• Delisting plusy i minusy (zaproszenie do dyskusji) Autor: ~mars_volta [31.178.189.*]
    Jestem akcjonariuszem Ropczyc (jeszcze), rzadko udzielam się na forum, choć czytam wpisy. Mam pytanie: czy ktoś z lepiej obeznanych zastanawiał się - co się stanie jak delisting zostanie zablokowany? Kto zyska - my drobni? Akcje nagle wzrosną? zapraszam do dyskusji
  • Re: Delisting plusy i minusy (zaproszenie do dyskusji) Autor: ~Kulawy [46.204.18.*]
    Jeśli dojdzie do walnego i zostanie zablokowany to kurs wzrośnie. To zależy też czy będzie to jeszcze podczas wezwania czy już po wezwaniu i ile kurs spadnie w reakcji na taką próbę. W trakcie wezwania cena będzie sztywną więc to wszystko zależy od okoliczności. We wrześniu na KCI zablokowano takie coś kurs wzrósł. Tam po tym jak większościowy dostał listę akcjonariuszy odwołał walne. Przypomnę że zarówno KCI jak i MOJ jak i Energa to spółki na których ostatnio były takie manewry na razie żadna z nich z GPW nie wyszła. Na MOJ przegłosowano delisting ale sąd to wstrzymal na wniosek akcjonariusza cena obecnie to 2 zł wezwanie było po 1.31 ale do tego trzeba się zorganizować. Ja osobiście obstawiam podniesienie ceny i kupienie tego co im się ludzie zapiszą i tyle i nic więcej po prostu zwiększa udzial. Dużo spółek robi wezwania coś kupuje i potem nic zostaje tak jak było. Tak obserwując wiele wezwań właściwie wszystkie to ceny nie spadają już w dalszej przyszłości poniżej wezwania. Sam delisting bez przymusowego za wiele spółce nie daje .
  • Re: Delisting plusy i minusy (zaproszenie do dyskusji) Autor: ~Marek [31.183.141.*]
    Ja czekam na cenę w okolicach 50 zł czyli do aktualnych poziomów wartości księgowej. Wtedy możemy rozmawiać o cenie godziwej. Ja akcje trzymam i będę dokupywać jak tylko zwolnię wolny kapitał z innych spółek.
  • Re: Delisting plusy i minusy (zaproszenie do dyskusji) Autor: ~Robert [188.146.228.*]
    zakładając, że nie podniosą ceny a delisting zostanie zablokowany i ogłoszą że zostają na GPW to myślę, że wrócimy na "stare" poziomy cenowe.
    Sprawdziłem średnią cenę w ostatnich 5 latach, no i tak: 15r- 19,9zł, 16r.-20,6zł., 17r.-22,2zł, 18r.- 27,5 zł, 19r. 28,2 zł i 20r. 21,5 zł.
  • Re: Delisting plusy i minusy (zaproszenie do dyskusji) Autor: ~Ben [31.0.49.*]
    Ich prawdziwym problemem może być kapitał który coraz szerszym strumieniem pcha się na rynek.
  • Re: Delisting plusy i minusy (zaproszenie do dyskusji) Autor: ~Marek [31.183.196.*]
    Kierunek 50 zł tak jak pisałem. Tam idziemy Robert. Za 20 zł to chętnie kupimy od Ciebie każdą ilość.
  • Re: Delisting plusy i minusy (zaproszenie do dyskusji) Autor: ~Paweł [46.76.24.*]
    Inwestorzy. Dziś po 13 latach zamknąłem pozycję na "Ropkach". Żałuję bardzo ze nie doszedłem do poziomu 50 zl o których marzyłem kupując akcje. Nie sprzedałem też przy poziomach bliskich 40 zl. Przez wiele lat wierzyłem w ta spółkę i to że będzie się rozwijać. Parę razy byłem na minusie, zdecydowana większość na plusie. Wiele razy zastanawiałem się nad ruchami zarządzających, wiele razy je negowalem. Ostatnie wydarzenia utwierdzily mnie w przekonaniu że nie wygram...Ugody z dużymi i ignorancja małych...znow... można powiedzieć. Cały tydzień przemyśleń i sprzedaż w dzisiejszym piku. Zysk 115%( nie wliczając paru ładnych lat dywidend), ale jakoś bez satysfakcji. Czuje że znów Zarząd szykuje dziwne zagrywki a kupujący nie są anonimowi. Trzymam kciuki za walczących i mam nadzieję że zablokujecie krzywdzące decyzje na walnym. Walczyłem 13 lat, kalkulowalem i wiem że teraz nawet blokując układ nie chce tracić nerwów na "zagrywki" które się będą pojawiac. Wytrwałym życzę abyście wygrali ta wojnę i zarobili swoje. Zarzadowi gratuluje wynikow ale potępiam za sposób potraktowania mniejszosciowych akcjonariuszy w wezwaniu. Można to było zrobić z klasą. Te pieniądze Wam szczęścia nie dadzą!
  • Re: Delisting plusy i minusy (zaproszenie do dyskusji) Autor: ~amen [89.64.82.*]
    oby tak zarządowi ........... czego życzą im akcjonariusze na dzien kobiet
  • Re: Delisting plusy i minusy (zaproszenie do dyskusji) Autor: ~Wiktor [5.184.199.*]
    Tyle lat siedziałeś na Ropkach i teraz sprzedałeś? Mimo wszystko fajnie że się dzielisz z innymi swymi przemyśleniami tylko szkoda że ja kupowałem sporo powyżej 30 jak pewnie wielu którzy uwierzyli w dobra zmianę i obietnice Prezesa.
  • Re: Delisting plusy i minusy (zaproszenie do dyskusji) Autor: ~Kulawy [46.204.18.*]
    Ja w sumie tego nie rozumiem . Mieć to 13 lat i sprzedać teraz? Hmmm ? Jeszcze kilka miesięcy temu było poniżej 20 i jakoś żyłeś 13 lat tu jesteś i nie poczekasz miesiąca ? Ile masz różnicy między 29 a 27 ? Czym to jest w porównaniu do tych 20 z października . 2 zł ? To taka różnica . Wezwanie jest bezwarunkowe nieodwołalne pieniądze zdeponowane nie ma kompletnie ryzyka do zakończenia wezwania. Dziwne to już drugi post podobny w ostatnim czasie pachnie mi to prowokacja dla zniechęcenia . Ja tu nie siedziałem bo nie wierzę tej bandzie ale przyszedłem bo być może coś ugramy ryzyko małe dolne widełki zabezpieczone . Jak byś prześledził wiele innych wezwań to można zobaczyć że to nie jest dobry czas na sprzedaż. Ale żalu nie mam obecna cena mnie interesuje tylko w kontekście kupna wyjdę stąd w cenie wezwania czyli niewiele niżej niż teraz albo będzie coś więcej ,a i może będę się bawił w pozostanie po wezwaniu jeśli utworzy się jakieś porozumienie.
  • Re: Delisting plusy i minusy (zaproszenie do dyskusji) Autor: ~Paweł [46.76.24.*]
    Nie chce nikogo przekonywać i pewnie żadne uzasadnienia niewiele dadzą. Wygrajcie! Wasz sukces będzie moim.
  • Re: Delisting plusy i minusy (zaproszenie do dyskusji) Autor: ~Zenek [85.89.184.*]
    Wszyscy gadają o jakimś porozumieniu - a na moją konkretną propozycję NIKT nie odpowiedział.
    Mam akcje kupowane od 1998 roku i sam też sobie teraz dam radę.TYLKO piszecie o POROZUMIENIU (zobacz wątek o tym tytule)
    nic konkretnie nie robiąc. Nie wróży to dobrze.
    Jak Ci tam nie odpowiadają na e-maila należy zinorowac ich. Wygląda na to że wszyscy chcą porozumienia ale na razie nikomu nie chce się tego organizować . Jak ktoś ma 1000 akcji to machnie na to ręką ale posiadając 10000 to już inna sprawa
  • Re: Delisting plusy i minusy (zaproszenie do dyskusji) Autor: ~vlaad [31.182.141.*]
    @Zenek

Ależ są wystawione w okolicy 100zł kilkadziesiąt tysięcy. To pierwszy krok porozumienia.
  • Re: Delisting plusy i minusy (zaproszenie do dyskusji) Autor: ~Alan [5.173.244.*]
    Ja ma 120% na Ropczycach i dla mnie jest czymś nieprawdopodobnym sprzedać w takim momencie. Nic nie można stracić a bardzo wiele zyskać. Oczywiście jak ktoś ma 80% kapitału w Ropkach to trochę może pękać ale kto tak ma? Ropczyce to (po ostatnich wzrostach Aliora, Bogdanki czy PKP Cargo) 1% mojego portfela więc żadne ryzyko. Na JSW w ciągu ostatniego tygodnia więcej straciłem więcej niż całe te moje Ropczyce i wogóle mnie to nie rusza. Ludzie nie mają jaj.
  • Re: Delisting plusy i minusy (zaproszenie do dyskusji) Autor: ~PK [91.232.141.*]
    Napisz jaki masz wynik za ostatni rok na jsw. Pamiętam przy jakich cenach naganiales.
  • Re: Delisting plusy i minusy (zaproszenie do dyskusji) Autor: ~Alan [5.173.244.*]
    82% do przodu. Srednia cena 18,80 zł. Jeszcze jakieś pytania?
  • Re: Delisting plusy i minusy (zaproszenie do dyskusji) Autor: ~Pko [31.0.180.*]
    Tak jeszcze powiedz że to przez uśrednianie jak spadało
    Nie rozumiem o czym piszesz. Moja srednia to była 14,20. Odszukaj moje posty na forum JSW. W okolicach 20 zł zakupiłem bardzo solidny pakiet. Teraz średnia to 18,80. Sam potencjalny zysk na JSW przekracza wielo, wielokrotnie to co mam na Ropczycach dlatego mam wywalone na ich wezwanie.
  • Re: Delisting plusy i minusy (zaproszenie do dyskusji) Autor: ~rozgoryczony [79.184.239.*]
    Dnia 2021-03-06 o godz. 07:44 ~Alan napisał(a):
    > Ropczyce to (po ostatnich wzrostach Aliora, Bogdanki czy PKP Cargo) 1% mojego portfela więc żadne ryzyko. Na JSW w ciągu ostatniego tygodnia więcej straciłem więcej niż całe te moje Ropczyce..

Alan - pod jakimi nickami publikujesz się na spółkach, w których masz 99% portfela?
    Rozumiem, ze tam Twoja twórczość na forum jest niemal 100krotnie większa niż na Ropkach, a tu się dość często udzielasz.

• Re: Delisting plusy i minusy (zaproszenie do dyskusji) Autor: ~Alan [31.60.103.*]
    Wystawiłem trochę, zobaczymy czy kupią. Po 70.
  • Re: Delisting plusy i minusy (zaproszenie do dyskusji) Autor: ~Zenek [85.89.184.*]
    Wszyscy gadają o jakimś porozumieniu - a na moją konkretną propozycję odpowiedziały tylko 2 osoby.
    Mam akcje skupowane od 1998 roku i sam też sobie teraz dam radę.TYLKO piszecie o POROZUMIENIU (zobacz wątek o tym tytule)
    nic konkretnie nie robiąc. Nie wróży to dobrze. Zapraszam do zgłoszeń współpracy.
    Jak chcecie to zgłaszajcie akces na mój adres mailowy: balony@onet.pl podając: nick oraz ilość posiadanych akcji i może jakieś miasto blisko Was. Zobaczymy ile akcji reprezentujemy, spotkamy się i uradzimy co potrzeba.
    Jeśli odzew będzie słaby jak dotychczas - to będę działał samodzielnie. Za dużo CHCIWCE chcą nas wycyckać
    • Pozdrawiam
    • Zenek

• Re: Delisting plusy i minusy (zaproszenie do dyskusji) Autor: ~Kulawy [37.30.62.*]
    Zenek zrób osobny wątek tylko pod to porozumienie. Nie każdy czyta wszystkie wątki tu się łatwo zagubić ominąć. Nawet 2 zrób
[x]
ROPCZYCE -0,45% 22,00 2026-03-25 16:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.