• Tu narazie nie bedzie wzrostu Autor: ~Inwestor [79.185.23.*]
    Mabion ściąga zainteresowanie i kasę z okolicy Marvipolu.Z dalszej też.Przy takim zainteresowaniu Mabionem w pobliżu Marvipolu nikt nie będzie kupował Marvipolu za 3 % wzrostu jak tuz obok ma Spółkę która (spekulacyjnie) ale ma sansę na wzrosty rzędu 300 %.
  • Re: Tu narazie nie bedzie wzrostu Autor: ~marek830123 [89.228.207.*]
    To kupuj, na co czekasz. Jakbym miał całe 1000zł do zainwestowania to też bym kupił Mabion , który rośnie dzisiaj 80% i jak spadnie o 60% jutro to aż tak mnie to nie obejdzie bo więcej na dentystę wydałem w ostatnim czasie.

Niestety zbyt długo zarabiałem swoje pieniądze zainwestowane w giełdę aby na raz rzucić jakiś większy grosz w coś co może się udać bądź nie.

Marvipol w obecnej sytuacji to nie stać w miejscu, a spaść do 1zł!!!!. Wtedy całą wypłatę do końca roku pakuję w Marvipol i żyje z dywidendy na plaży do końca życia.
  • Re: Tu narazie nie bedzie wzrostu Autor: ~vi [77.254.223.*]
    Uwierz, że akcjonariusze MVP i Mabionu, to zbiory rozłączne :)
  • Re: Tu narazie nie bedzie wzrostu Autor: ~Adwersarz [83.22.52.*]
    Kapitalizacja niska, wskaźniki bardzo dobre: c/z raptem poniżej pięciu, wskaźnik zaufania oraz Altmana bliskie ideału. Fundamenty oraz potencjał spółki wysoko ponad przeciętną, niemal wzorcowe, a przy tym perspektywą rynku również rozwojowa, a Wy narzekacie. Kupujcie póki tanie i trzymajcie dopóki nie urośnie, jeśli nawet wymagać to będzie jeszcze kilku miesięcy. Gdyby porównać Marvipol do Domdev, akcje powinny wzrosnąć co najmniej 100 do 150%. Można śmiało powiedzieć, że wszystko, co dobre, dopiero przed nami...
    "Najważniejszą cechą inwestora nie jest jego inteligencja ani jego większa wiedza - ale cierpliwość..."
    Warren Buffett
  • Re: Tu narazie nie bedzie wzrostu Autor: ~mario [157.25.185.*]
    i spory z klientami w sadach o grube miliony z tytulu reklamacji

• Re: Tu narazie nie bedzie wzrostu Autor: ~dovado [5.173.122.*]
    Marvipol nie jest firmą budowlaną żeby robił poprawki tylko developerem .Poprawki musi wykonać Główny Wykonawca w ramach rękojmi.Marvipol jest pośrednikiem klient pozywa Marvipol a Marvipol Głównego Wykonawcę Efekt jest taki że Marvipol za to nie płaci .Tak dla twojej wiedzy Mario.
  • Re: Tu narazie nie bedzie wzrostu Autor: ~KR [195.210.60.*]
    Dovado przecież oni to wszystko wiedzą !!
    Jak nie to przecież nie inwestowali by w developera to wiedza na poziomie fundamentalnym.
    Taka wypowiedz ma inne zadanie.... zasiać wątpliwość... a nóż ktoś jeszcze coś sprzeda... albo powstrzyma się przed zakupami.... ech ludzie .... jakie to prymitywne.
    Z mojego punktu widzenia to niech dalej sieję wątpliwości i może faktycznie trochę spadnie. Chcę dokupić jeszcze 6k akcji ,ale nie więcej niż po 7,36zł.
    Na tak niską cenę szanse są już niewielkie, ale wciąż jeszcze możliwe. Sam też chętnie dokupię w tej cenie. Może równie dobrze nagle ruszyć w górę nawet kilkadziesiąt procent, w ciągu kilku dni...
  • Re: Tu narazie nie bedzie wzrostu Autor: ~Novy [5.173.193.*]
    No i gdzie ten co miał łykać jak pelikan w piątek?
    Dnia 2021-03-13 o godz. 19:02 ~Novy napisał(a):
    > No i gdzie ten co miał łykać jak pelikan w piątek?

To były tylko pobożne życzenia kasy mu nie starczyło haha

Ja już nie dokupię od dawna .... mam Marv-a wystarczająco dużo w portfelu.
    Wygląda mi na to ze kurs powolutku się wypłaszacza pod ostatnimi szczytami.... a wiemy co się działo ostatnio jak ostatnio Marvipol robił takie półeczki przy coraz mniejszych wahaniach kursów. Tak było w ok 5 zł... i 6 zł...
  • Re: Tu narazie nie bedzie wzrostu Autor: ~Inwestor [79.185.48.*]
    J.w.
    Dnia 2021-03-15 o godz. 11:32 ~Inwestor napisał(a):
    > J.w.

Inwestor zaklinanie rzeczywistości na nic się tu nie przyda ... Marvipol w swoim stylu powolutku zbliża się do szczytu 7,76 półeczka juz jest coraz bardziej płaska a potem znów będzie skok do góry ... tak jak to ma w swoim zwyczaju... może na 8,5 ?

• Re: Tu narazie nie bedzie wzrostu Autor: ~Inwestor [79.185.48.*]
    Zaklinanie rzeczywistości? Stwarzasz rzeczywistośc wirtualną jak w TVN.JUZ WIDZISZ PO 8,3 ZŁ.Przypomnę co pisałem brak wzrostu na co najmniej tydzień przed wynikami(to jeszcze ten tydzień).Jak widać 7,7 jest nieprzekraczalne.A duży powód choć niejedyny to bliskość Mabionu z jego skokami po 15 % DZIENNIE !!!!!.Mam wrażenie że się powtarzam.....Zobaczymy jak potoczą się sprawy od przyszłego poniedziałku...
    Bliskość Mabionu bo tez na literkę M ??? To rzeczywiście przesłanka fundamentalna a może tez techniczna by inwestować w Mabion nie w Marvipol buhahaha
    To kup Mabion bądź Biomed jedno i drugie rośnie powyżej 10% dzisiaj. Ja nie byłem wstanie dokupić już więcej po 7,36 Marvipolu więc kupiłem za resztę kasy PZU pod dywidende.

Marvipol gdyby tylko stał w miejscu przy obecnym kursie 7,6zł to(ja mam średnią 5,7zł więc u mnie nawet lepiej to wygląda)

Zakładając że zysk roczny wynosić będzie 2zł przez kolejne parę lat, to na akcje to przy tegorocznej dywidendzie 20% da to 0,4zł na akcje tj. przy obecnym kursie 4,26% z dywidendy już po potraceniu podatku Belki.

W przyszłym roku będzie to już 6,39%. W kolejnym 8,52% aż do osiągnięcia w 2024 za zysk z 2023 10,65% przy obecnej wycenie kursu i niezmiennym zysku.

W moim przypadku przy średniej 5,7 wynosi to kolejno 5,67% w tym roku, następie 8,52%;11,36%,14,2%.

Większość obecnych tu forumowiczów ma średnią niższą ode mnie więc ten stosunek dywidendy do ceny jest jeszcze lepszy.

Rozumiem że można kupić Mabion lub Biomed(sam tak naprawdę w zeszłym roku "zagrałem w kasynie" 2 razy na Biomedzie i wkładając 30k zarobiłem 20k. Ale jednak na dłuższą metę kupić za 200k akcji spółki która może w ciągu jednego dnia spaść o 20-30% to już dla mnie jest zbyt wielkie ryzyko.
    Marku po 7,70 dało się dokupować :)) Ale dobrze ze nie kupiłeś bo Mabion jest za blisko !! buhahaha
    A tak poważnie to spółka już jest zebrana i powolutku wszyscy to zaczynają dostrzegać wiec teraz można sobie spokojnie podziwiać jak rośnie :)
    Dzisiaj Lokum plus 10%,więc teraz został już tylko Marvipol, jak spółka najbardziej z niedoszacowana, a mimo to że wskaźnikami często lepszymi od konkurencji...
  • Re: Tu narazie nie bedzie wzrostu Autor: ~Inwestor [83.9.34.*]
    Coś towarzystwo przycichło....Udawać mądrego każdy potrafi ale jak przychodzi zmierzyć się zrzeczywistością to żadnego nie ma.Na Mabionie jutro kolejne 25 %.A tu 25 % to moze w rok.
  • Re: Tu narazie nie bedzie wzrostu Autor: ~Inwestujemypl [5.173.72.*]
    To czemu nie jesteś na tamtym forum tylku tu Nie umiesz czytać że to Marvipolu czy liczyć .Od 3,2 do 7,5 zł to jest 25% do przedszkola naucz się liczyć i wróć do rzeczywistości i napisz ile wzrosło za rok
  • Re: Tu narazie nie bedzie wzrostu Autor: ~Zakar [77.111.247.*]
    Typowa nagonka po wszystkich forach... Ludzie już tak tu woalu w schematy że robią to odruchowo hmmm
[x]
MARVIPOL -0,23% 8,56 2025-12-11 15:54:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.