robienie drobnicy trwa w najlepsze dziś kolejna odsłona: w tej chwili odnotowano aż 206 transakcji przy wolumenie zaledwie 59515 akcji! to mniej niż 300 akcji na transakcję, nawet mniej niż 290 akcji na transakcję
przez pół sesji brak tlenu w respiratorze, potem tradycyjna nagła podbitka (i czekanie na naiwnych do nakarmienia?)
ale chyba znów zabawa będzie przed fixem i w dogrywce...
skoro to takie jasne i proste to korzystaj. Jak inaczej wyjść z tej inwestycji bez straty jak tylko uśrednianiem z zysków na innych walorach... to potem trzeba skupować po te kilka tys... ja innego wyjścia nie mam. podejrzewam że tak ma większość. Łatwo popełnić błędy a potem niestety trudno je naprawić.
problem w tym, ze tu nic nie jest jasne i proste, ale zgadzam się z tobą, ze odrabianie strat tutaj można dokonywać chyba tylko korzystnymi transakcjami na innych walorach
jednak uśrednianie tutaj teraz - taką strategię uważam na tym walorze za chybioną i więcej niż ryzykowną, a przekonali się się otym ci, co uśredniali tu od 9 zeta w dół...
No i sam do końca nie rozumiem, jak taki mocny holding (GKB) można było tak spuścić i giełdowo zmarnować (hutmen, alchemia, impexmetal). Czekam, jak i kiedy ta bajka z borkiem skończy się na gpw
Ja tu obecnie nie widzę szans i nadziei (chyba ze nagle pojawi się jakiś nowy mocny inwestor lub kupiec, który nie dokona delistingu), ale sporo zagrożeń, o których tu wielokrotnie pisano, a ostatni komunikat zarządu jest już w ogóle czymś niebywałym
i jeszcze jedno - sam chyba widzisz, jakie ostatnio są słabe wolumeny i beznadziejna płynność - łatwo jest podbić kurs kilkoma akcjami za grosze, ale co potem? jak potem na tym podbitym kursie wywalić kilkanaście czy choćby kilka tysiecy akcji?
to prawda, ale tu w tle jest buy back prowadzony (pośrednio lub bezpośrednio) przez tych, co mają już 2/3 wszystkich akcji i nie wiadomo, co zamierzają (sprzedaż? delisting? cos innego?) po skupie reszty akcji