Zatrudniają dalej, może ktoś chętny? :) Virtual Production Supervisor Supervisor Unreal Engine CG/VFX Supervisor Lead Compo Artist Lead Asset LookDev Artist Art Director Unreal Engine Generalist Virtual Production Generalist
Nie dobrze, ale wedlug mnie nawet znakomicie się dzieje. Żeby nie powiedzieć fantastycznie. Teraz to będzie tylko rewelacyjnie i hiper mega ekstra. Gorzej już nigdy nie będzie, może przez jakiś krotki czas bedzie jak kolega pisze tylko dobrze, ale przyszłość świetlana i w jakimekskluzywnym towarzystwie, elicie inwestorów, wizjonerów.
No akurat jak się przejrzy całą listę stanowisk z rekrutacji to można wyciągnać dwa wnioski. Na pewno zwiększają zatrudnienie w szeroko rozumianym realtime'ie. Ale czy ma to cokolwiek wspólnego z grami to już bym śmiał wątpić. Obawiam się tutaj, że ładują kolejne worki kasy w 'rewolucyjne' rozwiązania rt, z których pieniędzy będzie tyle co kot napłakał. Z drugiej strony rekrutacja na klasyczne stanowiska może świadczyć znowu: że albo się dynamicznie rozwijają - albo (i w tym temacie się troche rozeznałem) jest duża rotacja i potracili pracowników. Więc stwierdzenie, w tym kontekście, że 'dobrze się dzieje' zakwalifikuję do typowych bankierowych zagrywek, które 'wizjonerzy' tudzież fanatycy nazwą pozytywnym myśleniem, a ja naganianiem z pogranicza pisakownicy.
ALE. Przecież jest dobrze - tylko z innych powodów :) Mamy na spółce sytuację, której bardzo dawno nie bylo. Poza nielicznymi niedobitkami, ubranymi pod Wiedźmina, nierozgarniętymi na tyle, żeby kisić w nieskończoność, w dodatku nie uśrednić kiedy było poniżej 20, absolutna większość akcjonariatu jest na +. Widać to z wolumenów w ostatnich tygodniach, widać w niewielkiej podaży, i widać na kursie, który trzyma sie mocno, bez względu na aktualne obroty.
faktycznie podaż na pli nie jest obecnie zbyt agresywna a kurs niejako znalazł się w letargu, jednak można zauważyć zbieranie np dziś największa ilość zebrana powyżej 34 zł, na koniec odpuszczenie i zbicie ceny, hehe, jakbym miał spory pakiet akcji i do tego spory pakiet kasy to podobnie bym robił, aby ceny nie podbijać i zbierał od... do... mało tego straszyłbym też podażą, a jak wezmą? cóż, trudno i tak byłoby to na plus ale, to tylko takie dywagacje, każdy widzi co innego... ja tak to widzę poniżej screen z dziś:
https://zapodaj.net/55a6b1d1a4cc1.jpg.html
ps> przy jakimś infie ze spółki na pewno by się ładnie kurs zachował!
Tak, stracili troche ludzi niedawno, przeszli przykladowo do gamingu, jak Flying Wild Hog, Ubisoft etc.. Takze to raczej ogloszenia pracy na pokrycie strat oraz kilka nowych pozycji.
Ofert prac na gaming nie ma. Poki co mysle, ze beda robic to co potrafia z Movie Games. Jak wyjdzie, mam nadzieje, ze przejma kiedys jakis team od kogos i zaczna produkowac sami ambitne gry, wyzej niz poziom Movie Games. Z calym szacunkiem dla tej spolki. Na teraz ta kooperacja ma jednak sens z nimi.
Bardzo dobrze się dzieje.
Zarząd PLI dojrzewa do wizji,że eventy w czasach pandemii to żart i nie da się ludźmi od wizytówek w TV robić efektów filmowych. Problemem jest tylko taki że te wirtualne eventy prowadzą amatorzy do których nikt nie chce dołączyć.
Kiedyś był tutaj gości który porządnie punktował głupotę utrzymywania tych wszystkich działów od siedmiu boleści.
No cóż, czekamy na te wieści o produkcjach gier AA stworzonych przez Platige Image... Tfu.. Movie Games