• Pod co to miało by rosnąć? Autor: ~we [193.192.177.*]
    Pod wymiane kas fiskalnych?
    A kiedy to ma nastąpić
  • Re: Pod co to miało by rosnąć? Autor: ~nelor [31.60.55.*]
    A skąd wiesz, że miało by rosnąć? Ja widzę, że już sporo wzrosło i mam nadzieję, że jeszcze urośnie.
  • Re: Pod co to miało by rosnąć? Autor: ~Zenon [5.173.80.*]
    Ty po co tu postujesz ? Siedzisz tu jak Cerber i pisuwasz głodne kawałki.Nic nie wnosisz merytorycznego do dyskusji tylko ad personam .Aby tylko nikt nic złego na Elzab.Ty po prostu manipulant jesteś ,a może opłacany jeszcze naganiacz?
  • Re: Pod co to miało by rosnąć? Autor: ~nelor [31.60.54.*]
    A co merytorycznego chciałbyś przeczytać oprócz tego co pisuję. Mam pisać, że spadnie czy wzrośnie bo mam takie widzimisie? Ja mam tylko nadzieję i to piszę. Napisz coś złego o Elzabie merytorycznie, to chętnie poczytam. Zr esztą wszelkie moje obawy co do tej spółki i to co mi się nie podoba też napisałem. Reaguje właśnie na niemerytoryczne wpisy jak ten z początku. Z tymi w miarę merytorycznymi, też dyskutowałem merytorycznie i jak na razie, to ja miałem rację. Naganiaczami są ci, którzy kategorycznie twierdzą, że będzie tak czy tak bez konkretnego uzasadnienia. Ciekawe dlaczego takich wpisów bronisz???
  • Re: Pod co to miało by rosnąć? Autor: ~Wojtek [31.1.115.*]
    Dziwicie się ze może być po 80 zł zobaczycie pojdzie jak na Mabionie to tylko kwestia czasu ktoś jest dobrze poinformowany
  • Re: Pod co to miało by rosnąć? Autor: ~nelor [31.60.54.*]
    I właśnie o to chodzi. Na mabionie zarobiłem raptem ze 30%, bo poddałem się ruchowi wypłaszającemu. Nie wiem na ile miały na to wpływ pesymistyczne szczekaczki, a ile podstawowy błąd jakim jest pazerność. Myślałem, że taniej odkupię i się przeliczyłem. Niestety złamałem podstawowe zasady. Teraz moge oblizać się ze smakiem. Na Ursusie z kolei sprzedałem w dniu wybicia, z bdb zyskiem i pierwszy pakiet już zakupiłem. Niestety troche za wcześnie i już chyba ponad 10% jestem w plecy. Obie spółki opierały się na plotkach. Na Mabionie wyszło, że to nie plotka i efekt mamy. Co z Ursusem nikt nie wie. Elzab różni się od obu tym, że tu jest szansa na realne zyski nie oparta na plotkach. Czy Elzab wykorzystał i wykorzysta szansę, to się okaże. Jak widać nie ma 100% pewności co się wydaży. Trzeba trzymać się zasad i tyle. Na Elzabie nie ma najmniejszych powodów na razie na wyzbycie się akcji. Niewątpliwie może pojawić się ruch wypłoszający i raczej na pewno się pojawi. Temu mają służyć negatywne szczekaczki. Niestety nie ma pewności czy, to będzie tylko ruch wypłoszający. Tak działa giełda. Raz sie uda drugi raz nie. Najważniejsze aby udanych transakcji było więcej, albo zyski były wieksze niż straty. Cudaków, którzy wszystko trafiają, to tylko w komiksach można znaleźć W tych, które sami tworzą.

• Re: Pod co to miało by rosnąć? Autor: ~pitak [185.41.129.*]
    Nelor odpuść Wojtusiom i innym. Ja sprzedaję kasy i wiem co już się dzieje.
    W tym momencie już są na pewne modele np K10 są zapisy. Trzeba czekać ok 14 dni na dostawę. Produkcja schodzi na bieżąco taki jest popyt. Teraz bardziej bym się bał że braknie podzespołów.
    Nawet rozmawiałem dzisiaj z handlowcami i jak tak dalej pójdzie to producenci sami będą wnioskować o przedłużenie okresu wymiany bo jak zwykle braknie kas.
    Tak więc odpuść nie polemizuj, czekaj. Uwierz mi historia lubi się powtarzać więc 2014 r na 100% się powtórzy.
  • Re: Pod co to miało by rosnąć? Autor: ~Waldek [78.8.13.*]
    Jak jestes taki pewny wielkich zyskow na elzab to spiszmy umowe .
    Ja sprzdaje ci 35 tys akcji po 9 zl z terminem pltanosci 31.12.2021r. , zabezpieczasz transakcje polisa lub hipoteka .
    Deal?
  • Re: Pod co to miało by rosnąć? Autor: ~Waledek [78.8.13.*]
    Czy to dobry zart? :))
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.252.183.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Pod co to miało by rosnąć? Autor: ~pitak [185.252.183.*]
    Walduś czy ty kupisz czy ty nie kupisz - mam to w d....... - zupełnie mnie to wali.
    Najwyżej ty nie zarobisz lub ja stracę.
    Po co ma kupować od ciebie po 9 zł skoro mogę kupić po 5 - 5,5 zł.
    Jeśli chcesz mi sprzedać to wystawię jutro kupno 50 tys po 4 zł - sprzedaj będziesz miał czyste sumienie a ja wiem że zarobię.
    ja i tak mam średnią poniżej 4 zł więc i tak mam już powyżej 20%!
    Czy sprzedam po 6 zł czy po 8 czy po 15 zł i tak będę miał lepiej niż w banku.

czekam jutro na twoją sprzedaż - zlecenie będzie czekało
  • Re: Pod co to miało by rosnąć? Autor: ~nelor [31.60.6.*]
    Coś trzeba robić. Waldusiowi, to mogę tylko powiedzieć, że kupiłem dzisiaj druga transzę Ursusa po 0,9 PLN. Polecam mu forum Ursusa i mój wpis Hajda na koń. Co sie od tego momentu stało? Jemu też radzę zająć się inną spółką. Po co cierpieć katusze?
  • Re: Pod co to miało by rosnąć? Autor: ~rolen [37.128.23.*]
    nelor, dzięki że jesteś z nami ! oby cena poszła up od aktualnej wyceny. pozdrawiam
  • Re: Pod co to miało by rosnąć? Autor: ~we [193.192.177.*]
    Dnia 2021-03-04 o godz. 00:42 ~nelor napisał(a):
    > I właśnie o to chodzi. Na mabionie zarobiłem raptem ze 30%, bo poddałem się ruchowi wypłaszającemu.

Jestes typowym przaedstawicielem polskiej giełdy. Troche urośnie to zaraz sprzedajesz nie patrząc na to na ile stac spolke. Inaczej mowiąc "groszołap. Bananowa nazywa sie bananową dlatego, ze ludzie rzucają sie jak małpy do sprzedaży albo kupna

• Re: Pod co to miało by rosnąć? Autor: ~nelor [31.60.3.*]
    A, przeczytałeś całość ze zrozumieniem? Z drugiej strony giełda jest jaka jest. Tak krawiec kraje, jak mu materii staje.
[x]
ELZAB -3,87% 1,92 2023-12-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.