• Warsaw Royal Apartments Autor: ~der_letzte_Zeuge [205.201.55.*]
    oferowali mnie obligacje za posrednictwem Idea Invest, Sp. z o.o. a teraz czytam:

Mam tytuł wykonawczy , komornik umarza postępowania z uwagi na brak jakichkolwiek nieruchomości na kontach 00!!! brak możliwości ściągnięcia .Prokuratura umorzyła postępowania bez uzasadnienia. Mam Miazgi zeznanie na Policji w Marcinowicach , że byłam świadoma z częściową lub całkowitą stratą zainwestowanych pieniędzy.NIC dodać nic ująć. Pozdrawiam tel.81 3811636

Niezrozumiałe jest jak prawo pozwala na funkcjonowanie firmy, która ma zero majątku i bierze kolejne pożyczki. W takim wypadku komornik powinien ściągnąć długi z prywatnego majątku. Co z zastawem określonym w warunkach emisji, co na to administrator zastawu i kto w końcu jest prezesem tej firmy: Adam Wiśniewski, czy Daniel Miazga?

Nic nie może komornik zrobić. Wiśniewski ze swoim kumplem założyli firmę na papierze sprzedali obligacje niby zabezpieczone , jednak administrator nic nie zrobił by zabezpieczyć . Małolaci nic nie mają , zadnego majątku, roztrwonili kasę lub przekazali rodzicom co do których komornik nie ma prawa ściągać . Teraz się śmieją , że w państwie polskim można w taki sprytny sposób pozyskać lub bezczelnie ukraść .miliony i nie odpowiadać. Prokuratura umorzy śledztwo,, sąd zasądzi lecz komornik z gołodupca nic nie ściągnie. Ciekawe że stary wyjadacz Daniel Miazga przejmuje firmę papierową za FRICO ? Coś na pewno dostał od Adama W. pod stołem , lecz z niego też trudno będzie cokolwiek odzyskać. W taki sposób jedną firmę na rok lub dwa zakładamy potem przekazujemy innemu by następny ogłosił upadłość . Majstersztyk . Brawo młodzi dorobkiewicze!!!!
  • Re: Warsaw Royal Apartments Autor: kacelariaav [46.204.48.*]
    Osoby zainteresowane rozpoczęciem działań prawnych związanych z niewykupionymi obligacjami, zapraszamy do kontaktu z naszą Kancelarią, która specjalizuje się w dochodzeniu należności z tytułu problematycznych inwestycji 788 - 994 - 397.
  • Re: Warsaw Royal Apartments Autor: ~Kamil [80.52.152.*]
    Udało się odzyskać pieniądze. W sprawie płatności proszę dzwonić pod nr 790 203 424.
  • Re: Warsaw Royal Apartments Autor: ~Wiktor [89.64.56.*]
    Jestem w tej samej sytuacji. Wpłaciłem 150 tys. gdyż firma była w trakcie budowania apartamentów. Tenże blok miał być zabezpieczeniem obligacji. Okazało się, że nie ma żadnej budowy i nie ma moich pieniędzy ani nikogo kto czuje się za to odpowiedzialny. Co mam zrobić?
    Tel. 603 110 959
  • Re: Warsaw Royal Apartments Autor: ~der_letzte_Zeuge [5.172.255.*]
    Dnia 2021-04-22 o godz. 18:09 ~Wiktor napisał(a):
    > Jestem w tej samej sytuacji. Wpłaciłem 150 tys. gdyż firma była w trakcie budowania apartamentów. Tenże blok miał być zabezpieczeniem obligacji. Okazało się, że nie ma żadnej budowy i nie ma moich pieniędzy ani nikogo kto czuje się za to odpowiedzialny. Co mam zrobić?
    > Tel. 603 110 959

wszystkie te firmy, które nie wykupują obligacji i nie wypłacają odsetek od nich, tzn.:
    1. Fabryki Konstrukcji Drewnianych S.A.
    2. Warsaw Royal Apartment Sp. z o.o.
    3. Quicmniner Sp. z o.o.
    4. PGWP S.A.
    łączy jedna firma, tj. Idea Invest Sp. z o.o. odpowiadająca za sprzedaż.

Mnie tez oferowali, kiedy mieli biuro ul. Piekna 15, Wawa
  • Re: Warsaw Royal Apartments Autor: stachsgh [37.47.30.*]
    Dobrze ludzi spuścili jak tu.... wodę
    https://www.youtube.com/watch?v=JrXeTvSyISM
  • Re: Warsaw Royal Apartments Autor: ~KancKarna [212.180.252.*]
    Witam, osoby poszkodowane zapraszam do kontaktu tel: 571 398 852 
    Reprezentujemy kilkunastu klientów w postępowaniu karnym.
  • Re: Warsaw Royal Apartments Autor: darful [46.175.43.*]
    Wydaje mi się że obecnie ludzie kiedy zastanawiają się nad czymś własnym, np. nad budową domu, bardziej wybierają te tradycyjne projekty...
    W dzisiejszych czasach jest to bardzo rozsądne, ale i kosztowne przedsięwzięcie!
    Jeśli ktoś się zdecyduje, to z doświadczenia napiszę, że warto poszukać dobrej firmy z projektami domów ;)
    My korzystaliśmy z oferty pracowni MG Projekt i wybraliśmy ten projekt domu https://www.mgprojekt.com.pl/szmaragd-4
  • Re: Warsaw Royal Apartments Autor: ~Adwokat [79.190.189.*]
    Prokruator wniosł akt oskarżenia do Sądu Okręgowego p-ko A.Wiśniweskiemu i D.Miazga zainteresowanych pomocą w postępowaniu karnym (reprezentacja pokrzywdzonych) zapraszam do kontaktu - tel 695 735 211