Jak to wygląda, w przypadku braku odzewu na wezwanie, zwołanie walnego i ewentualne przegłosowanie delistingu 90% ilością głosów, co z naszymi akcjami?
Ja trzymam i tak nie sprzedam za bezcen.
Jeżeli nie przekroczą 90 % to chyba nic z tego, będą chyby musieli brać na regulowanym wyżej i wyżej i wyżej aż nie zbiorą tyle ile wymagane do wycofania a później co? To już chyba tylko do sądu byle nie przegapić terminów.
W sumie nic sie nie zmienia. Tyle ze akcje nie sa notowane na GPW wiec sprzedaz na umowe cywilna sie odbywa. Bierzesz dywidende mozesz jezdzic na walne wszystkie prawa jak do tej pory tyle ze nie mozna handlowac na gpw. takie cos oznacza spadek wartosci spolki. Spolka jest poza gielda spada zainteresowanie i nadzor nad taka spolka. Roznie na tym sie wychodzi wiekszosciowy albo kombinuje z emisjami zeby rozwodnic kapital potem zeby osiagnac prog 95 % albo wysyla oferty kupna do akcjinariuszy i tak spokojnie dokupuje. Roznie na tym inni wychodzili bywalo ze dopiero wtedy dostawali cene godziwa wyzsza niz w wezwaniu a bywaly tez emisje. Znajac naszych to mam wiecej pesymizmu niz optymizmu.
Jak by tak było giełda była by piękniejsza. Problem jest taki że właśnie są też emisję z wyłączeniem prawa poboru i one są solą w oku mniejszosciowychm. To częsty problem inwestorów i dość częsta praktyka wiekszosciowych
Na ROPCZYCE najlepiej jakby było wielu małych, którzy kupowali jeszcze w 2007/2008 lub na początku 2019. Tacy nie oddadzą za darmoszkę. Ci co ostatnio za 20-25zł wzięli, to łatwo skasują swoje 30% i szczęśliwi powiedzą pa pa.
W jednym i drugim przypadku wywalczyli to sobie drobni. To sa dobre przyklady na kci we wrzesniu akcjonariusze zrobili porozumienie i wlasciciel jak sie zorientowal ze nie ma szans to odwolal walne w sprawie delistingu. Na moju delisting przeszedl na walnym ale zostal wstrzymany w sadzie. Tyle ze i w jednym i drugim przypadku to zasluga jednego i tego samego czlowieka wiec wazna jest po prostu organizacja. nwet energa ma wstrzymany delisting przez sad. Mozna ? mozna.
Nie wiem czy byl by zainteresowany. Na pewno ma wiedze i praktyke wiec ta wiedza by sie przydala. Ja obecnie mam za malo akcji zeby sie tym zajmowac. Kontakt do goscia jest np na stronie forumakcjonariuszykci.