Zamiast się straszyć na wzajem polecam lekturę: https://strefainwestorow.pl/artykuly/fundusze-inwestycyjne/20210406/gieldowe-tfi-wyniki-funduszy-I-kwartal-2021
Nie ma ich akcji ale trochę wyjaśnię co się dzieje. Trafiłem tu na forum by sprawdzić co jest grane bo fundusz ten wyprzedaje co ma przy każdej okazji (nawet bardzo przyszłościowe akcje poniżej ceny nominalnej) fundusz ten to jak sam się zwie jest dla ludzi zamożnych i bardzo zamożnych a ci ludzie dobrze wiedza co się robi z gotówka w kryzysie. Dużo zostało i dalej jest zabieranych z funduszu i zostało lokowanych w nieruchomości i obligacje. Wyniki Q są dobre bo tam nie pracują głupki i wiedza jak poprawić swoje wyniki
Jednak wyniki jak i nowa emisja akcji może im nie pomoc się utrzymać. Źle im nie życzę bo wiem że jeśli się utrzymają to wrócą do zakupów. A jak fund kupuje to chyba każdy lubi :) pozdrawiam
Jak mówiłem ja niesmak nic do tego funduszy i nie mam ich akcji a nawet moim zdaniem działają bardzo dobrze chyba nawet najlepiej. Ja i oni siedzimy na kilku innych papierach i widze co robią. Oczywiście życzę im jak najlepiej i sadzać po wynikach ostatnich można już chyba powiedzieć ze udało im się. A życzę im dobrze bo utrzymują teraz kurs na odpowiednim poziomie kilku papierów i jak zapewne trafi do nich gotówka to wyzbierają to co oddali :) nie mówię jakie bo nie jestem naganiacze i tu tez niechce naganiać tylko pisze co obserwuje