Być może GW miało uwagi do trailera, może trzeba było zrobić poprawki, może zmienił się jakiś koncept? Ostatecznie jednak trailery gier licencjonowanych przez GW zawsze robią wrażenie. Przy Tempestfall nie spodziewam się niczego innego. GW w końcu klepnie trailer. Wtedy się potratują. Klasyka banana. xD
Niejaki tomek na tym forum twierdzi, że będą chcieli zejść do 52 zł. Gdyby gruby chciał to zrobić to dzisiaj miał doskonałą okazję. Wczoraj USA mocne spadki, dzisiaj do południa futures również no i champion polskiego gamedevu pikował w porywach 8% a my wyszliśmy praktycznie bez szwanku. Niemal 10 miesięcy trwa ten boczniak, akcji jest bardzo mało i mam wrażenie, że tutaj jest dużo silnych rąk ale nikt z nas nie chce jeszcze dobierać jak spadało bo liczy, ze kupi w okolicach 52.
Tak twierdze ze zejdzie do 52 zl
Patrz na wykres - w ciagu 2 tyg ile sesji wzrostowych? Pomalu w dol. Nie musza dociskac. Popytu nie ma wiec apolojnie schodzi. Jakby docisneli to bylby dlugi cien a tak pomalu bez dlugich cieni. I pisze tak od 70. Dzis zamkniecie na 61 zl
Jesli chcesz to kupuj, kazdy zakup wiekszy niz 100 szt zaraz byl sprowadzany w dol i sie kurs osuwa.
Ja zdjalem zlecenia. Czekam na rozwoj wydarzen. Ale ty kupuj jak masz chec teraz a jak nie to nie. Kazdy robi jak uwaza.
I jeszcze jedno,coś mi się wydaje ze ( jak ewentualnie zejdzie do 52.00) to mogą na tym poziomie osoby które objęły warranty subskrypcyjny sprzedać swój pakiet (może mają takie ustalenia).
E teorie spiskowe juz piszesz.
Na razie brak popytu i kurs sobie spada a animator w tym pomaga. Zrzutki po 50-100 akcji i cyk w dol i juz zostaje bo chetnych do kupna brak. Pojawi sie popyt to bedzie domino.
Ale niejaki Tomek miał rację pisząc że jeszcze spadnie. Dziś było 59, nie wiem czy spadnie bardziej. Jeśli przez następny tydzień nie ruszą z promocją to możliwe ale cena poniżej 60 to już można dobierać.
A niby kto miałby te pakiety sprzedawać skoro tych akcji tak mało na rynku?? :D po 10 miesiącach boczniakach wystrzelałby się do zera w takim układzie... co za głupoty piszecie :) Może i zejdzie do 52, a może i nie (stawiam na to drugie), ale skoro wszyscy liczą tu na ceny 100, 200 i 300 zł w skali 2-3 lat, to cena 60 zł jest super atrakcyjna. Ja jeszcze dwa tygodnie temu dokupiłem 444 akcji za 63 zł i jak dojdzie do 120zł w tym roku to na bank upłynnię wszystko co mam.
Mam koleżkę, co pracuje jako programista w firmie związanej z bitcoinami i od lat gada, że to doskonała inwestycja bo jego szef twierdzi że bitcoin osiągnie 100k$. To ja za każdym razem - gdy cena bitcoina skacze - pytam go, czy już zakupił, on odpowiada, że nie, bo teraz urosło i jest za duże ryzyko. Tak gadał przy 5k, 7k, 10k... Albo ma się jaja albo się ich nie ma. Albo umi się w giełdę albo się nie umi. I tak tu jest z 99% wypowiadających się forumowiczów :D
Zobaczymy jaki bedzie scenariusz. Na pewno schodzi od 70 zl kiedy posalem ze uwazam ze bedzie nizej. Sesje z dwoch tygodni nie napawaja optymizmem. Nie lubie koloru czerwonego. Bez ESPI nie wzrosnie. Bez porzadnego ESPI bo nawet multiplayer przeszedl bez echa a wrecz kurs spadl. Chcialbym zobaczyc kurs na poziomie 100+ ale to jeszcze za wczesnie. To moja opinia.
Zgadzam się z tym brakiem espi. Po prostu zauważam fakt, że wszyscy liczą na jakieś zbiory po 5 zł taniej, skoro te same osoby wierzą w docelową cenę 100% wyższą. Czyli jestem pewniak że będzie 100 ale za 61 nie kupię bo zyskam ledwo 66%, a jak kupię za 55 to będę miał 90%... Oczywiście wszyscy kupią na dołku i sprzedadzą na górce hehehe
To nie tak. Duzo osob ma akcje za 20-30. Sporo w okolicach 50. Czesc za ok. 70-80. Ci co mielinoddac juz oddali bo zejacie bylo do 54 wczesniej. Teraz po prostu nie ma popytu. Mi ostatnie kulkanascie akcji wpadlo po 54 przed podbitka do 76. Mam jeszcze seodki na dokupienie i bylem ustawiony na 64 ale sie wycofalem bo widze ze moze byc taniej. Moze dokupie moze nie. Jakbym zawsze wiedzial co bedzie to juz cieszylbym sie emerytura. Ale obstawiam zejscie na 5x.x dlatego obserwuje. Popytu nie ma i sie chyba wiekszosc z tym zgodzi. Gdyby byl konkretny miwlibysmy 70+
Zbijanie było widać od Września zeszłego roku,ile w tym było i jest rzeczywistego handlu,a ile przerzucanie z wora do wora to wiedzą tylko osoby za to odpowiedzialne.
Ja w ogóle czuję w kościach przesunięcie premiery... marzec, kwiecień, maj, czerwiec - 4 miesiące to mimo wszystko bardzo mało na promocję. Co chwila jakieś nowe ogłoszenie o pracę, cisza na temat Wizards DT na oculus2, cisza z tą gierką od Iron VR - chyba wszystkie siły są rzucone na dotrzymanie terminu Warhammera. Obym się mylił ale z lipca zrobi się co najmniej wrzesień :(
Wszystko zależy od gamesworkshop jak dadza zielone swiatlo to wszystko ruszy w sumie caly zespół robi WHT i dobrze tak jak wielokrotnie pisałem kurs na nc jest nie istotny czy bedzie 40zl czy 90zl jak przejdziemy na główny to jak to mawiał klasyk "będzie pan zadowolony" miłego weekendu
Prezes mówił, że premiera jest niezagrożona. Dobrze, że powiększają zespół. Pracy jest mnóstwo: Warhammer, Co-op do The Wizards- Dark Times, Oculus 2, być może już pracują nad zupełnie nowym, jeszcze nie ogłoszonym projektem.
Jakiś czas temu te ogłoszenia o pracę też mnie niepokoiły ale dzisiaj wygląda na to, że mają już komplet bo na Skillshoocie pusto. Poza tym prezes jako wykładowca ASP ma dostęp do młodych talentów i wydaje mi się że Carbon korzysta z tych ludzi w ramach praktyk czy stażów. Także rąk do pracy chyba im już nie brakuje.