• Myślę żeby wejść Autor: ~AA [94.75.75.*]
    Dzień dobry,

czy ktoś mi przedstawi fakty dla których warto tu zainwestować.? Mam dośc spółek spekulacyjnych i naganiaczy.
    Jakieś konkrety?
  • Re: Myślę żeby wejść Autor: ~TKO [165.225.207.*]
    1. Firma była w bardzo złej kondycji przez zarząd który źle zarządzał - 27 mln długów
    2. pod koniec lutego 57% akcji zostało zakupionych przez nowego akcjonariusza więkosciowego
    3. Nowy akcjonariusz przejął sporą część zadłużenia i spłacił 3,5 miliona długów
    4. Obecna rada nadzorcza (nieudolna) podziękowała i złożyła rezygnacje w ostatnich 2 dniach
    4. Kapitalizacja tylko 6,5 miliona
    6. Latem rusza sprzedaż piwa online (jak podał sam browar Czarnków na FB (pod jednym z postów w komentarzu)

• Re: Myślę żeby wejść Autor: ~AA [94.75.75.*]
    Dziękuję za info , bo spojrzałem na raport okresowy i nie bardzo mi sie podobał. Pozostaje w obserwacji z większą chęcią na zakup.

Pozdrawiam.
    a to tak! ale tu się od ostatnich 2 tygodni bardzo zmienia...25 marca ma być zwołana Nadzwyczajne Zgromadzenie, także...sporo zmian, także pod te spore zmiany są wzrosty
  • Re: Myślę żeby wejść Autor: ~Gfd [145.129.243.*]
    Dodam ze maja zwiekszyć eksport, ma sie polepszyć jakość piw w po
    Muszę ogarnąć tego akcjonariusza większościowego...tę firmę New Bussiness, bo jeśli ktoś spłaca sporą część zadłużenia to lwydaje mi się, że ma poważne plany...
  • Re: Myślę żeby wejść Autor: a0a [5.173.185.*]
    Nie jesteś jedyny który myśli o wejściu w tą spółkę. Zobacz cała GPW na czerwono. Wszyscy sprzedają akcje aby kupić browar Czarnków. Marzenie o kupnie może się nie ziścić bo się nie dopchasz. :-)
  • Re: Myślę żeby wejść Autor: ~ackiman [46.171.85.*]
    Raczej będzie wisieć kolejny dzień.
  • Re: Myślę żeby wejść Autor: warto [83.23.89.*]
    Jelsi planujesz kupowac poewniaka ktory faktyczni edziała to chyba musisz poczkeać ..... tyle ze wtedy to juz nie bedzie w tych cenach raczej.
    Niestety ale to jets tak z giełdą, że jak się chce zarobić to potrzeba ryzyka, a tu na razie mamy tylko coraz więcej dobrych plotek i cały czas dużo życzeń .... jak pojawią się fakty (i jeśli te będą zgodne z życzeniami) to owszem wejdziesz ale w przedziale 2-3zł za sztukę minimum.
    Co wiemy na dziś to że browar ma kasę na wznowienie produkcji, a to z kolei daje nadzieję, że nowy własicicel chce warzyć piwo a nie opierdzielić całość dalej.... tak to widzę.

Ale przypominam ja tu nie bardzo jestem zaangażowany finansowo więc nie musisz mi wierzyć .... w sumie to nikomu chyba nie powinineeś wierzyć i samemu ocenić....
  • Re: Myślę żeby wejść Autor: ~AA [94.75.75.*]
    Dziękuję tobie bardzo za informację i równiez Wam wszystkim.
    Zakupiłem kilka spółek i niestety mam parę haków mimo że i tak na plus. Pozostawię jednak resztę kasy z wyjścia z Aliora ( po ponad roku) na moment :
    1- covid , czyli ceny w promocji
    2- czekam na info w spółce OZE w której jestem od dawna żeby ewentualnie dokupić. Nie piszę jakiej żeby nie naganiać.

Pozdrawiam wszystkich i życzę Wam sukcesu.
  • Re: Myślę żeby wejść Autor: ~Lossuperktos [31.0.94.*]
    Za tanio zeby cie przekonywac. Nie kupuj teraz. Przekonam cie jak bedzie po 10 zl
[x]
CZARNKOW -8,00% 0,07 2025-10-17 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.