Witam uwolniłem się od akcji 2 dni temu ze średnią 31,5 wiem że mało ale przynajmniej mam spokojną głowę a i zysk prawie 40% nie jest zły w kilka miesięcy. Zrzucałem kilka dni kupował komputer po 20 szt wrzucałem w pakietach po 200/300 szt to tak 10x w sekundę nowe zlecenia się pojawiały mój pakiet znikał i potem 10 gr niżej znowu 20 szt i podobnie - gdy wstrzymywałem się to podnosili 10 gr.
Uwolnić się teraz od akcji to tak jak wyjść z meczu po dogrywce i przed karnymi ! Po co siedzieć było cały mecz żeby nie oglądać karnych żeby nie skonsumować tego meczu ? Trzeba ważyc ryzyka ryzyka tu już nie ma za wielkiego ostatecznie można wyjść z tymi 27 zł . Choć przynaniej w trakcie wezwania cena tam nie dojdzie . W drugą stronę może się tutaj dziać wiele. Nie ma obecnie bezpieczniejszej inwestycji z ochroną kapitału do 27 zł a z potencjałem do wzrostów a Ty sprzedałeś. Ale w sumie to dzięki sprzedającym mamy cenę jaką mamy i można kupować w jeszcze bezpieczniejszych cenach.
Kolega trafił w "sedno środka tarczy" ;) Dokładnie, uwzględniając dywidendę netto, ochrona kapitału zakładając, że cena w wezwaniu nie zmieni się (a raczej się zmieni), to : 100% bezpieczeństwa zaczyna się od od 28,03 zł. Zakładając teoretycznie podniesienie ceny o 6zł, to 100 % ochrona zaczyna się od 34,03, itd... A rynki są w napięciu i nie ma obecnie bezpieczniejszej inwestycji.
Byłbyś idealnym partnerem dla Reni, mogłaby wycierać tobą podłogę.
Chociaż może zbyt surowo oceniam Renię. Raczej nie powinieneś mieć dzieci szczególnie płci męskiej. Lepiej takich genów nie przekazywać.
Co wy chcecie od chłopaka . Sprzedał zarobi na czym innym a wy się dalej kopcie z koniem . Pisałam że z ludźmi z zarządu Ropczyc nie robi się interesów , bo to krętacze i miałam rację .
Dzięki jedyny rozsądny komentarz - kasę wrzuciłem a Avive i tam już 4 % w górę myślę że więcej wyciągnę obracając tymi pieniędzmi niż trwając w takim zawieszeniu za miesiąc będę mógł odkupić po 27 jeśli będę miał taki kaprys za połowę kapitału
Miliarder Alan też ma coraz mniej Ropczyc i inwestuje na emeryturę gdzie indziej . Uznał że z prezesami Ropczyc może zostać bez środków do życia na starość .
Alan ty jednak jesteś menda. Swoją infantylną gadką wieszales na hakach kolejne pokolenia inwestorów na Ropkach, a teraz zarzucasz komuś, że sprzedał perłę. Masz tupet.
Ryzyko jest zawsze.
W najbliższym czasie wszyscy mogliby zostać odwieszeni z każdego haka. Moja wina, że takie matołki jak ten co założył wątek wymiękają? Poza tym cwaniaczku zawsze przestrzegałem aby w takich spółkach mieć najwyżej 5% kapitału. Gdyby każdy przestrzegał tej zasady to za kilka miesięcy przytuliłbym 50 zł za akcję.
Kiedyś się zastanawiałem jak to możliwe, że 90% ludzi na giełdzie traci (wg PIT) no cóż, teraz już wiem.