• Nie wytrzymałem ciśnienia Autor: ~TOMEK [5.173.146.*]
    Witam
    uwolniłem się od akcji 2 dni temu ze średnią 31,5 wiem że mało ale przynajmniej mam spokojną głowę a i zysk prawie 40% nie jest zły w kilka miesięcy. Zrzucałem kilka dni kupował komputer po 20 szt wrzucałem w pakietach po 200/300 szt to tak 10x w sekundę nowe zlecenia się pojawiały mój pakiet znikał i potem 10 gr niżej znowu 20 szt i podobnie - gdy wstrzymywałem się to podnosili 10 gr.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.30.3.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Nie wytrzymałem ciśnienia Autor: ~Kulawy [46.204.18.*]
    Uwolnić się teraz od akcji to tak jak wyjść z meczu po dogrywce i przed karnymi ! Po co siedzieć było cały mecz żeby nie oglądać karnych żeby nie skonsumować tego meczu ? Trzeba ważyc ryzyka ryzyka tu już nie ma za wielkiego ostatecznie można wyjść z tymi 27 zł . Choć przynaniej w trakcie wezwania cena tam nie dojdzie . W drugą stronę może się tutaj dziać wiele. Nie ma obecnie bezpieczniejszej inwestycji z ochroną kapitału do 27 zł a z potencjałem do wzrostów a Ty sprzedałeś. Ale w sumie to dzięki sprzedającym mamy cenę jaką mamy i można kupować w jeszcze bezpieczniejszych cenach.
  • Re: Nie wytrzymałem ciśnienia Autor: ~allmighty [77.111.245.*]
    Kolega trafił w "sedno środka tarczy" ;)
    Dokładnie, uwzględniając dywidendę netto, ochrona kapitału zakładając, że cena w wezwaniu nie zmieni się (a raczej się zmieni), to :
    100% bezpieczeństwa zaczyna się od od 28,03 zł. Zakładając teoretycznie podniesienie ceny o 6zł, to 100 % ochrona zaczyna się od 34,03, itd...
    A rynki są w napięciu i nie ma obecnie bezpieczniejszej inwestycji.
  • Re: Nie wytrzymałem ciśnienia Autor: ~Alan [5.173.244.*]
    Byłbyś idealnym partnerem dla Reni, mogłaby wycierać tobą podłogę.
    Chociaż może zbyt surowo oceniam Renię. Raczej nie powinieneś mieć dzieci szczególnie płci męskiej. Lepiej takich genów nie przekazywać.
  • Re: Nie wytrzymałem ciśnienia Autor: ~ren [31.183.140.*]
    Co wy chcecie od chłopaka . Sprzedał zarobi na czym innym a wy się dalej kopcie z koniem . Pisałam że z ludźmi z zarządu Ropczyc nie robi się interesów , bo to krętacze i miałam rację .
  • Re: Nie wytrzymałem ciśnienia Autor: ~TOMEK [159.255.183.*]
    Dzięki jedyny rozsądny komentarz - kasę wrzuciłem a Avive i tam już 4 % w górę myślę że więcej wyciągnę obracając tymi pieniędzmi niż trwając w takim zawieszeniu za miesiąc będę mógł odkupić po 27 jeśli będę miał taki kaprys za połowę kapitału
  • Re: Nie wytrzymałem ciśnienia Autor: ~ren [31.183.140.*]
    Miliarder Alan też ma coraz mniej Ropczyc i inwestuje na emeryturę gdzie indziej . Uznał że z prezesami Ropczyc może zostać bez środków do życia na starość .
  • Re: Nie wytrzymałem ciśnienia Autor: ~bbb [5.60.27.*]
    Alan ty jednak jesteś menda. Swoją infantylną gadką wieszales na hakach kolejne pokolenia inwestorów na Ropkach, a teraz zarzucasz komuś, że sprzedał perłę. Masz tupet.
    Ryzyko jest zawsze.
    W najbliższym czasie wszyscy mogliby zostać odwieszeni z każdego haka. Moja wina, że takie matołki jak ten co założył wątek wymiękają? Poza tym cwaniaczku zawsze przestrzegałem aby w takich spółkach mieć najwyżej 5% kapitału. Gdyby każdy przestrzegał tej zasady to za kilka miesięcy przytuliłbym 50 zł za akcję.
    Kiedyś się zastanawiałem jak to możliwe, że 90% ludzi na giełdzie traci (wg PIT) no cóż, teraz już wiem.
  • Re: Nie wytrzymałem ciśnienia Autor: ~TOMEK [159.255.183.*]
    Jakie trzeba mieć sutne życie aby tak tracić czas Alan -żal mi Ciebie - zacznij żyć miniej zółci wylewaj półki masz czas - naprawdę szczerze życzę
    Tomeczku to na mnie żółć wylewają ja jestem szczęśliwy i zarobiony. Czego i tobie życzę.
  • Re: Nie wytrzymałem ciśnienia Autor: ~rozgoryczony [79.184.239.*]
    Alanku - weź sobie popisz na forum spółek, gdzie masz 99% portfela.
  • Re: Nie wytrzymałem ciśnienia Autor: ~Sd [95.49.134.*]
    Alan obiecał że jutra da zlecenie na sprzedaż swoich akcji ropczyc po 70 zeta
    Tak też zrobię. A piszę także na forum JSW ale tam jest totalna dzicz i chaos.
    Wystawię. Ciekawe czy łykną?
  • Re: Nie wytrzymałem ciśnienia Autor: ~vlaad [31.182.141.*]
    Nie jest źle. już prawie 100tys. akcji wystawionych z cenami powyżej 50zł. A to daje 1.5% wszystkich akcji.
  • Re: Nie wytrzymałem ciśnienia Autor: ~Sd [83.28.171.*]
    Ale Alana nie ma , te 106 sztuk po 70 zeta wisi już od wielu dni, więc nie są to akcje kolegi A....
  • Re: Nie wytrzymałem ciśnienia Autor: ~Wiktor [5.184.227.*]
    Nie wszystkie zlecenia system przyjmuje, być może Alan nie ma możliwości tak postawić a niżej się obawia.
  • Re: Nie wytrzymałem ciśnienia Autor: ~ren [31.183.214.*]
    Bo to jest bajkopisarz , dawno sprzedał ta jak mu doradzałam .
[x]
ROPCZYCE 1,27% 23,90 2025-10-03 16:01:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.