tu nie wyląduję to i Tak tutaj będzie się działo dużo ciekawego
  • Re: Ja to tu tylko zostawię Autor: ~aa [37.248.222.*]
    Wszyscy już sprzedali ???
  • Re: Ja to tu tylko zostawię Autor: ~Mati [178.235.182.*]
    Ja trzymam nawet dzisiaj dobrałem dwa razy, raz po 10 a potem po 9,20
  • Re: Ja to tu tylko zostawię Autor: ~hehe [89.65.13.*]
    czyli każda spółka powiązana z JRH i BBA jest przewidziana do wejśćia Saule hahahahahahaahhahahaha no leżę i płaczę ze śmiechu, jak na siłę szukacie pocieszenie i powodu dlaczego tam miałoby wejść Saule haha

Advertigo największy udział akcjonariacie ze wszystkich spółek JC, doradza także ta spółka, prezes Górski, tak więc tam są fakty, a tutaj tylko mamienie i naganianie żeby ktoś to kupił :) tutaj nawet nie ma JC w akcjonariacie, a czerwiec coraz bliżej hahaha tutaj nawet dzialalności nie zamknęli ,czyli zrobią to wszystko w jeden dzień ?hahahahahahahahahahahahah
  • Re: Ja to tu tylko zostawię Autor: ~Darek [37.47.63.*]
    Czas pokaże kto miał rację, a dlaczego niby podczas negocjacji mieliby zaprzestać działalności
[x]
UNIVERSE -6,78% 5,50 2025-12-11 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.