Nieźle za 2019rok 317 tyś dywidendy a teraz emisja akcji za grosze na ponad 200tyś. Po co ta dywidenda skoro kasa im tak potrzebna? Spółka po takich numerach niestety nie jest warta inwestycji. Pozdrawiam akcjonariuszy.
Uchwała o emisji w ramach kapitału docelowego w cenie 0,22 zł została podjęta przez walne w lipcu 2019. Link: https://newconnect.pl/komunikat?geru_id=156471&title=Tre%C5%9B%C4%87+uchwa%C5%82+podj%C4%99tych+przez+NWZ+EUROSNACK+S.A.+w+dniu+30+lipca+2019+roku Jak można tam przeczytać, mowa tam w sumie o prawie 6 mln sztuk akcji, a więc można się dalszych podwyższeń o blisko 5 mln akcji. W tym miejscu zadał bym inne pytanie: do kogo została skierowana ta emisja? Bo jeżeli na przykład do Zarządu w ramach programu motywacyjnego - to nie robiłbym z tego tragedii. Spółka rośnie, ma wyniki, więc pomimo emisji 6 mln nowych akcji wszyscy ci, którzy dzisiaj kupią akcje po 77 groszy, będą mogli za 2 lata liczyć zyski.
jak to do kogo?
m.in. do mistrza Małachwieja zwiazanego z:
scopak, internetgroup, spray, b3system lstcapital (kilka zmian nazwy dla ściemy np. lusatia, totmes) euroceramics, balticinvestment, hollywood, betacom. . latwo sprawdzic gdzie te spółki są teraz.
jednym słowem tam gdzie ten człowiek to jesteście (i ja też) w czarnej doooopie
B.M. - to już historia. Uchwała o kapitale docelowym była podjęta 2 lata temu. Jeżeli te 6 mln akcji trafi do zarządu - SUPER! Ja tam z premedytacją wykorzystam okazję do zakupów. Niech innym żółć zalewa mózgi, a ja chłodno kalkuluję. Nadstawiam duży wór i zgarnę na promocji wszystko, co wysypią wystraszeni :)
to stary temat wlasnie bodaj z 2019, garstka akcji za nieznaczącą kwotę pewnie muszą to w końcu dokończyć społka się swietnie broni kapitalnymi wynikami
2019... spółka była w zupełnie innej sytuacji teraz to dokańczają, temat drobniutki w stosunku do kapitalizacji wyniki 2020, to jest coś co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło a nie jest łatwo mnie zaskoczyć na GPW
No i to o czym pisałem, poza Carrefour, widziałem też produkf spółki chrupki Miami w Biedronkach, czyli współpracują z Jeronimo Martins tyle, że coś nie widzę żadnego komunikatu w tej sprawie, ale m.in. to może uzasadniać wzrost przychodów i zysków, który nastapił