1. Firma była w bardzo złej kondycji przez zarząd który źle zarządzał - 27 mln długów 2. pod koniec lutego 57% akcji zostało zakupionych przez nowego akcjonariusza więkosciowego 3. Nowy akcjonariusz przejął sporą część zadłużenia i spłacił 3,5 miliona długów 4. Obecna rada nadzorcza (nieudolna) podziękowała i złożyła rezygnacje w ostatnich 2 dniach 4. Kapitalizacja tylko 6,5 miliona 6. Latem rusza sprzedaż piwa online (jak podał sam browar Czarnków na FB (pod jednym z postów w komentarzu)
a to tak! ale tu się od ostatnich 2 tygodni bardzo zmienia...25 marca ma być zwołana Nadzwyczajne Zgromadzenie, także...sporo zmian, także pod te spore zmiany są wzrosty
Muszę ogarnąć tego akcjonariusza większościowego...tę firmę New Bussiness, bo jeśli ktoś spłaca sporą część zadłużenia to lwydaje mi się, że ma poważne plany...
Nie jesteś jedyny który myśli o wejściu w tą spółkę. Zobacz cała GPW na czerwono. Wszyscy sprzedają akcje aby kupić browar Czarnków. Marzenie o kupnie może się nie ziścić bo się nie dopchasz. :-)
Jelsi planujesz kupowac poewniaka ktory faktyczni edziała to chyba musisz poczkeać ..... tyle ze wtedy to juz nie bedzie w tych cenach raczej. Niestety ale to jets tak z giełdą, że jak się chce zarobić to potrzeba ryzyka, a tu na razie mamy tylko coraz więcej dobrych plotek i cały czas dużo życzeń .... jak pojawią się fakty (i jeśli te będą zgodne z życzeniami) to owszem wejdziesz ale w przedziale 2-3zł za sztukę minimum. Co wiemy na dziś to że browar ma kasę na wznowienie produkcji, a to z kolei daje nadzieję, że nowy własicicel chce warzyć piwo a nie opierdzielić całość dalej.... tak to widzę.
Ale przypominam ja tu nie bardzo jestem zaangażowany finansowo więc nie musisz mi wierzyć .... w sumie to nikomu chyba nie powinineeś wierzyć i samemu ocenić....
Dziękuję tobie bardzo za informację i równiez Wam wszystkim. Zakupiłem kilka spółek i niestety mam parę haków mimo że i tak na plus. Pozostawię jednak resztę kasy z wyjścia z Aliora ( po ponad roku) na moment : 1- covid , czyli ceny w promocji 2- czekam na info w spółce OZE w której jestem od dawna żeby ewentualnie dokupić. Nie piszę jakiej żeby nie naganiać.